Produse și Servicii Bancare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5801
Mărime: 38.43KB (arhivat)
Publicat de: Adnana Nicola
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Banca Transilvania (abreviat BT) este o instituţie bancară cu sediul la Cluj-Napoca în România. Banca fost înfiinţată în luna decembrie a anului 1993, la Cluj-Napoca, de câţiva oameni de afaceri clujeni, cu 2 miliarde lei capital social, din care 79% român şi 21% străin. În august 2007, BT ocupa locul cinci în topul băncilor româneşti în funcţie de active cu 3,14 mld. euro, şi poziţia a patra în ceea ce priveşte numărul de filiale. În 2007, Banca Transilvania a înfiinţat prima sucursală în afara României, la Nicosia în Cipru. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, Banca Transilvania are în vedere intrarea pe piaţa Republicii Moldova ca una dintre variantele de extindere pentru continuarea creşterii dupa 2008. Ideea intrării în Moldova a fost susţinută şi de Roberto Marzanati, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi reprezentant al BERD ca acţionar principal al băncii. În Republica Moldova funcţionează o filială a Băncii Comerciale Române (BCR Chişinău), Alpha Bank. România este un puternic acţionar al Victoriabank, Raiffeisen Bank România are o reprezentanţă acolo, iar managementul Mobiasbancă, subsidiara locală a grupului Société Générale, este asigurat de reprezentanţa română a grupului, BRD. Totodată Petromservice s-a interesat de achiziţionarea unei bănci în Republica Moldova.[5] Grupul Financiar BT reuneşte în prezent, pe lângă Banca Transilvania, şi companiile în care s-au făcut investiţii: Societatea de Asigurare şi Reasigurare BT Asigurări (fostă "SAR Transilvania"), BT Leasing (fostă "Leasing Transilvania"), BT Securities (fostă "Compania de Brokeraj Transilvania Capital Invest"). În plus, BT Direct va completa aceste servicii, prin acoperirea sectorului Consumer Finance.

Evolutia tranzactiilor:Pretul de deschidere in prima zi de tranzactionare a fost de 12.000 lei/actiune, foarte mare in raport cu pretul de inchidere de 5.400 lei, pretul minim din acea zi de 5.200 lei/actiune; volumul a fost de 129.490 actiuni. Pretul a scazut pana la jumatatea lunii decembrie 1997 la un nivel de 3.050 lei/actiune pentru a creste la o valoare de 4.750 lei (in 18.12), speculandu-se data de referinta pentru dividende. In 1998 s-au tranzactionat 22.42 mil actiuni la preturi cuprinse intre 2.000 lei si 4.200 lei/ actiune. Lunile cu volatilitate ridicata au fost februarie (minim 3.100 lei - maxim 4.200 lei); iulie (minim de 2.450 lei pentru a urca la 3.350 lei pe parcursul a 4 sedinte de tranzactionare); august, cand pretul a scazut in patru sedinte de la 3.350 lei la 2.250 lei in 19.08. In anul curent, cea mai dura cadere a fost dupa trecerea datei de referinta pentru a participa la majorarea de capital (31 ianuarie); tinand cont ca decontarea tranzactiilor se face in trei zile pretul a scazut incepand cu 27.01.99 la 2.200 lei fata de 26.01.99 cand pretul maxim a fost de 2.950 lei/actiune. De al jumatatea lunii iunie pretul a intrat pe un trend crescator, atingand valoarea maxima de 2.950 lei/actiune (maximul pe acest an a fost de 3.000 lei/actiune in ianuarie) in 30.08.99. In septembrie, pe data de 15, s-au tranzactionat 62.031 actiuni la preturi cuprinse intre 2.450 lei si 2.550 lei (inchiderea de 2.450 lei/actiune).Rezultate economico financiare: Pe parcursul anului 1998 au fost continuate eforturile pentru consolidarea economico financiara a bancii, pentru cresterea eficientei si profitabilitatii tuturor sectoarelor sale de activitate. La finele anului trecut comparativ cu 1997 se constata o crestere a patrimoniului bancii de 1.95 ori. Capitalurile proprii au crescut de 2.77 ori, ele ating la sfarsitul lui decembrie un nivel de 161.120 mil. lei si detin 18.5% din total pasive; cresterea capitalurilor proprii se datoreaza majorarii capitalului social de la 26.262 mil. lei la 50.000 mil. lei, precum si a alocarii de profit la rezervele legale si la alte fonduri ale bancii. In conditiile standardelor romanesti de contabilitate, valoarea neta contabila a unei actiuni Banca Transilvania este de 3.222 lei/actiune. Conform auditului realizat de Arthur & Andersen si potrivit standardelor internationale valoarea unei actiuni este de 3.261 lei/actiune. Profitul brut obtinut la finele anului 1998 este de 90.465 mil lei iar profitul net de 65.302 mil. lei, fiind de 2.5 ori mai mare decat cel obtinut in anul precedent.

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil . In afara unui act de identitate , unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Conducerea Bancii Comerciale Romane a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. In pofida greutatilor intampinate , B.C.R. , bine condusa , a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci romanesti .In 1990 , B.C.R. pleaca la drum cu un colectiv de 5300 de angajati si 100 unitati in retea , cifre care se dubleaza in primii 5 ani de activitate .Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii . La un capital social subscris de 12 miliarde lei in 1990 , incep sa se adauge fondurile constituite, adica, capitalul total creste in primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei .

La experienta acumulata se adauga o alta , noua , urmare a extinderii operatiunilor specifice tranzitiei si economiei de piata . Astfel, in acest interval de timp , banca s-a dezvoltat atat prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pana acum clientelei sale , cat si prin asimilarea rapida a unora noi , din care sunt de mentionat

-trecerea la creditarea pe termen mediu si lung pentru investitii;

-acordarea de credite in valuta ;

-deschiderea de conturi in valuta pentru persoane fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valutar ;

-derularea operatiunilor de decontare , in numele clientilor , a activitatilor de comert exterior .

Interesul clientilor de toate categoriile pentru colaborarea cu B.C.R. , evolutia acestei clientele contribuie in final la completarea imaginii despre banca .Unul din elementele calitative , de marca , adaugat de banca il constituie activitatea internationala .Interdependenta dintre pietele interne si externe a facut necesara adaptarea sistemului de lucru al bancii la practicile bancare internationale . In prezent foarte multe societati comerciale isi deruleaza afacerile proprii de comert exterior prin reteaua B.C.R. , si apeleaza la intreaga gama de servicii specifice acestor operatiuni.

Scurta si bogata istorie a Bancii Comerciale Romane recunoaste ca realizare deosebita pasii facuti in domeniul informatizarii . In 1990 , toate lucrarile bancii erau executate fara o tehnica de calcul adecvata , iar astazi banca utilizeaza cele mai moderne echipamente din domeniul tehnicii de calcul, care permite o mare flexibilitate si dinamica a operatiunilor efectuate. Prin aceasta s-a obtinut extinderea functionalitatii aplicatiilor informatice destinate operatiunilor valutare , banca dispunand in prezent de un sistem modern de realizare in timp real a tranzactiilor internationale care ofera facilitati de generare , transmitere si reconciliere a mesajelor SWIFT

Pentru Banca Comercială Română anul 2000 a început sub semnul pregătirilor pentru privatizare. Managementul băncii s-a concentrat în mod deosebit asupra îmbunătăţirii indicatorilor de performanţă, menţinerii poziţiei pe pieţele câştigate şi impunerii în noi segmente de activitate.

În vederea realizării obiectivelor prevăzute în strategia şi planul de afaceri pentru anii 2000 – 2004, s-a procedat la o mai bună organizare a structurilor de funcţionare ale băncii, s-a consolidat oferta de produse şi servicii pentru care există avantaje competitive şi s-au întreprins măsuri ferme pentru extinderea activităţii de retail banking.

Începând din anul 2000, Banca Comercială Română oferă noi posibilităţi de finanţare pentru persoanele fizice, prin introducerea opţiunii avans zero, eliminarea garantării prin ipoteci şi simplificarea întocmirii documentaţiei pentru mai multe tipuri de credite. În ceea ce priveşte persoanele juridice, baza de clienţi a băncii acoperă toate sectoarele de activitate din economie, cuprinzând majoritatea întreprinderilor blue chip româneşti.

Preview document

Produse și Servicii Bancare - Pagina 1
Produse și Servicii Bancare - Pagina 2
Produse și Servicii Bancare - Pagina 3
Produse și Servicii Bancare - Pagina 4
Produse și Servicii Bancare - Pagina 5
Produse și Servicii Bancare - Pagina 6
Produse și Servicii Bancare - Pagina 7
Produse și Servicii Bancare - Pagina 8
Produse și Servicii Bancare - Pagina 9
Produse și Servicii Bancare - Pagina 10
Produse și Servicii Bancare - Pagina 11
Produse și Servicii Bancare - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Produse si Servicii Bancare.doc

Te-ar putea interesa și

Politica de distribuție a produselor și serviciilor bancare - studiu de caz piața cardurilor din România

Introducere Un canal de distribuţie este un mijloc prin care un produs sau serviciu bancar devine disponibil şi ajunge la client. Canalul de...

Produse și servicii bancare oferite persoanelor fizice de către BCR

CAPITOLUL 1. STADIUL ACTUAL PRIVIND CERCETARILE DESPRE PRODUSELE SI SERVICIILE BANCARE EXISTENTE 1.1. Caracterizarea generala a produselor si...

Produse și Servicii Bancare

I. Noţiuni generale privind produsele şi serviciile bancare În cadrul sistemului bancar românesc îşi desfăşoară activitatea atât persoanele...

Rolul concurenței în dezvoltarea produselor și serviciilor bancare

Cuvinte cheie • Produse bancare • Servicii bancare • Concurenta economica • Comportament concurential • Strategia concurentiala •...

Marketingul Produselor și Serviciilor Bancare

Introducere În prezent, știinţa marketingului a ajuns să fie considerată o filosofie de afaceri şi un element cheie în succesul oricărei...

Calitatea Produselor și Serviciilor Bancare

INTRODUCERE Succesul este posibil doar dacă cerinţele, nevoile şi aşteptările clienţilor sunt nu numai integral cunoscute, inclusiv în dinamica...

Analiza Ofertei de Produse și Servicii Bancare

Cap.1. Introducere in marketingul bancar Marketingul serviciilor bancare are ca scop dezvoltarea cunostintelor personalului bancar referitoare la...

Marketing-ul Produselor și Serviciilor Bancare

Capitolul 1 – Marketing-ul produselor şi serviciilor bancare Aspecte generale 1.1. Rolul şi importanţa marketing-ului produselor şi serviciilor...

Ai nevoie de altceva?