Proiect BRD

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 9330
Mărime: 105.81KB (arhivat)
Publicat de: George Boboc
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Analiza băncii şi a sectorului bancar 2
  2. 1.1 Descrierea succintă a băncii şi poziţionarea ei în sistemul bancar 2
  3. 1.2 Profilul consumatorilor de produse şi servicii bancare ai Băncii Române pentru Dezvoltare 7
  4. 1.3 Cunoaşterea concurenţei şi a strategiei concurenţiale 10
  5. 1.4 Avantajul concurențial al băncii și valoarea adăugată 12
  6. 1.5 Portofoliul de produse şi servicii bancare al băncii şi calitatea acestora 13
  7. 1.6 Modelul celor şase forţe concurenţiale (Modelul lui Porter) 15
  8. 2. Analiza celor 4+3 P specifici serviciului bancar 18
  9. 2.1 Caracteristicile definitorii ale ATM-ului biometric 18
  10. 2.2 Preţul accesului la ATM-ul biometric bazat pe tehnologia Finger Vein 20
  11. 2.3 Plasarea ATM-ului biometric bazat pe tehnologia Finger Vein pe piaţa financiar-bancară 21
  12. 2.4 Promovarea şi strategiile de comunicare pe piaţa financiar-bancară 22
  13. 2.5 Determinarea caracteristicilor celor 3P specifici serviciului bancar 22
  14. Concluzii
  15. Bibliografie

Extras din proiect

1. Analiza băncii şi a sectorului bancar

1.1 Descrierea succintă a băncii şi poziţionarea ei în sistemul bancar

Banca Română pentru Dezvoltare (BRD) este o banca cu o tradiție de peste 90 de ani în România. Banca a fost înființată ca instituție publică în 1923 sub denumirea de Societatea Națională de Credit Industrial.

În 1948 Societatea Națională de Credit Industrial a devenit Banca de Credit pentru Investiții iar în 1958 a obținut monopolul în România pentru finanțarea pe termen mediu și lung a tuturor sectoarelor industriale. În 1990 BRD s-a constituit ca bancă comercială și a preluat activele și pasivele Băncii de Investiții.

Trecerea timpului a transformat banca sub aspectul majorărilor de capital social, al rezultatelor financiare obținute și al extinderii într-o bancă modernă, sigură și profitabilă.

În 2001 BRD a fost listată la BVB devenind repede una din cele mai tranzacționate societăți, iar în 2003 BRD a devenit BRD- Groupe Société Générale.

Acționarul principal al BRD este Société Général, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

BRD este prezentă printr-o rețea de 930 de agenții în toate județele României, 8800 de angajați și 2,3 milioane de clienți, 1500 de ATM-uri, peste 2,2 milioane de carduri valide și peste 21600 POS-uri.

BRD- Groupe Société Générale este banca numărul 1 pe piața românească a cardurilor.

BRD- Groupe Societe Generale este a doua bancă din România după totalul activelor, unul dintre marii finanțatori ai IMM-urilor și leaderi pe segmentul de credite sindicalizate la sfârșitul anului 2012 deci unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de corporate banking din România.

În urma privatizării din 1999 BRD desfășoară trei activități cheie:

• Retail banking, care servește persoanele fizice și profesiunile liberale;

• Corporate & Investment Banking;

• Servicii specializate care oferă leasing financiar și operațional, asigurări, pensii ș.a.

Obiectivul BRD este să își dezvolte într-o manieră durabilă activitatea pe cele trei piețe: persoane fizice și IMM-uri, banca marilor clienți corporativi și banca de investiții. Banca are o politică de creștere durabilă, bazată pe o îmbunătățire continuă a calității serviciilor.

Angajații BRD sunt alături de clienți, tineri, salariați sau profesiuni liberale și companii oferindu-le o gamă variată de produse și servicii pentru a-și realiza planurile și proiectele.

Structura pieței poate fi analizată în funcție de tipul de clienți cărora se adresează gama de produse și servicii, criteriu în funcție de care se delimitează două categorii de piețe: piața de retail banking și piața de corporate banking.

Segmentul de piață retail se referă la persoanele fizice iar criteriul cel mai reprezentativ de segmentare are în vedere nivelul veniturilor.

BRD oferă o gamă completă și inovatoare de produse și servicii financiare în funcție de tipul de clienți incluzând internet banking, SMS banking și phone banking. Pentru clienții persoane fizice, BRD pune la dispoziția acestora următoarele produse și servicii bancare: pachete cont curent, carduri de debit și de credit, credite, servicii de economisire și investire, precum și produse și servicii de asigurare .

Pentru menținerea relațiilor pe termen lung client-bancă BRD cunoaște nevoile acestora în fiecare etapă a vieții așadar banca oferă o gamă largă de produse și servicii adecvate în fiecare etapă a vieții clientului. Așadar tinerii au nevoie să își deschidă conturi curente pentru a primi bani de la părinți, studenții au nevoie de servicii de creditare a educației, tinerii au nevoie de un credit de consum pentru organizarea nunții iar salariații au nevoie de credite imobiliare, credite pentru autovehicule ș.a.

BRD a fost premiată la începutul anului 2013 de revista britanică Euromoney pentru cele mai bune servicii de private banking de pe piața românească.

Distincţia a fost acordată în urma realizării cercetării anuale axată pe serviciile de private banking şi de gestiune a marilor averi. În ceea ce privește segmentul de private banking Banca Română pentru Dezvoltare o gama de produse variind de la conturi curente şi de economii la titluri de stat, fonduri de investiţii şi soluţii de plasament pe piaţa de capital. Toate produsele sunt adaptate astfel încât să corespundă necesităţilor fiecărui client în parte, orizontului de timp dorit şi profilului de risc acceptat de acesta.

Pe lângă nivelul veniturilor un alt criteriu important este și clasa socială . Așadar banca oferă produse pentru diferite grupuri de consumatori îi atrage și loializează prin diferențierea produselor, serviciilor și nivelurilor de preț.

Divizia de Corporate & Investment Banking a BRD ofera o gamă largă de servicii, produse și consultanță bancară multinaționalelor cu sediul în România, companiilor locale-private și de Stat, autorităților locale, clienților instituționali și instituțiilor financiare. BRD pune la dispoziție IMM-urilor o gamă variată de produse și servicii pentru o creștere sigură și rapidă a oricărei afaceri.

BRD urmărește să atragă clienții profitabili, sunt considerați astfel prin prisma cifrei de afaceri, a capitalului social, a numărului de salariați și a profiturilor obținute. BRD pune la dispoziție oferte de produse personalizate, credite cu dobânzi preferențiale, reduceri de comisioane și consultanță gratuită pentru a preveni migrarea clienților valoroși.

Printre caracteristicile definitorii ale BRD amintim faptul că este una dintre cele mai vechi bănci din sistem având un brand valoros după gradul de încredere al clienților și după numărul celor care fac banking cu această instituție. În 2012 BRD și-a păstrat poziția de leader în domenii precum credite sindicalizate, operațiunile pe piețele de capiatal sau serviciile de private banking. BRD este liderul pieței de factoring din România cu operațiuni de factoring de peste 1 miliard de euro în 2012.

Preview document

Proiect BRD - Pagina 1
Proiect BRD - Pagina 2
Proiect BRD - Pagina 3
Proiect BRD - Pagina 4
Proiect BRD - Pagina 5
Proiect BRD - Pagina 6
Proiect BRD - Pagina 7
Proiect BRD - Pagina 8
Proiect BRD - Pagina 9
Proiect BRD - Pagina 10
Proiect BRD - Pagina 11
Proiect BRD - Pagina 12
Proiect BRD - Pagina 13
Proiect BRD - Pagina 14
Proiect BRD - Pagina 15
Proiect BRD - Pagina 16
Proiect BRD - Pagina 17
Proiect BRD - Pagina 18
Proiect BRD - Pagina 19
Proiect BRD - Pagina 20
Proiect BRD - Pagina 21
Proiect BRD - Pagina 22
Proiect BRD - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Proiect BRD.docx

Alții au mai descărcat și

Activitățile bancare și rolul lor în economie

CAPITOLUL I CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI CONDUCEREA SISTEMULUI ŞI APARATULUI BANCAR ÎN PERIOADA ACTUALĂ I.1. Organizarea şi...

BRD - Produse și Servicii Bancare

Capitolul 1: Sistemul informaţional bancar 1.1.Documente şi programe informatice utilizate de B.R.D.- G.S.G Fiecare entitate are un server...

Monografie BRD

Capitolul 1 Prezentarea firmei 1.1. Date generale Banca Română pentru Dezvoltare s-a înfiinţat în 1990 conform Hotărârii de Guvern nr. 1178 din...

Rolul băncilor comerciale din România în cadrul sistemul bancar

Obiective propuse: • Insușirea noțiunilor de baza privind bӑncile comerciale • Cunoașterea principalelor operațiuni bancare desfӑsurate de...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

Te-ar putea interesa și

Proiect economic realizat la B.R.D. - G.S.G. Roman

PARTEA I CAP 1. MEDIUL DESFASURARII ACTIVITATII UNEI BANCI – B.R.D. – G.S.G. 1.1. Cadrul general de organizare si desfasurare a activitatii...

Proiect practică BRD-GSG

Capitolul 1. Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar...

Proiect BRD

1.1. Denumirea, sediul, durata şi emblema. BRD – Groupe Société Générale SA este societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare pe o piaţă...

Proiect Monografie BRD

BRD-Groupe Societe Generale Cap.1. Prezentare societăţii bancare.Istoric şi evoluţie Profil BRD-Groupe Societe Generale este a doua bancă...

Proiect practică - BRD Group Societe Generale

Responsabilitate Sociala BRD este un actor comunitar important, desfasurând deja de mai multi ani actiuni sustinute în materie de mecenat...

Responsabilitate socială BRD

INTRODUCERE Nenumărate cercetări efectuate în ultimul deceniu subliniază importanţa comportamentului corporatist responsabil şi durabil. La...

Proiect Economic BRD

Capitolul I. Mediul desfăşurarii activităţii unei bănci 1.1. Consideratii generale Sistemul bancar, prin cadrul său organizatoric şi prin...

BRD - proiect practică

1. Prezentare generală BRD - Groupe Société Générale 1.1 Istoric BRD - Groupe Société Générale este a doua Bancă din România după totalul...

Ai nevoie de altceva?