Practică Raiffeisen Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5289
Mărime: 114.91KB (arhivat)
Publicat de: Gelu Panait
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1.1. Prezentarea entităţii, obiectul de activitate

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank are o retea de 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care aproape 105.000 de IMM-uri si 8.000 corporatii mari si medii.

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisen Bank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricolă Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank este subsidiara a Raiffeisen Bank International AG (RBI), cu sediul la Viena, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii bancare corporate si de investitii din Austria şi o banca universala de top in Europa Centrala si de Est (ECE).

Raiffeisen Grup în România

Grupul Raiffeisen aduce in Romania o traditie de peste 130 de ani, ce a fost construita pe filosofia Raiffeisen: accesibilitate, eficienta si incredere.

Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Bank.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded, primul card de credit cu cip si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Date importante despre Raiffeisen BANK S.A. România:

- Societate pe actiuni avand un capital social de 1.196,259 mil. lei, integral vărsat.

- Administratia centrala: Piata Charles de Gaulle nr. 15, Sector 1, Cod 011857, Bucuresti

- Numar de inregistrare in Registrul Bancar: RB-PJR-40-009/18.02/1999

- Capital social: 1.196,259 mil.lei

Banca Raiffeisen îşi desfăşoară activitatea în deplină conformitate cu legislaţia bancară în vigoare emisă la nivel naţional de către BNR, precum şi prin raportare la propriile norme şi regulamente interne, aflate în concordanţă cu cele dintâi. Dintre aceste regelmentări, cele mai importante sunt:

- OUG nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată prin Legea nr. 227/2007.

- Regulament BNR nr. 3/2009 privind clasificarea creditelor şi plasamentelor, precum şi constituirea, regularizarea şi utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit

- Regulament BNR nr.11/2007 privind autorizarea instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe

- Regulament BNR/CNVM nr. 13/18/2006 privind determinarea cerinţelor minime de capital pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii

- Regulament BNR/CNVM nr. 14/19/2006 privind tratamentul riscului de credit pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii potrivit abordării standard

- Regulament BNR/CNVM nr.17/22/2006 privind supravegherea pe bază consolidată a instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii etc.

1.2. Structura organizatorică la nivelul Agenţiei Raiffeisen Vulturul Negru Oradea

În cadrul acestui subcapitol, am prezentat şi analizat structura organizatorică din cadrul Agenţiei Vulturul Negru din Oradea, în cadrul căreia am efectuat perioada de practică.

Modelul organizatoric al Sucursalei se bazează pe patru principale macro-zone de răspundere:

- Direcţia;

- Creditele;

- Sectorul operaţional;

- Departamentul de Vânzări Directe (DSA)

Direcţia are sarcina de a asigura evoluţia comercială corectă şi atingerea obiectivelor agenţiei în conformitate cu strategiile fixate de Direcţia Generală.

Zona Credite se ocupă consilierea clienţilor, sprijinul şi informarea cu privire la oferta băncii, întocmirea dosarului de credit, precum şi de garantarea ca toate procesele referitoare la acordarea de credite şi activităţi conexe să fie efectuate cu respectarea normelor legale şi a dispoziţiilor băncii.

Sectorul operaţional se îngrijeşte de executarea operaţiunilor curente către clientelă cât şi de problemele de gestiune internă ale băncii (de exemplu: încasări, retrageri de numerar, viramente bancare, plăţi către comercianţi, schimb valutar, constituire de depozite, conturi curente etc.)

În cadrul acestei lucrări ne vom ocupa doar de activitatea desfăşurată la nivelul Departamentului de Vânzări Directe (DSA). DSA dispune de autonomie decizională şi se află în raport de colaborare cu acestea şi cu direcţia agenţiei.

Acesta este organizat în mod separat de restul compartimentelor agenţiei, având o structură şi organizare de sine stătătoare, fiind subordonat în mod direct unui Regional Manager, care la rândul său se află în subordinea unui Senior Manager, care are atribuţii de conducere şi coordonare a tuturor departamentelor de acest fel, la nivel naţional.

Consultanţii financiari-bancari se ocupă de vânzările de produse. Mai exact, ei încheie contracte de credite cu clienţii, după ce în prealabil identifică nevoile clientului, îi oferă consiliere şi îi prezintă oferta băncii, analizează situaţia financiară şi riscul de insolvabilitate din partea solicitantului de credit, solicităţ clienţilor actele necesare pentru completarea dosarului de credit, întocmesc documentele necesare şi verifică corectitudinea datelor prezentate de client.

Totodată, ei se ocupă de investigarea şi cunoaşterea pieţei locale, dimensiunea şi particularităţile acesteia, identificarea clienţilor potenţiali la nivelul întregului judeţ.

De asemenea, managerul echipei, şi consultanţii se ocupă în mare măsură de prezentarea serviciilor bancare clientului; consilierea în alegerea acestora, promovarea produselor complementare şi/sau alternative – vânzare combinată, asigurări de viaţă, de şomaj, asigurare de călătorie, vizând acoperirea tuturor necesităţilor financiar-bancare ale clientului şi ale grupului său de interese.

Preview document

Practică Raiffeisen Bank - Pagina 1
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 2
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 3
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 4
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 5
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 6
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 7
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 8
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 9
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 10
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 11
Practică Raiffeisen Bank - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Practica Raiffeisen Bank.doc

Te-ar putea interesa și

Practică profesională la tehnica bancară - Raiffeisen Bank

Introducere Din cele mai vechi timpuri, de-a lungul diverselor forme de organizare dar mai ales într-o economie de piaţă tranzacţiile sunt foarte...

Proiect practică - Raiffeisen Bank

RAIFFEISEN BANK – BANCA UNIVERSALĂ Cap. I.Prezentarea societăţii bancare 1.1. Evolutia Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) -...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank sucursala Brașov

Capitolul I Prezentarea societatii comerciale 1.1 Date de identificare a agentului economic Nume firma: S.C. Raiffeisen Bank S. A. Emblema...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank

INTRODUCERE 1. Scurt istoric RZB-Austria a fost fondatÎ în 1927 pentru a coordona activitÎtile si politicile financiare ale întregului grup...

Practică - Raiffeisen Bank

Cap. 1 Sistem informational bancar 1.1. Structura sistemului informational al RAIB Obtinerea unor informatii complexe, de buna calitate, intr-un...

Proiect de practică la Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice,...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank

1. Raiffeisen Bank-informatii generale Raiffeisen Bank Romania este subsidiara Raiffeisen International Bank-Holding AG care, la randul sau,este...

Dosar practică - Raiffeisen Bank

Introducere RAIFFEISEN BANK RZB- Austria a fost fondata în 1927 pentru a coordona activitățile și politicile financiare ale întregului grup...

Ai nevoie de altceva?