Produse si Servicii Bancare Oferite Persoanelor Fizice

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Produse si Servicii Bancare Oferite Persoanelor Fizice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionescu Eduard

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Introducere
CAPITOLUL 1: SISTEMUL BANCAR
1.1. Aparitia si rolul bancilor
1.2. Bancile Comerciale
1.3. Functiile bancilor comerciale
CAPITOLUL 2: PIATA PRODUSELOR SI SERVICIILOR BANCARE
2.1. Piata de desfacere a produselor si serviciilor bancare
2.2. Clasificarea produselor si serviciilor bancare
2.3. Forte de vanzare in institutiile de credit
2.4. Rolul consilierii bancare in promovarea si vanzarea produselor si serviciilor bancare
CAPITOLUL 3: STUDIU DE CAZ
Produsul “ Economii Plus” in cadrul bancii BCR Banca pentru Locuinte
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Prezenta lucrare intitulata “ Produse si servicii bancare oferite persoanelor fizice” este destinata dezvaluirii aspectelor cunoscute din activitatea bancilor.

Bancile reprezinta intreprinderi particulare, societati in nume colectiv, societati anonime sau ale statului ce au ca functii efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare - incasari si plati, constituierea de depozite si acordarea de credite, transferuri de disponibilitati prin intermediul conturilor bancare, efectuarea de operatiuni pe piata interbancara si in relatiile cu BNR.

Lucrarea este structurata in 3 capitole. Doua dintre ele sunt specifice fundamentelor teoretice ale produselor si serviciilor bancare, iar cel de al 3- lea capitol este destinat studiului de caz asupra produsului “Economii Plus” in cadrul bancii BCR Banca pentru Locuinte.

Lucrarea se bazeaza pe aspecte privind modul cum au luat nastere bancile,rolul si functiile pe care le indeplinesc acestea, produsele pe care le pun la dispozitia persoanelor fizice si cine sunt personele care indeplinesc acest lucru.

La finalul lucrarii am ajuns la o serie de concluzii.

CAPITOLUL 1

SISTEMUL BANCAR

1.1. Aparitia si rolul bancilor

Aparitia banilor a adus dupa sine si necesitatea crearii unor institutii specializate care sa se indeletniceasca cu gestionarea lor, consacrate sub numele de banci. După unele pareri, aparitia bancilor ar coincide cu aparitia monedelor metalice de multiple proveniente şi valori care trebuiau schimbate între ele de catre persoane „specializate”, cunoscatoare. Aceste persoane reprezinta embrionul viitorilor bancheri. Alte opinii converg catre a plasa aparitia bancilor în legatura cu preocuparea de a facilita acumularea de disponibilitati si depozite banesti temporar disponibile de catre persoane si plasarea lor sub forma creditelor, a imprumuturilor acordate altor persoane, care au nevoie suplimentara de fonduri pe perioade mai mici sau mai mari de timp.

Termenul modern de banca deriva din bancile de piata, sau banco pe care moneda isi “schimba mainile” in pietele Italiei medievale. Termenul de faliment (bankrupcy) se refera la ruperea bancii, care avea loc atunci cand bancherul comercial se supraintindea cand inscrisurile sale erau aruncate si acesta cadea.

Primele banci au aparut Venetia, Genoa, Milano, extinzandu-se, diferentiindu-se si dezvoltandu-se treptat, contribuind la eliberarea creditului de conditiile inrobitoare ale camatariei. Apar asociatii de credit (Olanda, Anglia, Italia, Germania), generalizarea organizatiilor de credit, a bancilor realizandu-se in secolul XIX. In secolele XII- XVI au aparut mai multe organizatii bancare, ca Banca de Venetia (1171), Banca de Barcelona (1341), Banca de San Georgio (1407), Banca de Milano (1593). Dupa caderea oraselor- state italiene, bancile autentice, moderne au fost considerate cele incepand cu Banca de Amsterdam (1608), Banca Hamburg (1619), Banca de Stockholm (1650), si cu deosebire, Banca Angliei a carei infiintare in 1694 marcheaza o adevarata piatra de hotar in procesul de aparitie a bancilor moderne. In Romania prima banca a aparut in 1857 (Banca Nationala a Moldovei).

Sistemul bancar este format din: Banca centrala si Bancile comerciale.

Pe masura evolutiei societatii, bancile au evoluat si ele de la banca de emisiune la cea de viramente, de depozite, de afaceri, banca comerciala, de institutie de reglementare etc. pana la banca electronica. In multe state, evolutia bancilor, a sistemului bancar, in general, a premers dezvoltarea economica, bancile actionand ca adevarate locomotive care trag dupa ele economia.

Fiecare tara dispune de un sistem bancar national constituit, in general, pe doua paliere:

• banca centrala (nationala) a tarii respective cu rol de emisiune, de control al stabilitatii preturilor, de mentinere a puterii de cumparare a monedei nationale, de reglementare

si autorizare a celorlalte banci din sistem etc.;

• bancile comerciale care sunt raspunzatoare de indeplinirea functiei de intermediere pe care o are sistemul bancar.

In sens larg, ansamblul sistemelor bancare nationale formeaza sistemul bancar international (mondial). Avand in vedere cresterea interdependentei economice dintre tari, care a cunoscut o adevarata explozie in secolul XX, a aparut necesitatea reglementarii la nivel international a raporturilor de plati, imprumuturi si alte angajamente existente intre diverse tari, ca urmare a schimburilor comerciale, de capitaluri si finantare a diverselor proiecte menite să contribuie la dezvoltarea economica generala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Produse si Servicii Bancare Oferite Persoanelor Fizice.doc