Proiect practică Raiffeisen

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6080
Mărime: 52.84KB (arhivat)
Publicat de: Daria Crețu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Prezentarea de ansamblu a unitatii economice

Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 284 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. In 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decat in anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. In 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat in principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.

Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept "Cea mai buna banca din Romania".

Raiffesen Bank in Romania

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) in Romania a inceput in anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. In 1998, reprezentanta a fost transformata intr-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companii.

In acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul roman - Banca Agricola - se afla intr-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile romane - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare in anul 2000.

In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfarsitul lunii iulie 2002.

Viziune

Raiffeisen Bank este liderul pietei bancare prin calitate, dinamism si inovare.

Oferind produse si servicii de inalta calitate, cu o atitudine constant dinamica si axandu-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima optiune pentru clienti si poate fi recunoscuta ca fiind liderul pietei bancare.

Misiune

Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un Profit pe actiune peste medie.

Standardele ridicate se aplica fiecarui aspect al activitatii lor: servicii si produse de calitate, investitii in infrastructura, conceptul original Raiffeisen pentru "sucursala moderna", multiple canale de distributie, inovare constanta in ceea ce priveste produsele, solutii alternative sau personalizate nevoilor specifice ale clientilor nostri.

Stabilim obiective strategice si operationale si ducem Grupul pana la implementarea lor cu success.

Liderii Raiffeisen Bank dezvolta o viziune de afaceri clara si strategii viabile. Acestia creeaza un mediu organizational care suporta si recompenseaza cresterea profitabila. Ei stabilesc scopuri grele dar realizabile, si cauta in mod constant noi oportunitati.

Obiective

-Incurajarea spiritului intreprinzator si initiativa

Spiritul intreprinzator si initiativa sunt cheia catre o mai buna performanta, timpi de raspuns si calitate mai buna in tot ceea ce facem. Acestia sunt indicatori ai cat de mult se identifica angajatii cu scopurile corporatiste si ai devotarii lor fata de munca.

-Angajatilor RZB li se acorda Group incredere in sine, creand un mediu care ii motiveaza pentru a obtine performante ridicate.

Increderea in sine este baza noastra pentru spirit intreprinzator si initiativa. Incercam din rasputeri sa mentinem un mediu de lucru bazat pe ajutor reciproc si incredere, rezultand in angajati motivati si dedicati.

-Incurajarea dezvoltarii, satisfactia si loialitatea angajatilor

Angajatii Raiffesen Bank sunt dedicati satisfacerii clientilor si crearii de relatii pe temen lung. In acelasi fel, RZB Group este dedicat incurajarii dezvoltarii, satisfactiei si loialitatii personalului sau. Aceasta le da angajatilor increderea si stimulentele pentru a prelua noi indatoriri pe plan local si international.

-Lucrul in echipa ca fiind baza pentru cooperarea de succes din cadrul RZB Group si pentru dezvoltarea sa viitoare

Lucrul in echipa adauga valoare prin discutii, dezvoltarea in comun de idei, rezolvarea de probleme si pregatirea deciziilor. Datorita prezentei Raiffeisen in multiple tari punem emfaza in mod special pe cooperarea transfrontaliera. Desi lucrul in echipa este o unealta de valoarea luarea de decizii nu trebuie sa se bazeze intotdeauna pe unanimitate.

-La Raiffeisen Bank, daca obtii performante, ajungi departe.

Desi RZB Group isi are radacinile in Austria, majoritatea angajatilor sai vin din medii nationale si culturale diferite. Cu totii beneficiem de acea diversitate.

Suntem pe deplin dedicati acestor valori si ne asteptam ca toata lumea sa se identifice cu ele si sa le respecte. Adaugand o tenta locala acestor valori vom aduce cultura noastra corporatista mai aproape de clienti si de angajati

Dezvoltare

Raiffeisen Bank, Romania, este o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), o unitate consolidata in intregime a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB). La randul sau, RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup financiar din tara. La data de 31 decembrie 2004, bilantul total consolidat al Grupului Bancar Raiffeisen a fost de 145,5 miliarde EUR. Aproximativ un sfert din toate activitatile bancare din Austria sunt derulate prin grup, care are cea mai mare retea de distributie, formata din aproape 2.300 de unitati si aproximativ 23.000 de angajati.

Preview document

Proiect practică Raiffeisen - Pagina 1
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 2
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 3
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 4
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 5
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 6
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 7
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 8
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 9
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 10
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 11
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 12
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 13
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 14
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 15
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 16
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 17
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 18
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 19
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 20
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 21
Proiect practică Raiffeisen - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Raiffeisen.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect practică - Raiffeisen Bank

RAIFFEISEN BANK – BANCA UNIVERSALĂ Cap. I.Prezentarea societăţii bancare 1.1. Evolutia Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) -...

Proiect practică - analiză Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Scurt istoric RZB- Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank sucursala Brașov

Capitolul I Prezentarea societatii comerciale 1.1 Date de identificare a agentului economic Nume firma: S.C. Raiffeisen Bank S. A. Emblema...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank

INTRODUCERE 1. Scurt istoric RZB-Austria a fost fondatÎ în 1927 pentru a coordona activitÎtile si politicile financiare ale întregului grup...

Proiect de practică la Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice,...

Proiect de practică - managementul operațiunilor - Raiffeisen Bank România

1. Prezentarea conceptului “Managementul operatiunilor” 1.1. Ce este “Managementul operaţiunilor”? In zilele noastre, companiile de pe piata...

Proiect de practică - Raiffeisen Bank

1. Raiffeisen Bank-informatii generale Raiffeisen Bank Romania este subsidiara Raiffeisen International Bank-Holding AG care, la randul sau,este...

Proiect de Practică Raiffeisen Bank

Capitolul 1.Prezentarea societăţii bancare 1.1. Scurt istoric RZB-Austria Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) a fost înfiinţată în...

Ai nevoie de altceva?