Prezentare practică Alpha Bank

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8737
Mărime: 53.70KB (arhivat)
Publicat de: Noemi Moise
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

Prezentarea și organizarea societății bancare

1.1 Scurt istoric și evoluția băncii în cadrul sistemului bancar românesc

Alpha Bank Group înființată în anul 1879, de către John F. Costopoulos a pătruns în sistemul bancar românesc abia în anul 1994 sub denumirea de Banca București S.A, urmând ca dupa câțiva ani să își schimbe denumirea în Alpha Bank România.

De-a lungul timpului banca grecească a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în cadrul sistemului bancar românesc astfel că în anul 2012 are peste 2500 de angajați, oferind o gamă largă de produse și servicii, atât persoanelor fizice cât și celor juridice. De asemenea clienții băncii se bucură de o largă rețea de sucursale în București cât și în orașele mari din țară. Banca pune la dispoziția clienților peste 220 de ATM-uri și peste 200 de unități bancare, iar pe viitor își propune să își extindă rețeaua teritorială pentru a-și satisface clientela.

Performanțele realizate de Alpha Bank se datorează în principal avantajelor competitive, dintre care cele mai importante sunt: acționari puternici, și implicit capital puternic, un brand cu o reputație internațional, inovație și creativitate, eficență operațională, personal calificat, produse variate și un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politețe).

Sistemul bancar românesc în perioada 2011-2012, format din 41 de bănci, printre care se numără și AlphaBank, a reușit să-și măreasca activele cu 3,5% și să își reducă pierderile cu aproximativ 86 milioane lei. Având în vedere mediul economic și concurența intensă, Alpha Bank a reușit să realizeze performanțe pentru încă un an. În anul 2011 strategia băncii s-a axat pe gestionarea eficientă a activelor bilanțului, gestionarea prudentă a riscului de credit și reducerea cheltuielior de exploatare.

Conform unui clasament al primelor zece bănci din sistemul bancar românesc, Alpha Bank se situează pe locul 8 deținând active în valoare de 16,5 miliarde lei, iar din perspectiva profitului realizat, banca grecească nu ocupă un loc onorabil în topul primelor bănci. (sursă Ziarul Financiarul)

Pentru anii următori Alpha Bank își propune să atragă cât mai mulți clienți, oferind produse și servicii avantajoase (Alpha Tax Protect, Alpha Rapid, Alpha Acces Superior).

1.2 Produsele si serviciile oferite de Alpha Bank atât pentru persoanele fizice cât și juridice.

Astfel,persoanele fizice beneficiază de următoarele produse și servicii specifice acesteia :

- Conturi curente.Alpha Acces Superior și Alpha Acces Clasic.

- Credite. Prima Casă,pentru nevoi personale, pentru locuință și teren.pentru mașină,pentru refinanțare.

- Produse de economisire.Alpha Tax Protect,Alpha Avans ,Alpha 2010,Alpha 15, Alpha Dreams,Alpha Progressive,certificatul de depozit cu cupoane,depozite la termen.

- Carduri.AlphaCard Visa Gold,AlphaCard Visa Credit,Alpha MasterCard Credit, AlphaCard Visa Classic, AlphaCard Visa Electron, Cosmote Alpha MasterCard Credit.

- Servicii.Alpha Bank Click,transferuri de fonduri (ordine de plată,transferuri rapide de bani din Spania prin UNO-Money Transfers,transferuri rapide de bani prin MoneyGram,serviciul Direct Debit),servicii de trezorerie( schimburi valutare,administrarea excedentului de lichiditate,piața titlurilor de stat ) și plata facturilor Romtelecom și Cosmote).

Alpha Bank oferă persoanelor juridice următoarele produse și servicii:

- Conturi curente. Colectarea numerarului în monedă locală și valută,plăți în monedă locală și valută ,IMM Turism,Alpha Cash Collector.

- Credite.Companii medii și mari (finanțări activități curente,finanțări pe termen scurt și mediu,finanțări pe termen lung ,Alpha IMMdecide) companii mci și PFA(linii de credit cu sau fără garanții,credite pentru achiziție echipamente,credite pentru achiziție/amenajare imobile,Alpha IMMdecide.).

- Produse de economisire.Alpha IMM Premier ,depozite la termen,depozit overnight,Alpha Administrator.

- Carduri.Alpha Card Visa Classic,Alpha Card Visa Electron.

- Servicii.Alpha Click,Alpha Custom,Direct Trezotransfer,Typifier-DPE,rapoarte,acceptare carduri prin terminale electronice de tip EFTPOS,suport,servicii de trezorerie(schimburi valutare,administararea excedentului).

Preview document

Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 1
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 2
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 3
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 4
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 5
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 6
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 7
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 8
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 9
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 10
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 11
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 12
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 13
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 14
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 15
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 16
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 17
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 18
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 19
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 20
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 21
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 22
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 23
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 24
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 25
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 26
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 27
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 28
Prezentare practică Alpha Bank - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Prezentare practica Alpha Bank.docx

Te-ar putea interesa și

Evaluarea Performanțelor Personalului din Domeniul Bancar

Rezumat Mi-am ales tema cu titlul “Evaluarea performanţelor personalului din domeniul bancar” deoarece am considerat că este necesară o...

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești

Introducere 1.Caracteristicile economice ale pieței persoanelor fizice și a firmelor Alpha Bank își face simțită prezența încă din anul 1994 când...

Sistemul bancar din Bulgaria

Cap 1. Descrierea sistemului bancar din Bulgaria 1.1.Introducere Bulgaria, oficial Republica Bulgaria este o țară europeană situată în Peninsula...

Proiect practică de specialitate Alpha Bank

Impreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ȋn anul 1994, societatea bancară Alpha Bank Group puneau bazele Alpha Bank...

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești - Sucursala Alpha Bank Iași

Introducere În prezentul proiect ne-am propus să descriem activitatea de practică pe care am susținut-o timp de 8 săptămâni în cadrul sucursalei...

Practică Alpha Bank

1.1 Prezentarea societăţii bancare Alpha Bank Logo-ul băncii îşi are originea în istoria antică a Greciei, aşa cum reiese de pereversul unei...

Monografie Alpha Bank

I.PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, care a înfiinţat o societate comercială de mici...

Studiu Monografic Realizat la Alpha Bank

CAPITOLUL 1. Prezentarea şi organizarea societăţii bancare 1.1 Scurt istoric şi evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc Alpha Bank...

Ai nevoie de altceva?