Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3284
Mărime: 28.23KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Constantin
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc
UNIVERSITATEA AL. I. CUZA IASI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRARE A AFACERILOR

Extras din proiect

Banca Transilvania a fost infiintata in 1994, in Cluj-Napoca, la initiative unui grup de oameni de afaceri. BT reprezinta una dintre cele mai importante institutii financiar-bancare din Romania, aflata in top 10 si una dintre cele mai attractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania are o cota de piata de peste 4,3%. Prin accelerarea implementarii strategiei de crestere, Banca Transilvania a devenit o banca recunoscuta mai ales pentru dinamismul sau. Activitatea bancii este structurata pe trei linii de afaceri: retail, IMM si corporate.

Banca Transilvania este nucleul Grupului Financiar Banca Transilvania, grup care ofera pietei servicii financiare integrate: leasing, tranzactii mobiliare, fonduri de investitii, factoring etc.

Misiunea Bancii Transilvania este aceea de aveni tot mai aproape de clienti, printr-o oferta de servicii si produse care sa fie mereu cu un pas inaintea pietei. Responsabilitatea sociala este o parte importanta a misiunii Bancii Transilvania. Si aceasta, tocmai deoarece a te implica, a actiona in favoarea societatii in care traiesti ca organizatie inseamna o forma de respect fata de propriile valori. BT isi stabileste obiective indraznete de implicare sociala, are initiative, actioneaza si vrea sa transforme visele in realitate. Investeste in proiecte durabile, care adauga valoare pentru cetateni, actionari, clienti si angajati.

Brandul Banca Transilvania are aproximativ 5600 de angajati, peste 460 de unitati si 1 milion de clienti activi. Valorile bancii sunt flexibilitate, spirit intreprinzator, dinamism si implicare in viata comunitatii.

Banca Transilvania acorda o atentie sporita cauzelor sociale. Aceasta atentie se datoreaza dorintei de a construe o relatie organizatie-comunitate pe termen lung, care sa fie caracterizata prin implicare, dialog. Transparenta si comportament etic.

Pentru Banca Transilvania, oamenii si comunitatea sunt motivul implicarii in proiecte speciale. CSR-ul face parte din cultura organizationala a bancii, precum si din planul de afaceri. Comunitatea in care activeaza banca, formata inclusiv din clientii actuali si potentiali, percepe pozitiv grija acesteia fata de proprii angajati, produse, servicii si actiuni. Datorita acestui capital de incredere Banca Transilvania si-a propus ca proiectele pe care le dedica implicarii sociale sa aduca avantaje competitive pe piata.

In 2007, Banca Transilvania a sustinut peste 160 de proiecte din domenii precum cultura, educatie, mediu si sport. Pentru aceasta banca a alocat aproximativ 550000 EUR.

Banca Transilvania vine cu o solutie dedicate antreprenorilor, o facilitate de restructurare a creditului pentru companii. Aceasta este special conceputa asa incat clientii sa treaca, cu bine, peste actualul context economic. In cadrul platformei anti-criza, Banca Transilvania ii sprijina deja pe intreprinzatori pentru reducerea cheltuielilor firmei – prin Abonamentul Bancar; pune la dispozitia IMM-urilor, prin Clubul Intreprinzatorului Roman, care are peste 10000 de membri, un system de networking, cu discount-uri, dar si programe de training pentru gestionarea afacerilor in perioada de criza. De asemenea, banca ofera consiliere pentru accesul IMM-urilor la fondurile europene.

Cu ajutorul facilitatii de restructurare a creditului, banca ajuta companiile sa reziste intr-un mediu economic complicat, sa inregistreze o revenire a activitatii, sa-si extinda business-ul sau chiar sa-si reorienteze obiectul de activitate.

Ca Bancă a Oamenilor Intreprinzători, Banca Transilvania ajută acum companiile, prin soluţiile platformei anti-criză, să-şi continue activitatea, fără sincope majore. Oricum, pentru majoritatea creditelor pe care le-am acordat, am luat în considerare, ca variantă pesimistă, scăderea cu până la 20% – 25% a cifrei de afaceri. Deci am fost proactivi din acest punct de vedere şi acum venim cu soluţii suplimentare. Fiind banca IMM-iştilor, era era normal să facem acest lucru pentru lumea aşteaptă de la noi o soluţie dedicată antreprenorilor.

Facilitatea de restructurare a creditelor IMM, un produs standardizat: Formula "salvatoare" = suma lunară de plată, redusă pe o perioadă de timp, agreată cu clientul. Intreprinzătorul plăteşte mai puţin - sau chiar mult mai puţin - până când reuşeşte să se adapteze situaţiei actuale.

Pentru creditele de tip imobiliar, facilitatea permite reducerea cu 50% sau 80% a sumei lunare de plată, pentru o perioadă de 6, până la 12 luni. In acest caz, clientul trebuie să prezinte garanţii mobiliare sau, după caz, garanţii imobiliare suplimentare.

In ceea ce priveşte creditele rapide din portofoliul BT, Banca Transilvania oferă clienţilor posibilitatea rescadenţării ratelor lunare, adică amânarea plăţii acestora, prin achitarea a minim 20% din valoarea ratei stabilite deja, pentru un număr de 3 rate. In plus, există posiblitatea eşalonării plăţii diferenţei de până la 80% din valoarea ratelor lunare, pe perioada de creditare rămasă, respectiv intervalul cuprins între prima dată de plată a ratei care urmează perioadei de redimensionare şi data ultimei rate a creditului, respectiv amânarea cu până la 45 de zile a plăţii ratelor.

Facilitatea de restructurare a creditului poate fi o soluţie în perioada de criză, pentru întreprinderile mici şi mijlocii, persoanele fizice autorizate, asociaţiile familiale, dar şi pentru firmele de tip corporate. Cerinţa este ca aceştia să se încadreze în anumite condiţii, cum ar fi: să nu înregistreze credite restante la BT, la data aprobării facilităţii de restructurare a creditului; la creditele contractate să figureze în CRB cel mult cu serviciul datoriei C, în ultimele 12 luni; să nu înregistreze popriri active pe cont etc.

Tiberiu Moisă, Director Executiv în cadul Băncii Transilvania, a afirmat "In ciuda contextului economic dificil, deteriorat peste noapte, credem că acei clienţi care îşi vor administra corect afacerile vor rezista. Cu ceva noroc, vor putea chiar identifica oportunităţi pentru creşterea cotei de piaţă pe care o au sau pentru întărirea poziţie pe piaţă. Nu toate afacerile dintr-o anumită ramură de activitate, chiar dacă aceasta este mai expusă unor riscuri, vor avea de suferit".

Restructurarea creditului nu este o soluţie miraculoasă şi nu lucrează de una singură. Dar, pentru a-şi atinge obiectivul, presupune parteneri implicaţi. Este un pas în doi, fiecare având ceva de dus în spate: banca are puterea financiară de a ajuta, trebuie să găsească mereu soluţii pentru a fi în continuare flexibilă, iar întreprinzătorul este cu lupta efectivă. Tocmai de aceea, el trebuie să depună toate eforturile, să creadă şi să fie implicat total în această luptă şi să fie fair play în acţiunile lui.

Banca Transilvania a găsit şi livrat deja soluţii pentru cazuri în care companiile, clienţi BT, întâmpinau greutăţi. Facilitatea de restructurare a creditului a fost identificată, aşadar, ca nevoie a acestora. Impreună cu instituţiile statului, Banca Transilvania caută măsuri de criză pentru segmetele de business, în funcţie de cerinţele acestora. Este un efort continuu, prin care BT îşi asumă rolul firesc de susţinere a oamenilor întreprinzători.

Preview document

Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 1
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 2
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 3
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 4
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 5
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 6
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 7
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 8
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 9
Tehnici promoționale - brandul Banca Transilvania - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Brandul Banca Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Banca Transilvania

1. Analiză Banca Transilvania este cunoscută pe piaţa din România ca fiind Banca Oamenilor Întreprinzători. În 1997 ea a devenit prima instituţie...

Ai nevoie de altceva?