Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 82 în total
Cuvinte : 36869
Mărime: 684.19KB (arhivat)
Publicat de: Simi Dogaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marius Apostoaie
Proiectul a fost prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor,la disciplina Economie bancara.

Cuprins

  1. 1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 3
  2. 1.1. Momentul istoric 4
  3. 1.2.Principalele etape din evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc 6
  4. 1.3. Forma şi structura capitalului şi acţionariatului 7
  5. 1.4. Principalele funcţii, activităţi şi operaţiuni bancare 8
  6. 1.5. Cadrul legislativ general şi specific 9
  7. 1.6. Organisme de control şi reglementare 9
  8. 2. Organizarea societăţii bancare. Sistemul informaţional bancar. 10
  9. 2.1. Centrala Băncii UniCredit Ţiriac Bank- Unicredit Group Bank – Austria Creditanstalt 11
  10. 2.2. Unicredit România – Sucursale şi Agenţii 13
  11. 2.3. Sistemul informaţional bancar şi automatizarea operţiunilor bancare 16
  12. 3. Conturile bancare 19
  13. 3.1 Deschiderea şi administrare conturilor bancare 19
  14. 3.2 Operaţiuni curente derulate prin conturi bancare 24
  15. 3.3. Operaţiuni efectuate prin conturi 25
  16. 3.4. Alte operaţiuni de casă 27
  17. 3.5. Incidenţe în funcţionarea conturilor bancare 28
  18. 3.6. Închiderea conturilor 29
  19. 3.7. Circuitul documentelor 30
  20. 4.Plasamente bancare şi non-bancare 30
  21. 4.1 Plasamente bancare 30
  22. 4.2. Plasamente monetare non-bancare 33
  23. 4.3 Plasamente financiare 35
  24. 5. Decontari intra şi interbancare 37
  25. 5. 1. Instrumente de plată 37
  26. 5. 2. Compensarea multilaterală a plăţilor interbancare fără numerar 44
  27. 5. 3. Oeraţiuni cu numerar 46
  28. 5. 4. Moneda electronică 48
  29. 6. Marketingul bancar 56
  30. 6.1. Politică de marketing instituţional şi de poziţionare a băncii pe piaţă 56
  31. 6.2. Politică de marketing bancar de produs şi servicii bancare 58
  32. 7. Creditarea bancară pentru persoane fizice şi agenţi economici 59
  33. 7.1. Credite pentru persoane fizice 59
  34. 7.2. Credite pentru agenţi economici 74
  35. 8. Instrumente moderne de plată 79
  36. 8.1. Aplicaţii şi instrumente electronice pentru plăţi şi reconciliere 79
  37. 8.2. Telephone Service 79
  38. 8.3. Online-banking 80
  39. 8.4. MoneyGram 82

Extras din proiect

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie

UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară internaţională, cu o reţea de peste 10.000 sucursale în 27 de ţări.

Unicredit Ţiriac Bank este o bancă universală ce oferă produse şi servicii calitative la standarde internaţionale atât persoanelor fizice, companiilor mici şi mijlocii, cât şi marilor corporaţii multinaţionale din România. Aflată în top 5 jucători pe piaţa românească, UniCredit Ţiriac Bank oferă clienţilor săi, prin intermediul celor peste 240 sucursale și peste 3.000 angajaţi, soluţii financiare pentru necesităţile persoanelor fizice, I.M.M., marilor companii, persoanelor fizice autorizate.

Este singura bancă din România cu o reţea de sucursale specializată pe servicii şi produse dedicate companiilor. De asemenea, este recunoscută ca cea mai bună bancă specializată pe reale state şi, practic, este singura bancă cu o divizie dedicată acestui tip de proiect. În plus, are cross border solutions, prin intermediul cărora organizează relaţiile bancare ale clienţilor în multiple ţări astfel încât să beneficieze de aceeaşi calitate a serviciilor ca şi în ţara de origine.

Misiune

Unicredit Ţiriac Bank este unul din cele mai puternice grupuri financiare din Europa, mândru de o moştenire culturală ce reprezintă fundamentul identităţii lui comune. Se dedică cu pasiune creării unui nou concept de servicii bancare prin efortul constant de a oferi clienţilor băncii soluţii financiare noi. Reputaţia băncii se construieşte pe încredere, responsabilitate pentru rezultate şi calitate în afaceri.

Clienţii băncii

UniCredit Ţiriac Bank vrea să fie Banca Preferată a clienţilor ei. De aceea vine în întâmpinarea clienţilor cu mai mult decât simple produse şi servicii financiare, gândind din perspectiva lor şi în interesul fiecăruia dintre ei. Relaţia cu clienţii este construită pe încredere şi pe o cultură a serviciilor bancare puternic înrădăcinată, cu misiunea de a construi împreună o legătură reciproc benefică, bazată pe calitate, încredere reciprocă, expertiză şi transparenţă.

Angajaţii băncii

UniCredit Ţiriac Bank asigură perfecţionarea şi evoluţia profesională a oamenilor din UniCredit Group, recunoscându-le meritele pe baza realizărilor profesionale; obiectivul lor este să fie angajatorul ideal pentru oameni capabili, motivaţi, liberi să îşi exprime liber opiniile. Ei sunt dedicaţi angajaţilor lor, pe care îi tratează cu respect. UniCredit Ţiriac Bank promovează respectul pentru diversitatea culturilor şi a tradiţiilor din cadrul Grupului. Principiul libertăţii civile – libertatea religioasă, politică, sexuală şi culturală – trebuie întotdeauna respectat.

Valori

Setul de valori al UniCredit Ţiriac Bank este un produs al tuturor culturilor organizaţionale din băncile şi companiile cu care s-a intersectat de-a lungul activităţii ei. Deşi sunt diferite, aceste culturi au în comun o cunoaştere profundă a evoluţiei pieţei, un angajament durabil pentru a spori valoarea adăugată oferită, responsabilitate socială, precum şi dezvoltarea oamenilor şi o atenţie deosebită acordată clientului. Pentru a-şi îndeplini misiunea şi a-şi afirma identitatea, banca continuă să se ghideze după principii împărtăşite cu convingere.

Setul de valori al Unicredit Ţiriac se bazează pe integritate ca o condiţie a durabilității, pentru a transforma profitul în valoare pentru toți cei care vin în contact cu banca.

Cele şase valori fundamentale care stau la baza integrităţii corporatiste trebuie să influenţeze comportamentul tuturor oamenilor din UniCredit în interacţiunea cu partenerii, inclusiv instituţii cum ar fi autorităţi guvernamentale şi oficialităţi publice.

SIGLA- Construcţia vizuală a identităţii

Sigla păstrează elemente semnificative din identitatea băncilor care contribuie la formarea celei noi:

• culoarea roşie și sfera conţinând cifra 1 simbolizează: dinamism, energie, inovaţie, putere şi încredere, dorinţă de perfecţiune;

• sfera împreună cu numele UniCredit subliniază apartenenţa la Grupul UniCredit, unul din grupurile financiare de top din Europa;

• numele Ţiriac aduce recunoaşterea unui nume puternic pe piaţa bancară românească, în special de către persoanele fizice;

Iar alăturarea celor 2 nume subliniază un echilibru stabil dat de cunoaşterea pieţei locale completată de experienţa internaţională.

Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi:

- UniCredit Leasing Corporation

- Pioneer Asset Management

- UniCredit Markets and Investment Banking

- Unicredit Consumer Financing

- Unicredit Fleet Management

- HVB Banca Pentru Locuințe.

1.1. Momentul istoric

Actuala Unicredit Țiriac Bank s-a format printr-o dublă fuziune: prima, dintre Banca Ion Țiriac și HVB Bank, care a dus la formarea HVB Țiriac, și o a doua, dintre HVB Țiriac și UniCredit România. Deci, pentru a vorbi despre istoricul băncii trebuie sa vorbim despre cele trei bănci care stau la originea UniCredit Ţiriac Bank:

- Banca Ion Ţiriac – scurt istoric

Istoria Băncii Țiriac începe în anul 1990 când binecunoscutul om de afaceri Ion Țiriac împreună cu partenerii săi a avut inițiativa înființării primei bănci cu capital privat din România, în dorința de a contribui la succesul tranziției la economia de piață. Curajul, viziunea și încrederea deplină în succes a iniţiatorilor au impus Banca Țiriac pe scena financiar-bancară din România. Banca Țiriac reprezintă cea mai mare bancă cu capital privat din România, înființată după anul 1989.

Banca “Ion Ţiriac” S.A a funcţionat în baza autorizaţiei nr. 427/14.03.1991, emisă de Banca Naţională la 11.12.1992, în baza art.5 din Legea nr.31/1991 iar organizarea şi conducerea Băncii este stabilită prin Actul constitutiv al Băncii (statutul şi contractul de societate), în conformitate cu legislaţia comercială şi cu respectarea Legii bancare nr.58/1998.

Durata de funcţionare a Băncii putea fi de 50 de ani de la data emiterii autorizaţiei de către Banca Naţională a României, potrivit art.5 din statutul şi din Contractul de societate. În perioada de funcţionare, Banca trebuie să se identifice, potrivit art.21 din Legea bancară nr.58/1998, în toate actele ei oficiale prin: firma sub care Banca este înmatriculată în registrul Comerţului, capitalul social, adresa sediului principal, numărul şi data înmatriculării în registrul bancar.

Este drept cunoscută ca una dintre principalele bănci private din Romînia, ce se situează în rândul primelor bănci comerciale româneşti din punct de vedere al volumului activelor şi al capitalului propriu. În principal Banca Ţiriac a activat pe piaţă ca o bancă de retail oferind o gamă variată de produse şi servicii bancare entităţilor juridice şi populaţiei. Portofoliul de clienţi al băncii era alcătuit din persoane fizice, companii private cu cifră de afaceri medie şi mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat şi alte instituţii financiare.

În anul 2000, Banca Țiriac a intrat pentru prima dată în topul celor mai puternice 75 de bănci din Europa Centrală și de Est, clasificare efectuată de prestigioasa agenție americană de rating Standard& Poors. De asemenea, Banca Țiriac a intrat în rândul primelor 5 bănci comerciale din România.

Preview document

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 1
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 2
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 3
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 4
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 5
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 6
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 7
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 8
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 9
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 10
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 11
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 12
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 13
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 14
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 15
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 16
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 17
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 18
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 19
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 20
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 21
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 22
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 23
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 24
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 25
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 26
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 27
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 28
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 29
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 30
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 31
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 32
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 33
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 34
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 35
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 36
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 37
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 38
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 39
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 40
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 41
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 42
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 43
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 44
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 45
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 46
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 47
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 48
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 49
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 50
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 51
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 52
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 53
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 54
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 55
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 56
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 57
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 58
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 59
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 60
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 61
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 62
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 63
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 64
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 65
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 66
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 67
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 68
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 69
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 70
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 71
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 72
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 73
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 74
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 75
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 76
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 77
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 78
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 79
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 80
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 81
Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 82

Conținut arhivă zip

  • Studiu Monografic la Unicredit Tiriac Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Tehnica și evidența operațiunilor bancare la Unicredit Țiriac Bank Iași

I. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre...

Controlul Bancar în Procesul de Creditare

Capitolul 1 Controlul bancar în procesul de creditare Societăţile bancare au ca principal obiect de activitate acordarea de credite agenţilor...

Lucrare de practică Unicredit Țiriac Bank - operațiuni de creditare

1.1. Principii şi condiţii generale de creditare Prudenţa bancară este principiul fundamental de politică bancară ce caracterizează întreaga...

Analiza de Bonitate a Clienților în Vederea Angajării de Credite

1. Credit scoringul – principala modalitate a analizei de bonitate a clientilor de retail in vederea angajarii de credite În vederea organizării...

Ai nevoie de altceva?