Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 12430
Mărime: 1.54MB (arhivat)
Cost: 6 puncte
Lucrare de parctica la banca Raiffeisen

Cuprins

1 Scurt istoric 3

2 Plasarea Raiffeisen bank in sistemul bancar romanesc 4

3 Structura organizatorica 6

4 Organizarea la nivel de agentie 9

5 Resortul operativ de creditare 11

6 Ordin de plata in lei 14

7 Instrumente de debit 16

8 Constituirea de depozite bancare 21

9 Operatiuni de primire si eliberare numerar 25

10 Operatiuni cu valuta si mijloace de plata straine 30

11 Managementul activelor si pasivelor bancii 35

12 Principalii indicatori e performanata si risc 36

Extras din document

SCURT ISTORIC

Raiffeisen Bank România, una din primele trei banci ale României, este o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), o unitate consolidata în întregime de grupul RZB (Raiffeisen Zentralbank Österreich AG) care reprezinta institutia centrala a Grupului Bancar Raiffesen din Austria.

Înfiintata în 1927, Raiffeisen Bank ofera o gama diversificata de produse si servicii, pentru companii si persoane fizice, atât în Austria cât si în Europa Centrala si de Est (Ungaria- Raiffeisen Bank Rt., Slovacia-Tatra banka, a.s., Polonia-Raiffeisen Bank Polska S.A., Republica Ceha-Raiffeisenbank a.s., Bulgaria-Raiffeisenbank (Bulgaria) E.A.D., Croatia-Raiffeisenbank Austria d.d., Rusia-ZAO Raiffeisenbank Austria, Ucraina-JSCB Raiffeisenbank Ukraine si JSPP Bank Aval, România Raiffeisen Bank SA, Bosnia si Herzegovina-Raiffeisen Bank d.d. Bosna I Hercegovina, Serbia si Muntenegru-Raiffeisenbank a. d., Slovenia-Raiffeisen Krekova banka d.d., Kosovo-Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C., Belarus-Priorbank, JSC, Albania-Raiffeisen Bank Sh.a.)

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) în România a început în anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. În 1998, reprezentanta a fost transformata într-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companie.

În acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul român - Banca Agricola - se afla într-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile române - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare în anul 2000.

În februarie 2001, RZB, împreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfârsitul lunii iulie 2002.

Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 200 în întreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. În 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decât în anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. În 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat în principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.

Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii românesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din România, iar revista Global Finance a desemnat banca, atât în 2004 cât si în 2005 drept “Cea mai buna banca din România”.

PLASAREA RAIFFEISEN BANK ÎN SISTEMUL BANCAR ROMÂNESC

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 550 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank deserveste peste 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri, si peste 4.400 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare.

Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, Raiffeisen Bank este prima banca de pe piata romaneasca care a lansat unitati destinate exclusiv acordarii de credite imobiliare - „Raiffeisen Bank – Casa Ta”. Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscuta de prestigioase publicatii de-a lungul anilor: Piata Financiara – “Banca Anului” (2007) si “Premiul de Excelenta” (2008) pentru calitatea portofoliului corporativ al bancii, Business Press – “Banca anului” pentru activitatea corporate din 2005 si 2007, dar si pentru cele mai bune investitii din sistemul bancar in 2008, Tribuna Economica – “Cea mai buna banca” (2006), Camera de Comert si Industrie a Romaniei - “Premiul de Excelenta in Afaceri” pentru cele mai diversificate produse si servicii bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii din 2007, Global Finance – „Cea mai buna banca din Romania (2004 si 2005).

Grupul Raiffeisen în România:

•Raiffeisen Leasing (RL) - derulează operaţiuni de leasing pe piaţa românească din 2002. La sfârşitul anului 2006, RL înregistra un profit net de aproximativ 6 milioane de Euro. Volumul contractelor semnate în cursul anului s-a ridicat la peste 165 de milioane de Euro, în creştere cu 25% faţă de 2005.

• Raiffeisen Capital & Investment (RCI) oferă servicii complete de investiţii financiare şi consultanţă:brokeraj, oferte publice primare, analiză. RCI este membră atât a Bursei de Valori Bucureşti cât şi a pieţei extrabursiere RASDAQ şi se află, din punct de vedere al capitalizării, printre primele societăţi de servicii de investiţii financiare.

• Raiffeisen Asset Management (RAM) - oferă servicii de administrare a investiţiilor: alternative viabile de plasare a disponibilităţilor financiare, administrare profesională a fondurilor, şi o gamă largă de produse pentru a satisface diferitele opţiuni ale investitorilor pentru randament şi risc.

• Raiffeisen Banca pentru Locuinţe - în 2004 a luat fiinţă prima bancă din România pentru economisire-creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

Preview document

Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 1
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 2
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 3
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 4
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 5
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 6
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 7
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 8
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 9
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 10
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 11
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 12
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 13
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 14
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 15
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 16
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 17
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 18
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 19
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 20
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 21
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 22
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 23
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 24
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 25
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 26
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 27
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 28
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 29
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 30
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 31
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 32
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 33
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 34
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 35
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 36
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 37
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 38
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 39
Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Practică Raiffeisen Bank

Capitolul 1. Raiffeisen Bank 1.1Raiffeisen Bank – Prezentare generală În anul 1927 , a fost fondată Raiffeisen Zentralbank Osterreich pentru a...

BCR Practica

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Garantia Creditelor

Necesitatea garantarii creditelor decurge din existenta riscului imprumutului. Deci banca trebuie sa asigure ca agentii economici care trebuie sa...

Grila cu Raspunsuri Informatica de Gestiune (Baze) 2008-2009 Aranjate Alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB Tiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Clientii unei Banci si Serviciile Oferite

În anul 1950 a avut loc orientarea pe client, ceea ce a însemnat concentrarea pe cerinþele clienþilor. Grija principalã era de a identifica...

Te-ar putea interesa și

Contributii privind Asigurarea Calitatii in Serviciile Bancare din Romania

Introducere 16 CAPITOLUL 1 – PREOCUPARI ACTUALE PRIVIND ASIGURAREA CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR ÎN UNIUNEA EUROPEANA SI LA NIVEL...

Creditele Ipotecare

Sistemul Bancar, Componente şi Caracteristici 1.1. Conceptul de sistem bancar Totalitatea băncilor care funcţionează într-o economie formează...

Proiect Practica - Analiza Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Scurt istoric RZB- Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar...

Managementul relațiilor cu clienții în sistemul financiar-bancar - Necesitate în contextul crizei economice

INTRODUCERE În pragul secolului XXI, managementul planificat și conștient al relațiilor cu clienții devine din ce în ce mai des o problemă...

Contabilitatea Deozitelor Interbancare și ale Clientelei

CAPITOLUL I IMPORTANŢA RAIFFEISEN BANK ÎN STRUCTURA SISTEMULUI BANCAR DIN ŢARA NOASTRĂ 1.1 Prezentarea generală a Raiffeisen Bank 1.1.1 Etape în...

Monografie Raiffeisen Bank

Cap.I Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1 Istoric Grupul Raiffeisen este cel mai mare grup bancar privat din Austria, fiind...

Lucrare de Practica - Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Simleu Silvaniei

1.INTRODUCERE Banca Comercială se manifestă in structurile pieţei in calitate de agent economic autonom. Obiectivul său organizaţional global îl...

Produse si Servicii Bancare Oferite de Sistemul Bancar Romanesc

INTRODUCERE Bancile erau privite de obicei ca o ruda neinsemnata a marilor banci de investitii si brockerage. Aceasta nu mai e de actualitate....

Ai nevoie de altceva?