Extras din document
Practica de licenţă are ca scop consolidarea şi aprofundarea cunoştinţeor teoretice obţinute în procesul de studiu al disciplinelor de profil, formarea deprinderilor practice necesare pentru activitatea in domeniul bancar, obţinerea aptitudinilor de aplicare în practică a legislaţiei şi actelor normative, dobîndirea unor deprinderi specifice profesiilor pe care intenţionează să le urmeze, dezvoltarea capacităţilor analitice şi de cercetare ştiinţifică.
Rolul principal în organizarea practicii de licenţă i se atribuie instituţiei, în cazul dat a BC „Moldova Agroindbank” S.A. Moldova Agroindbank a ştiut să-şi preţuiască ceea ce are mai scump: valorile, tradiţiile, principiile si clienţii şi are cea mai extinsă reţea bancară din ţară care îşi menţine o poziţie fermă pe piaţa, un colectiv profesionist care ştie să respecte preferinţele clienţilor si parteneri multumiţi de serviciile prestate de banca. Pe parcursul activităţii sale, banca şi-a confirmat reputaţia uneia dintre cele mai sigure, stabile şi dinamice instituţii financiare din ţară, intenţionînd menţinerea statutului de bancă de importanţă naţională, aducîndu-şi contribuţia la transformările din economia ţării printr-o participare mai activă la realizarea programelor economice a dezvoltării bussinesului privat, precum şi concentrîndu-şi eforturile asupra diversificării sortimentului şi ridicării calităţii produselor şi serviciilor solicitate de clienţi.
Primul capitol dă caracteristică generală istoriei și structurei organizatorice a BC “ Moldova Agroindbank” S.A.
Capitolul doi conţine o descriere a activităţi băncii. Astfel, sunt descrise activităţile principale ale băncii: de atragere a depozitelor şi de creditare. Pe lîngă aceste activităţi de bază capitolul doi include şi descrierea operaţiunilor valutare, dintre care se evidenţiază transferele rapide a mijloacelor băneşti, schimbul valutar, deschiderea şi deservirea conturilor în valută străină. De asemenea, în capitolul doi se descriu şi tipurile de carduri bancare oferite de bancă.
Capitolul trei descrie activităţile băncii desfăşurate pe piaţa valorilor mobiliare. Acest capitol presupune studierea legislaţiei şi actelor normative cu privire la activitatea băncilor comerciale pe PVM. Capitolul conţine o descriere a procedurii de emisiune a valorilor mobiliare la fondarea băncii, plasarea acţiunilor suplimentare, emisiunea obligaţiunilor, ilustrează particularităţile activităţii băncii ca broker şi dealer, cerinţele faţă de aceşti participanţi şi regulile de activare pe piaţa valorilor mobiliare, descriu activităţile băncii ca underwriter şi depozitar, particularităţile şi regulile desfăşurării acestor activităţi şi cerinţele faţă de bancă ca participant.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Raport de Practica - BC Moldova Agroindbank SA.docx