Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5555
Mărime: 116.24KB (arhivat)
Publicat de: Livia Gavrilă
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Cap. 1 : Prezentarea organizatiei

1. UniCredit Tiriac Bank

1.1.Date identificare banca

UniCredit Tiriac Bank SA, societate administrata in sistem dualist, cu sediul in Romania, Bucuresti, Sector 1, Bd. Expozitiei Nr.1F, Cod Postal 012101, inregistrata in Registrul Comertului sub nr.J40/7706/1991, in Registrul Bancar sub nr.RB-PJR-40-011/18.02.1999 si inregistrata la ANSPDCP cu notificarea nr.10964, cod unic de inregistrare 361536, atribut fiscal RO, capital social subscris si varsat 379.075.291,20 RON.

1.2.Date generale

UniCredit Tiriac Bank are ca domeniu de activitate - domeniul bancar , fiind parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti.

Aflata in top 6 jucatori pe piata romaneasca, UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor sai, prin intermediul celor peste 240 sucursale si peste 3.000 angajati, solutii financiare pentru necesitatile persoanelor fizice, I.M.M., marilor companii, persoanelor fizice autorizate.

Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

1.3.Istoric

UniCredit Tiriac Bank este o banca din Romania ce s-a format printr-o dubla fuziune, prima, dintre Banca Ion Tiriac si HVB Bank, care a dus la formarea HVB Tiriac, si a doua, dintre HVB Tiriac si Unicredit Romania.

In anul 2007, banca a fuzionat prin absorbtie cu Banca di Roma.

UniCredit Tiriac Bank face parte din grupul bancar UniCredit Group, care este de departe cea mai mare banca in Europa Centrala si de Est, avand aproximativ 65.000 de colaboratori, care presteaza servicii pentru peste 24 de milioane de clienti in mai mult de 3.100 de sucursale.

1.4.Misiune

Banca este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din Europa, mandri de o mostenire culturala ce reprezinta fundamentul identitatii noastre comune. Se dedica cu pasiune crearii unui nou concept de servicii bancare prin efortul constant de a oferi clientilor sai solutii financiare noi. Reputatia firmei se construieste pe incredere, responsabilitate pentru rezultate si calitate in afaceri.

1.5.Resurse umane

UniCredit Tiriac Bank este banca cu unii din cei mai productivi angajati deoarece, cu aproape 3000 de salariati, genereaza un profit net per salariat de aproximativ 13900 de euro.

In contextul volatilitatii resurselor umane care se manifesta la nivelul intregului sistem bancar, nivelul calitatii personalului bancii este sustinut prin programe de training si de retentie derulate permanent. In prezent, UniCredit Tiriac Bank are peste 3.000 de angajati, in 241 de sucursale.

1.6. Pozitia firmei pe piata

Pe piata romaneasca, primele trei banci din sistem au adunat 42,2% din piata, cu active cumulate de 33 miliarde de euro, potrivit raportarilor celor mai importanti jucatori din banking-ul local. Spre comparatie, in urma cu doi ani, primele trei institutii financiare detineau mai mult de jumatate din activele sistemului bancar .

In cazul UniCredit Tiriac Bank, volumul total al activelor a ajuns la 4,5 miliarde euro la finalul lunii martie a anului 2009, in crestere cu 34% fata de 31 martie 2008, ceea ce se traduce printr-o cota de piata de 5,8%.

Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca in 2008, la nivelul bancii a fost dezvoltat un model de deservire specializat pe segmente de clienti, care a contribuit semnificativ la sporirea calitatii oferite, prin reducerea timpului alocat tranzactiilor bancare si prin simplificarea procedurilor.De asemenea, UniCredit Tiriac Bank a deschis 101 noi sucursale in toata tara in anul 2008, cu 30 de unitati peste planul initial. Banca a investit masiv in sisteme si in eficienta operationala, sporind investitiile de capital de peste 6 ori fata de sfarsitul anului 2007. In zona de Resurse Umane, un program complex a vizat retentia personalului intr-un mediu de piata dificil si cresterea productivitatii. O serie de noi produse au fost lansate in zona de Retail. Banca a creat si aplicat un model specializat de deservire a clientilor IMM ceea ce a condus la cresterea portofoliului de credite pe acest segment cu peste 140%. Abordarea activa si imbunatatirea serviciilor pe zona Corporate au adus cresterea cotei de piata pe toate departamentele diviziei Ciclul de procesare pentru majoritatea produselor a fost redus. Toate activitatile de dezvoltare din banca au fost derulate in cadrul unei structuri de ansamblu bine definita si cu sprijin solid din partea UniCredit Group.

Preview document

Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 1
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 2
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 3
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 4
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 5
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 6
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 7
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 8
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 9
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 10
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 11
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 12
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 13
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 14
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 15
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 16
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 17
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 18
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 19
Tehnici de evaluare a riscurilor în organizațiile industriale - Unicredit Țiriac Bank - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Evaluare a Riscurilor in Organizatiile Industriale - Unicredit Tiriac Bank.doc

Ai nevoie de altceva?