Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 148 în total
Cuvinte : 33897
Mărime: 1.66MB (arhivat)
Publicat de: Violeta Vieru
Puncte necesare: 8
Universitatea "Babes-Bolyai"", Facultatea de"Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor", Cluj-Napoca

Extras din proiect

Bancpost a fost înfiintata în 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital de stat, devenind în noiembrie 2002 prima banca privatizata integral din sistemul bancar românesc. Astazi, la 15 ani de la înfiintare, Bancpost este una dintre cele mai importante banci din România, oferind o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România.

În prezent, actionarul majoritar al Bancpost este EFG Eurobank Ergasias S.A. (77.56%), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

Începând din 2005, Bancpost a parcurs un proces de restructurare majora, care a vizat implementarea unui nou model de afaceri bazat pe principiile centralizarii, specializarii si automatizarii proceselor, sustinut în paralel de introducerea unui sistem informatic de ultima generatie, precum si de o ampla actiune de instruire a personalului. O alta componenta a procesului de restructurare este modernizarea retelei de unitati. Acest proiect are rolul de a asigura în toate unitatile Bancii un ambient de afaceri modern si prietenos, în conformitate cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitate, accesibilitate, spatii deschise, platforma larga, noi tehnici de promovare.

Bancpost a investit semnificativ si în extinderea retelei sale teritoriale, astfel ca la sfârsitul lui 2006 aceasta cuprindea aproape 200 de unitati. În paralel cu extinderea retelei de unitati se deruleaza si un proiect de optimizare a canalelor alternative de distributie. Astfel, în 2006 au fost instalate peste 50 de ATM-uri, iar numarul de POS-uri s-a dublat, ajungând la peste 5.200. Mai mult, au fost introduse pentru prima oara APS-urile (Automated Payment Systems), prin intermediul carora se pot efectua depuneri, plati, depozite. De asemenea, în 2006 a fost lansata o noua versiune a serviciului de Internet Banking - Fastbanking – si un nou site web, pentru a oferi mai multe informatii si instrumente clientilor care doresc sa lucreze cu Banca pe cale electronica.

În concordanta cu viziunea sa de a deveni un protagonist pe piata de retail, Banca a efectuat în ultimii doi ani schimbari importante în ceea ce priveste portofoliul sau de produse si servicii adresate populatiei. Astfel, Bancpost a lansat la sfârsitul lui 2005 cardurile de credit American Express® Gold si Green, ca partener exclusiv al American Express în România, produse pentru care a primit premiul “Cel mai bun produs bancar al anului 2005” din partea revistei “Piata Financiara”. Prin acest parteneriat exclusiv, Bancpost si-a consolidat pozitia de top pe piata româneasca a cardurilor. Banca a lansat în 2005 si un nou împrumut pentru locuinte, precum si un cont de economii flexibil. Bancpost a dezvoltat pentru companiile mici, asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate programe de finantare specializate, care sa ofere rapid suportul necesar dezvoltarii afacerii lor, precum si diverse alte instrumente bancare menite sa simplifice activitatea de zi cu zi a acestora.

Anul 2006 a adus în portofoliul de retail al Bancpost mai multe produse noi: creditul “Imediat”, depozitul „Prim”, creditul “Extins”, împrumutul pentru locuinta în franci elvetieni. Si activitatea cu cardurile a fost foarte dinamica în 2006, prin lansarea a 3 noi carduri de credit VISA – Gold, Electron si Classic - si a cardului TAROM American Express, primul card de credit pe piata româneasca emis în parteneriat cu o companie de transport aerian. De asemenea, un succes deosebit l-a avut lansarea programului “Favorit”, care ofera posesorilor de card Bancpost de salariu conditii preferentiale pentru produsele de baza ale Bancii: credite ipotecare, de consum, carduri de credit si altele.

Tot din 2006 clientii Bancii au posibilitatea de a investi în unitati de fond pentru Fondurile deschise de investitii Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, entitati administrate de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A. si pentru care Bancpost este depozitar si distribuitor. Mai mult, în vara lui 2006, Bancpost a lansat în premiera pe piata româneasca “Ronsmart” - Depozitul cu 10% Inteligenta Adaugata, produs pentru care a câstigat premiul “Cel mai bun produs bancar al anului 2006” din partea publicatiei “Piata Financiara”. Acest produs inovator combina siguranta si stabilitatea unui depozit la termen cu posibilitatea unor randamente superioare oferite de investitiile în Fondul deschis de investitii Bancpost Active Balanced.

Pentru a deservi mai bine segmentul de retail (persoane fizice, companii mici, asociatii familiale si liber-profesionisti) a fost implementata o noua infrastructura, formata din 8 centre de coordonare regionale. Noua organizare este sustinuta de centralizarea proceselor, fapt care permite o mai mare flexibilitate, rapiditate si eficienta.

Bancpost este de asemenea un sustinator activ al sectorului corporativ, oferind solutii financiare variate, atât din fonduri proprii cât si din fonduri provenite din acorduri si linii de finantare internationale. În 2006 s-au creat premisele unei dezvoltari accelerate a activitatii Bancii în relatia cu companiile mijlocii si mari, prin implementarea unui model unic de business. Astfel, o retea formata din 10 Centre de Afaceri si 12 birouri-satelit pozitionate în orase cu potential economic ridicat ofera solutii financiare flexibile companiilor mijlocii, în timp ce Directia Companii Mari din cadrul Centralei Bancii gestioneaza relatia cu companiile mari. Noua structura este orientata cu precadere spre latura comerciala a relatiilor cu companiile, oferind acestora un interlocutor dedicat, în masura sa identifice cele mai potrivite solutii de creditare, investitii, leasing si evaluare adaptate fiecarei afaceri, în timp ce reteaua extinsa de unitati bancare va continua sa deruleze latura operationala.

În ceea ce priveste portofoliul de produse, începând din vara lui 2006 clientii Bancpost companii mijlocii au la dispozitie 3 noi credite în lei, proiectate sa aduca îmbunatatiri semnificative în conditiile de finantare a acestui segment: o linie de credit revolving, un credit pe afacere non-revolving si un credit de investitii. Mai mult, si oferta Bancii de produse destinate finantarii comertului s-a îmbogatit cu 3 produse noi: scontarea acreditivelor de export, factoring-ul intern si scontarea biletelor la ordin, a cecurilor si a cambiilor. Bancpost sprijina astfel dezvoltarea afacerilor internationale ale clientilor sai si le permite accesul rapid la lichiditati, protejându-i de riscurile de imobilizare financiara.

Preview document

Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 1
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 2
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 3
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 4
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 5
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 6
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 7
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 8
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 9
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 10
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 11
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 12
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 13
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 14
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 15
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 16
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 17
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 18
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 19
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 20
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 21
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 22
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 23
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 24
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 25
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 26
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 27
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 28
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 29
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 30
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 31
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 32
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 33
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 34
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 35
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 36
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 37
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 38
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 39
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 40
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 41
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 42
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 43
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 44
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 45
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 46
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 47
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 48
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 49
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 50
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 51
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 52
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 53
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 54
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 55
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 56
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 57
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 58
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 59
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 60
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 61
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 62
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 63
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 64
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 65
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 66
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 67
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 68
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 69
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 70
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 71
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 72
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 73
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 74
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 75
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 76
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 77
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 78
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 79
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 80
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 81
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 82
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 83
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 84
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 85
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 86
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 87
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 88
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 89
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 90
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 91
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 92
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 93
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 94
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 95
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 96
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 97
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 98
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 99
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 100
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 101
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 102
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 103
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 104
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 105
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 106
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 107
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 108
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 109
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 110
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 111
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 112
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 113
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 114
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 115
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 116
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 117
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 118
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 119
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 120
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 121
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 122
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 123
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 124
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 125
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 126
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 127
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 128
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 129
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 130
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 131
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 132
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 133
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 134
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 135
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 136
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 137
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 138
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 139
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 140
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 141
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 142
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 143
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 144
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 145
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 146
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 147
Tehnică bancară - practică în producție - unitatea bancară BancPost - sucursala Cluj - Pagina 148

Conținut arhivă zip

  • Tehnica Bancara - Practica in Productie - Unitatea Bancara Bancpost - Sucursala Cluj.doc

Ai nevoie de altceva?