Servicii Bancare Moderne

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 77 în total
Cuvinte : 24463
Mărime: 689.44KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Bălan
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Boariu Angela
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

ACTIVITĂŢILE DE SERVICII

Evoluţia economiei moderne înscrie între orientările sale fundamentale dezvoltarea şi diversificarea serviciilor. Constituite astăzi într-un sector distinct al economiei, caracterizate printr-un dinamism înalt, serviciile îşi pun amprenta asupra activităţii desfăşurate în celelalte compartimente, asupra modului de valorificare a resurselor umane şi natural-materiale având o contribuţie majoră la progresul economic şi social.

1.1. LOCUL ŞI ROLUL SERVICIILOR ÎN ECONOMIE

Expansiunea serviciilor, prezenţa acestora în structura tuturor economiilor precum şi creşterea rolului lor în viaţa societăţii se manifestă ca trăsături ale evoluţiei în majoritatea ţărilor. Toate acestea argumentează pentru etapa actuală, denumirea de ,,societate a serviciilor”.

Economia serviciilor şi, într-un sens mai larg, societatea serviciilor constituie ,,cadrul de referinţă cheie” pentru toate acţiunile specifice inerente, noilor eforturi majore, atât de natură economică, cât şi socială.

În majoritatea ţărilor lumii, economia serviciilor nu constituie doar o condiţie în care ramuri de servicii, precum serviciile financiare, asigurările, telecomunicaţiile şi transporturile, serviciile de întreţinere şi de inginerie se dezvoltă nelimitat. La fel de semnificativ este faptul că în cadrul industriei prelucrătoare, şi chiar a agriculturii, majoritatea funcţiilor îndeplinite şi a activităţilor desfăşurate implică activităţi de servicii.

Serviciile au devenit tot mai importante, atât prin valoarea lor economică, cât şi prin aportul pe care îl aduc la desfăşurarea proceselor de producţie.

Având în vedere aceste aspecte se poate aprecia că rolul serviciilor a crescut nu numai în cadrul sectoarelor economice ale diferitelor state, dar şi economia mondială privită în ansamblul său.

Dezvoltarea sectorului de servicii este rezultatul progresului tehnico-ştiinţific.

Dezvoltarea şi diversificarea structurilor economiilor lumii, amploarea cuceririlor ştiinţifice şi pătrunderea lor în realitatea de zi cu zi au favorizat afirmarea şi intensificarea participării serviciilor în desfăşurarea diferitelor fenomene şi procese , creşterea rolului lor. În acest context, locul şi importanţa serviciilor în sistemul economiei naţionale se află în conexiune cu dinamica socială, iar dezvoltarea lor este o condiţie şi o caracteristică a evoluţiei societăţii moderne.

Apariţia şi dezvoltarea explozivă a serviciilor, ca ansamblu eterogen de activităţi economice, şi-au pus amprenta asupra modului în care activităţile economice se desfăşoară în cele mai multe dintre ramurile economice, aducându-şi contribuţia de prim rang la transformarea structurală a economiei contemporane.

O asemenea evoluţie se datorează unor mutaţii esenţiale care s-au produs în statutul contemporan al sectorului terţiar:

- serviciile actuale nu mai corespund cu ceea ce în mod tradiţional s-a înţeles de-a lungul anilor prin servicii, întrucât natura şi rolul serviciilor nu pot fi înţelese la dimensiunea reală, dacă nu se consideră şi impactul lor, tot mai puternic, asupra sferei direct productive a economiei;

- rolul serviciilor în sfera producţiei materiale se realizează în contextul actual nu numai prin intermediul serviciilor aşa-zise productive, cum sunt serviciile de comercializare a bunurilor , serviciile de transport şi comunicaţii utilizate în producerea de bunuri, ci şi prin intermediul serviciilor numite şi nemateriale ( asigurările, operaţiunile bancare, sănătatea publică);

- ca urmare a tehnologiilor informatice şi comunicaţionale moderne s-a produs o revoluţionare a proceselor de producţie, fapt care face ca produsele rezultate să conţină în noile condiţii mai multe input-uri informatice şi de cunoştinţe decât în trecut.

Aportul serviciilor la dezvoltarea economiei trebuie pus în evidenţă, în primul rând, în relaţie cu producţia materială pe care o stimulează, îi asigură modernizarea, eficienţa, circulaţia şi valorificarea.

În argumentarea acestui rol trebuie pornit de la faptul că, multă vreme, serviciile au fost considerate neproductive, secundare pentru dezvoltarea socială. În prezent serviciile sunt considerate un ,,factor de progres”, de stimulare a creşterii economice, substituindu-se industriei în rolul de motor al dezvoltării sociale.

Această schimbare de mentalitate în ceea ce priveşte rolul serviciilor se datorează prezenţei tot mai semnificative a acestora în viaţa economică şi socială şi al reconsiderării caracterului muncii depuse în acest sector.

Serviciile nu mai constituie doar un sector secundar, ci se îndreaptă către prim-planul activităţii economice, în cadrul căreia devin unelte de producţie indispensabile în satisfacerea nevoilor de bază şi mijloace esenţiale prin intermediul cărora se poate realiza naţiunilor.

Ca parte integrantă a sistemului unitar al economiei naţionale, creşterea avuţiei serviciile se găsesc în relaţii de intercondiţionare cu toate celelalte ramuri şi sectoare de activitate; ele intră în componenţa multora dintre ramuri, iar dezvoltarea lor este influenţată şi influenţează, la rândul ei, progresul şi eficienţa activităţii din celelalte sectoare. Totodată, serviciile contribuie la crearea cadrului general al evoluţiei şi se constituie ca un factor stimulator al creşterii economice.

Având în vedere aceste aspecte se poate afirma că legătura dintre sfera serviciilor şi celelalte sectoare ale economiei naţionale se realizează atât la nivelul procesului de producţie propriu-zis cât şi asupra omului cu nevoile sale.

Serviciile se află în conexiune directă cu producţia materială cu evoluţiile şi mutaţiile structurale pe care aceasta le înregistrează. Pe de o parte producţia furnizează mijloacele necesare dotării şi funcţionării ramurilor prestatoare de servicii, ca şi obiectul de activitate al unora dintre ele, pe de altă parte serviciile reprezintă condiţia desfăşurării normale a procesului de producţie şi factorul principal de creştere a eficienţei acestuia.

Astfel, progresul ştiinţific şi tehnic în ramurile direct productive, sporirea producţiei materiale sunt determinate în bună măsură de nivelul de dezvoltare al unor servicii cum ar fi: cercetarea ştiinţifică, proiectarea, informatica, selecţia şi pregătirea forţei de muncă, etc. De asemenea servicii ca: transporturile, comunicaţiile, comerţul, cele financiar-bancare, juridice, etc. contribuie direct la realizarea pe piaţă a producţiei materiale.

Este esenţial de avut în vedere faptul că expansiunea serviciilor este rezultatul evoluţiei specifice şi succesive a însuşi procesului de producţie. Dezvoltarea tehnologiei care a schimbat procesele de producţie pentru a spori eficienţa a condus la o dezvoltare însemnată a funcţiilor de servicii în toate fazele proceselor de transformare. Cu alte cuvinte, noua economie a serviciilor se caracterizează prin faptul că funcţiile de servicii sunt predominate în prezent în toate tipurile de activităţi economice.

Preview document

Servicii Bancare Moderne - Pagina 1
Servicii Bancare Moderne - Pagina 2
Servicii Bancare Moderne - Pagina 3
Servicii Bancare Moderne - Pagina 4
Servicii Bancare Moderne - Pagina 5
Servicii Bancare Moderne - Pagina 6
Servicii Bancare Moderne - Pagina 7
Servicii Bancare Moderne - Pagina 8
Servicii Bancare Moderne - Pagina 9
Servicii Bancare Moderne - Pagina 10
Servicii Bancare Moderne - Pagina 11
Servicii Bancare Moderne - Pagina 12
Servicii Bancare Moderne - Pagina 13
Servicii Bancare Moderne - Pagina 14
Servicii Bancare Moderne - Pagina 15
Servicii Bancare Moderne - Pagina 16
Servicii Bancare Moderne - Pagina 17
Servicii Bancare Moderne - Pagina 18
Servicii Bancare Moderne - Pagina 19
Servicii Bancare Moderne - Pagina 20
Servicii Bancare Moderne - Pagina 21
Servicii Bancare Moderne - Pagina 22
Servicii Bancare Moderne - Pagina 23
Servicii Bancare Moderne - Pagina 24
Servicii Bancare Moderne - Pagina 25
Servicii Bancare Moderne - Pagina 26
Servicii Bancare Moderne - Pagina 27
Servicii Bancare Moderne - Pagina 28
Servicii Bancare Moderne - Pagina 29
Servicii Bancare Moderne - Pagina 30
Servicii Bancare Moderne - Pagina 31
Servicii Bancare Moderne - Pagina 32
Servicii Bancare Moderne - Pagina 33
Servicii Bancare Moderne - Pagina 34
Servicii Bancare Moderne - Pagina 35
Servicii Bancare Moderne - Pagina 36
Servicii Bancare Moderne - Pagina 37
Servicii Bancare Moderne - Pagina 38
Servicii Bancare Moderne - Pagina 39
Servicii Bancare Moderne - Pagina 40
Servicii Bancare Moderne - Pagina 41
Servicii Bancare Moderne - Pagina 42
Servicii Bancare Moderne - Pagina 43
Servicii Bancare Moderne - Pagina 44
Servicii Bancare Moderne - Pagina 45
Servicii Bancare Moderne - Pagina 46
Servicii Bancare Moderne - Pagina 47
Servicii Bancare Moderne - Pagina 48
Servicii Bancare Moderne - Pagina 49
Servicii Bancare Moderne - Pagina 50
Servicii Bancare Moderne - Pagina 51
Servicii Bancare Moderne - Pagina 52
Servicii Bancare Moderne - Pagina 53
Servicii Bancare Moderne - Pagina 54
Servicii Bancare Moderne - Pagina 55
Servicii Bancare Moderne - Pagina 56
Servicii Bancare Moderne - Pagina 57
Servicii Bancare Moderne - Pagina 58
Servicii Bancare Moderne - Pagina 59
Servicii Bancare Moderne - Pagina 60
Servicii Bancare Moderne - Pagina 61
Servicii Bancare Moderne - Pagina 62
Servicii Bancare Moderne - Pagina 63
Servicii Bancare Moderne - Pagina 64
Servicii Bancare Moderne - Pagina 65
Servicii Bancare Moderne - Pagina 66
Servicii Bancare Moderne - Pagina 67
Servicii Bancare Moderne - Pagina 68
Servicii Bancare Moderne - Pagina 69
Servicii Bancare Moderne - Pagina 70
Servicii Bancare Moderne - Pagina 71
Servicii Bancare Moderne - Pagina 72
Servicii Bancare Moderne - Pagina 73
Servicii Bancare Moderne - Pagina 74
Servicii Bancare Moderne - Pagina 75
Servicii Bancare Moderne - Pagina 76
Servicii Bancare Moderne - Pagina 77

Conținut arhivă zip

  • Servicii Bancare Moderne.doc

Alții au mai descărcat și

Internet Banking pe piața din România - evoluții și perspective

Capitolul 1 Aspecte generale privind Internet Banking-ul 1.1.Conceptul de Internet Banking „Internet-bankingul este un instrument de plată la...

Internet Banking

Internet banking – serviciu oferit de către bănci clienţilor săi şi prin care sunt facilitate operaţiuni bancare on-line. Pentru utilizarea...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

Te-ar putea interesa și

Organizarea și funcționarea băncilor comerciale din România pe exemplul Băncii Transilvania

INTRODUCERE Lucrarea Organizarea și funcționarea băncilor comerciale din România pe exemplul Banca Transilvania dorește să evidențieze progresele...

Organizarea și Activitatea unei Bănci Comerciale pe Exemplul Băncii Comerciale Bancpost

INTRODUCERE Băncile comerciale în cadrul sistemului bancar În România, activitatea bancară se desfăşoară în conformitate cu legea bancară 58/98...

Mutații în Cadrul Produselor și Serviciilor Bancare

Capitolul 1. Sistemul bancar – între metode tradiţionale şi tehnologii moderne Economia mondială este marcată, în toate sectoarele sale, de...

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Promovarea serviciilor și produselor bancare noi în Republica Moldova

INTRODUCERE Economia de piaţa se caracterizează prin creşteri rapide a muncii productive avînd la bază utilizarea tehnologiilor si inovaţiilor...

Servicii Bancare Moderne

Capitolul I. Servicii bancare  caracterizare si tipuri I.1 Tipuri principale de servicii bancare Bancile furnizeaza clientilor sai trei tipuri...

Servicii Bancare Moderne

Introducere În ziua de astazi, clientii au devenit mult mai informati despre ce trebuie sa le ofere piata. Necesitatea calitatii serviciului este...

Practică BRD - sucursala Huși

Cap 1. Sistemul informaţional bancar Conform activelor şi cotelor de piaţă, în România, BRD-Groupe Société Générale este situată ca a doua bancă...

Ai nevoie de altceva?