Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 137 în total
Cuvinte : 60631
Mărime: 4.24MB (arhivat)
Publicat de: Damian Dumitrescu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Dan Chirlesan
FEAA, An 3

Cuprins

  1. CUPRINS 1
  2. Cap 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 2
  3. 1.1 Momentul istoric 3
  4. 1.2 Principalele etape şi evoluţie 4
  5. 1.3 Forma şi structura capitalului şi a acţionariatului 5
  6. 1.4 Principalele sale funcţii şi operatiunile bancare desfăşurate 8
  7. 1.5 Cadrul legislativ general şi specific 10
  8. 1.6 Organismele de control 11
  9. Cap 2. Organizarea societăţii bancare. Sistemul informaţional bancar 15
  10. 2.1. ORGANIZAREA B.R.D. - Groupe Société Générale 15
  11. 2.1.1 Departamente şi direcţii 18
  12. 2.2 SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR ŞI AUTOMATIZAREA OPERAŢIUNILOR 23
  13. 2.2.1. Particularităţile sistemului informaţional bancar 23
  14. 2.2.2. Circuitul documentelor reprezentative 24
  15. Cap 3. Conturile bancare 28
  16. 3.1. Proceduri pentru deschiderea conturilor bancare 28
  17. 3.2. Operaţiuni curente şi operaţiuni speciale derulate prin conturile bancare 34
  18. 3.3. Operaţiuni de casă (viramente, plăţi interbancare, prelevări) 35
  19. 3.4 Incidente in funcţionarea conturilor bancare 37
  20. 3.5. Închiderea conturilor bancare 40
  21. CAP 4. PLASAMENTE BANCARE ŞI NON-BANCARE 42
  22. 4.1. Plasamente bancare: la vedere, la termen, alte forme particulare de plasamente 42
  23. 4.2 Plasamente monetare non-bancare: produsele de asigurari de viata, produsele imobiliare 51
  24. 4.3. Plasamentele financiare 52
  25. Cap 5. Decontarea intra şi interbancară. Operaţiuni cu numerar 54
  26. 5.1. Instrumente de plată utilizate 54
  27. 5.1.1. Întocmirea cecului şi reflectarea circuitului acestuia 54
  28. 5.1.2. Întocmirea ordinului de plată şi reflectarea circuitului acestuia 55
  29. 5.1. 3 Întocmirea cambiei şi reflectarea circuitului acesteia 56
  30. 5.1. 4 Întocmirea biletului la ordin şi reflectarea circuitului acestuia 58
  31. 5.2. Banca la domiciliu 60
  32. 5.3 Compensarea multilaterală a plăţilor interbancare 62
  33. 5.4. Operaţiuni cu numerar 71
  34. 5.5 Moneda electronică 76
  35. CAP 6. Marketingul bancar 83
  36. 6.1. Conţinutul şi specificul marketingului bancar 83
  37. 6.2. Politica de marketing la nivel de produs 85
  38. 6.3. Politica de marketing la nivel instutuţional 88
  39. Cap 7. Creditarea bancară. Persoane fizice şi agenţi economici 93
  40. 7.1. Principii generale 93
  41. 7.2. Credite acordate persoanelor fizice 95
  42. 7.3. Descrierea procesului de creditare 101
  43. 7.4. Credite acordate persoanelor juridice 107
  44. Cap 8. Cariera în domeniul bancar 128
  45. 8.1 Politica de resurse umane a BRD – Groupe Société Générale 128
  46. 8.2 Meseriile bancare în cadrul BRD – Groupe Société Générale 130
  47. 8.3 Procesul de recrutare şi posibilităţi de promovare în cadrul BRD - Groupe Société Générale 131
  48. BIBBLIOGRAFIE 134

Extras din proiect

Cap 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie

BRD – Groupe Société Générale SA este o societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare pe o piaţă reglementată şi funcţionează ca persoană juridică română, în conformitate cu legislaţia privind societăţile comerciale, cu reglementările privind piaţa de capital şi cu legislaţia bancară, precum şi cu prevederile Actului Constitutiv şi a documentelor normative interne.

BRD-Groupe Société Générale îşi concentrează activitatea pe trei axe majore:

1.BANCA DE RETAIL

BRD - numără peste 2,2 milioane clienţi persoane fizice şi peste 2 milioane de carduri. Cota sa de piaţă variază între 15% şi 20%, în funcţie de produse. Se numără printre liderii pieţei cardurilor bancare şi a creditelor pentru consum. Activitatea de credite de consum la locul de vânzare se derulează prin intermediul filialei specializate BRD Finance.

2.BANCĂ DE REFERINŢĂ A ÎNTREPRINDERILOR ROMÂNEŞTI ŞI INTERNAŢIONALE

BRD este banca de referinţă în sectorul privat din România, peste 65 % din totalul creditelor fiind acordate acestui sector atât pentru întreprinderile mici şi mijlocii, microîntreprinderi, cât şi pentru marile corporaţii.

Este implicată în toate ramurile economiei şi în cadrul colectivităţilor locale. În afara finanţărilor clasice, gama de produse şi servicii acoperă în totalitate gestiunea fluxurilor de numerar, serviciile de leasing, prin intermediul filialei BRD Sogelease, factoring-ul intern şi extern cat si soluţii complete de externalizare a flotelor de vehicule prin filiala ALD Automotive. Beneficiind de sprijinul Grupului Société Générale, BRD joacă un rol important în relaţia cu societăţile multinaţionale.

3. BANCĂ DE INVESTIŢII

BRD este implicată în finanţări structurate şi oferă soluţii complexe sectorului public şi unui număr de mari companii. Cu sprijinul entităţilor specializate ale Société Générale, unul din liderii mondiali pe această piaţă, BRD îşi continuă tradiţia de bancă a marilor proiecte de dezvoltare.

Prin intermediul unei filiale comune cu Grupul Société Générale, BRD / SG Corporate Finance, Banca oferă toată gama de servicii de consultanţă în domeniul privatizării şi al fuziunilor şi achiziţiilor.Firma de brokeraj, BRD Securities, este una dintre primele societăţi de pe această piaţă în România.De asemenea, BRD este una dintre cele două bănci active pe piaţa obligaţiunilor.Filială a grupului Societe Generale, SGAM, comercializează prin intermediul BRD, două fonduri deschise de investiţii.

Strategia BRD - Groupe Société Générale se integrează în strategia globală a Grupului Société Générale: păstrarea echilibrului între portofoliul de servicii şi profilul de risc, pentru asigurarea dezvoltării şi rentabilităţii pe termen lung, în paralel cu menţinerea eforturilor pentru asigurarea unei eficacităţi operaţionale.

Reuşita acestei strategii de dezvoltare se bazează şi pe eforturile colaboratorilor BRD din România, care împărtăşesc valorile Grupului Société Générale.

BRD - Groupe Société Générale doreşte să fie banca de referinţă a României prin profesionalism, inovaţie, calitatea dezvoltării şi rentabilitate.În acest sens, BRD-Groupe Société Générale îşi va urmări politica de investiţii susţinute în vederea adaptării dispozitivului său comercial la specificul pieţei româneşti, realizării la scară largă a procesărilor şi diversificării gamei sale de produse şi servicii..

BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 600 de agenţii şi peste 900 ATM-uri. În luna iunie 2007, BRD număra 2,2 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 2 millioane de carduri. Calitatea servicilor noastre este garantată de cei peste 7500 de profesionişti care formează echipa BRD.

1.1 Momentul istoric

B.R.D. s-a înfiinţat în anul 1923, prin legea Societăţii Naţionale pentru Credit Industrial ca instituţie publică. Potrivit acelui an, 20% din capitalul social era deţinut de stat, 30% de BNR, iar restul de 50% revenea unui grup de persoane particulare, printre care şi un grup de foşti directori ai Mormorosch Bank & Co, prima bancă modernă din România.

Până la cel de-al doilea Război Mondial, Societatea Naţională pentru Credit Industrial a cunoscut o creştere puternică, consolidându-şi prezenţa în sectorul industrial şi devenind apoi cea mai mare instituţie financiară din România.

După cel de-al doilea Război Mondial, în baza Legii privind naţionalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Naţională pentru Credit Industrial a fost naţionalizată şi redenumită Banca de Credit pentru Investiţii. În 1957, după reorganizarea sistemului financiar, când s-a introdus o specializare rigidă pe sectoare, Băncii de Credit pentru Investiţii i s-a oferit o poziţie de monopol în România în domeniul asigurării finanţării pe termen mediu şi lung al investiţiilor din toate sectoarele industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, fiind redenumită Banca de Investiţii.

Majoritatea finanţărilor oferite de Banca Mondială, pe toată această perioadă, au fost derulate prin Banca pentru Investiţii şi în acest mod o parte din angajaţii B.R.D. au căpătat experienţă în analiza proiectelor de investiţii prin metode utilizate de organizaţiile financiare internaţionale.

În mediul bancar românesc, datorită schimbărilor survenite, în cadrul sistemului financiar din România au apărut bănci moderne, capabile să răspundă exigenţelor în creştere ale clienţilor.

Printre acestea amintim: Banca Română de Comerţ Exterior, Banca de Investiţii, Casa de Investiţii, Casa de Economii şi Consemnaţiuni, Banca pentru Agricultură şi Industrie Alimentară. În 1990 are loc desfiinţarea monopolului de care s-a bucurat fiecare dintre băncile specializate în domeniul propriu de activitate. Una din marile realizări ale acestei perioade a fost şi transformarea fostei Bănci de Investiţii în actuala BANCA ROMÂNĂ pentru DEZVOLTARE, preluându-i în totalitate activele, pasivele şi întregul personal. Înfiinţată la 1 decembrie 1990, banca nou creată, cu o echipă de conducere omogenă şi extrem de dinamică, în ciuda unor diferenţe notabile de vârstă sau experienţă, a reuşit să depăşească condiţia unei bănci strict specializate şi să ajungă în scurt timp în topul băncilor comerciale din România, cu un profil bancar nou şi o identitate proprie; în februarie 1991, banca a fost înmatriculată ca societate pe acţiuni, cu capital social deţinut de statul român. BANCA ROMÂNĂ pentru DEZVOLTARE este o societate deschisă pe acţiuni şi funcţionează ca persoană juridică română în conformitate cu legislaţia privind societăţile comerciale: Legea bancară nr.58/1998, Legea nr.52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, reglementările Băncii Naţionale a României, ale Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare şi alte prevederi. Banca îşi desfăşoară activitatea prin sucursale, agenţii şi reprezentanţe, în ţară şi în străinătate: " Durata de activitate a băncii va fi de 99 ani, începând de la data publicării în Monitorul Oficial al României a documentelor de înfiinţare ".

BRD a fost aleasă de guvern pentru a deveni prima bancă comercială privatizată. Această alegere consacră calitatea activelor şi a gestiunii BRD. Achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al BRD de către grupul Société Générale a fost finalizată în martie 1999; ea intervine într-o perioadă dificilă marcată de falimente bancare răsunătoare. Este de asemenea începutul bancarizării masive a persoanelor fizice. BRD profită de imaginea sa favorabilă în faţa marelui public şi de calitatea relaţiilor sale cu întreprinderile pentru a dezvolta rapid clientela sa de persoane fizice. Foarte repede, BRD devine lider pe piaţa noilor produse, cum ar fi cardurile bancare si creditele pentru consum.

Preview document

Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 1
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 2
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 3
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 4
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 5
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 6
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 7
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 8
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 9
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 10
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 11
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 12
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 13
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 14
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 15
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 16
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 17
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 18
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 19
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 20
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 21
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 22
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 23
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 24
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 25
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 26
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 27
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 28
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 29
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 30
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 31
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 32
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 33
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 34
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 35
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 36
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 37
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 38
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 39
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 40
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 41
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 42
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 43
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 44
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 45
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 46
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 47
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 48
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 49
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 50
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 51
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 52
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 53
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 54
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 55
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 56
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 57
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 58
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 59
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 60
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 61
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 62
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 63
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 64
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 65
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 66
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 67
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 68
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 69
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 70
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 71
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 72
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 73
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 74
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 75
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 76
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 77
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 78
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 79
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 80
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 81
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 82
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 83
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 84
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 85
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 86
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 87
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 88
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 89
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 90
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 91
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 92
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 93
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 94
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 95
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 96
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 97
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 98
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 99
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 100
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 101
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 102
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 103
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 104
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 105
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 106
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 107
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 108
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 109
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 110
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 111
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 112
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 113
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 114
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 115
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 116
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 117
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 118
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 119
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 120
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 121
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 122
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 123
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 124
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 125
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 126
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 127
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 128
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 129
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 130
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 131
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 132
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 133
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 134
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 135
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 136
Tehnica și evidența operațiunilor bancare - BRD-GSG - Pagina 137

Conținut arhivă zip

  • 1.doc
  • 2.doc
  • Tehnica si Evidenta Operatiunilor Bancare - BRD-GSG.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu monografic la disciplina Tehnica Operațiunilor Bancare - Banca Română pentru Dezvoltare

Denumirea si sigla: Forma juridica: societate pe actiuni, persoana juridica româna Adresa – Centrala Turn BRD – B-dul. Ion Mihalache nr. 1-7,...

Lucrare de practică - Banca Transilvania SA

Structura organizatorica a unitatii 1.1. Organizarea Bancii Transilvania SA Banca Transilvania SA este o banca comerciala cu capital integral...

Studiu Monografic la BRD-GSG

1. Istoric şi evoluţie La 1 decembrie 1999 se înfiinţează Banca Românã de Dezvoltare prin Hotararea de Guvern nr 1178 din 2 noiembrie...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Piețe financiare - curs 5

PLASAMENTUL VALORILOR MOBILIARE Plasamentul valorilor mobiliare reprezinta operatiunea prin care se realizeaza vânzarea si distribuirea titlurilor...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

Te-ar putea interesa și

Cardul, Prezentul și Viitorul Monedei Electronice

CAPITOLUL 1 APARIŢIA ŞI EVOLUŢIA CARDURILOR PE PLAN INTERNAŢIONAL 1.1 APARIŢIA CĂRŢILOR DE PLATĂ Este desigur o certitudine că puţini...

Lucrare de practică - Monografie BRD

I. 1 SCURT ISTORIC Istoria BRD a început în 1923, odata cu înfiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie...

Proiect BRD

1.1. Denumirea, sediul, durata şi emblema. BRD – Groupe Société Générale SA este societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare pe o piaţă...

Proiect Monografie BRD

BRD-Groupe Societe Generale Cap.1. Prezentare societăţii bancare.Istoric şi evoluţie Profil BRD-Groupe Societe Generale este a doua bancă...

Studiu monografic - tehnica și evidența operațiunilor bancare în cadrul BRD-GSG

I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE - MOMENTUL ISTORIC AL ÎNFIINŢĂRII Pe data de 1 decembrie 1990 se înfiinţează Banca Română...

Monografie - BRD Groupe Societe Generale

1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie Forma juridică: societate pe acţiuni, persoană juridică română; Număr de acţiuni:...

Monografie tehnica operațiunilor bancare

In anul 1923 se infiinteaza prin lege Societatea Nationala pentru Credit Industrial ca institutie publica in care statul detinea 20%, BNR 30% iar...

Monografie BRD - agenția Cotnari

CAP. 1 PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Cap. 1.1. Momentul istoric al înfiinţării BRD- GSG Din mulţimea de societăţi bancare şi...

Ai nevoie de altceva?