Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 40 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

1 Scurt istoric 3
2 Plasarea Raiffeisen bank in sistemul bancar romanesc 4
3 Structura organizatorica 6
4 Organizarea la nivel de agentie 9
5 Resortul operativ de creditare 11
6 Ordin de plata in lei 14
7 Instrumente de debit 16
8 Constituirea de depozite bancare 21
9 Operatiuni de primire si eliberare numerar 25
10 Operatiuni cu valuta si mijloace de plata straine 30
11 Managementul activelor si pasivelor bancii 35
12 Principalii indicatori e performanata si risc 36

Extras din document

SCURT ISTORIC

Raiffeisen Bank România, una din primele trei banci ale României, este o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), o unitate consolidata în întregime de grupul RZB (Raiffeisen Zentralbank Österreich AG) care reprezinta institutia centrala a Grupului Bancar Raiffesen din Austria.

Înfiintata în 1927, Raiffeisen Bank ofera o gama diversificata de produse si servicii, pentru companii si persoane fizice, atât în Austria cât si în Europa Centrala si de Est (Ungaria- Raiffeisen Bank Rt., Slovacia-Tatra banka, a.s., Polonia-Raiffeisen Bank Polska S.A., Republica Ceha-Raiffeisenbank a.s., Bulgaria-Raiffeisenbank (Bulgaria) E.A.D., Croatia-Raiffeisenbank Austria d.d., Rusia-ZAO Raiffeisenbank Austria, Ucraina-JSCB Raiffeisenbank Ukraine si JSPP Bank Aval, România Raiffeisen Bank SA, Bosnia si Herzegovina-Raiffeisen Bank d.d. Bosna I Hercegovina, Serbia si Muntenegru-Raiffeisenbank a. d., Slovenia-Raiffeisen Krekova banka d.d., Kosovo-Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C., Belarus-Priorbank, JSC, Albania-Raiffeisen Bank Sh.a.)

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) în România a început în anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. În 1998, reprezentanta a fost transformata într-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companie.

În acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul român - Banca Agricola - se afla într-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile române - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare în anul 2000.

În februarie 2001, RZB, împreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfârsitul lunii iulie 2002.

Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 200 în întreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. În 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decât în anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. În 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat în principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.

Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii românesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din România, iar revista Global Finance a desemnat banca, atât în 2004 cât si în 2005 drept “Cea mai buna banca din România”.

PLASAREA RAIFFEISEN BANK ÎN SISTEMUL BANCAR ROMÂNESC

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 550 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank deserveste peste 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri, si peste 4.400 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare.

Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, Raiffeisen Bank este prima banca de pe piata romaneasca care a lansat unitati destinate exclusiv acordarii de credite imobiliare - „Raiffeisen Bank – Casa Ta”. Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscuta de prestigioase publicatii de-a lungul anilor: Piata Financiara – “Banca Anului” (2007) si “Premiul de Excelenta” (2008) pentru calitatea portofoliului corporativ al bancii, Business Press – “Banca anului” pentru activitatea corporate din 2005 si 2007, dar si pentru cele mai bune investitii din sistemul bancar in 2008, Tribuna Economica – “Cea mai buna banca” (2006), Camera de Comert si Industrie a Romaniei - “Premiul de Excelenta in Afaceri” pentru cele mai diversificate produse si servicii bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii din 2007, Global Finance – „Cea mai buna banca din Romania (2004 si 2005).

Grupul Raiffeisen în România:

•Raiffeisen Leasing (RL) - derulează operaţiuni de leasing pe piaţa românească din 2002. La sfârşitul anului 2006, RL înregistra un profit net de aproximativ 6 milioane de Euro. Volumul contractelor semnate în cursul anului s-a ridicat la peste 165 de milioane de Euro, în creştere cu 25% faţă de 2005.

• Raiffeisen Capital & Investment (RCI) oferă servicii complete de investiţii financiare şi consultanţă:brokeraj, oferte publice primare, analiză. RCI este membră atât a Bursei de Valori Bucureşti cât şi a pieţei extrabursiere RASDAQ şi se află, din punct de vedere al capitalizării, printre primele societăţi de servicii de investiţii financiare.

• Raiffeisen Asset Management (RAM) - oferă servicii de administrare a investiţiilor: alternative viabile de plasare a disponibilităţilor financiare, administrare profesională a fondurilor, şi o gamă largă de produse pentru a satisface diferitele opţiuni ale investitorilor pentru randament şi risc.

• Raiffeisen Banca pentru Locuinţe - în 2004 a luat fiinţă prima bancă din România pentru economisire-creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Tehnica Bancara - Raiffeisen Bank Romania.doc

Alte informatii

Lucrare de parctica la banca Raiffeisen