Temă de creație

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2186
Mărime: 45.16KB (arhivat)
Publicat de: Romi Ivan
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Introducere .
  2. I. . – un produs original
  3. I. 1. Caracteristici.
  4. I. 2. Avantaje si dezavantaje.
  5. II. Promovarea .
  6. Concluzii .
  7. Bibliografie .

Extras din proiect

Introducere

Intr-o perioada in care optimizarea de costuri este obligatorie, multe banci merg pe varianta inovarii de produse pentru atragerea de noi clienti, in locul extinderii retelei de unitati. Costurile aferente unei retele extinse sunt foarte ridicate iar la final, acest cost este transferat de banci tot clientilor.

Relatiile clasice intre banca si client s-au schimbat semnificativ atat din punct de vedere al continutului cat si al formei concrete de realizare. Serviciile moderne prin telefon, internet, telebanking au schimbat natura raporturilor dintre banca si clienti iar dezvoltarea retelelor de comunicare vor contribui la eliminarea ghiseului clasic.

Pentru buna functionare a activitatii in procesul de dezvoltare si modernizare actioneaza anumiti factori printre care se numara gradul in care clientela este adaptata la noutate, nivelul de accesibilitate al produsului si serviciului nou dar si cunoasterea rapida a nemultumirilor clientilor si eliminarea acestora.

Inovarea, diversitatea si personalizarea produselor si serviciilor bancare constituie o prioritate pentru orice institutie bancara. Modernizarea sau suplimentarea caracteristicilor unor produse electronice mai vechi (cardul), cat si lansarea unor noi canale electronice de vanzari (internet sau mobile banking) au avut rol de a fluidiza traficul de informatii de la banca la client, avand ca efect majorarea volumului de vanzari. Astfel, in scopul de a satisface cat mai bine cerintele clientilor, bancile au realizat investitii maxime in tehnologii de ultima generatie cat si refacerea unor structuri tehnologice invechite.

Tehnologiile moderne au contribuit semnificativ la dezvolatarea gamei de produse si servicii bancare. Aceasta se modifica continuu de la o banca la alta, avand loc crearea de noi produse bancare, dezvoltarea si diversificarea celor existente dar si abondonarea altora.

In ultimii ani, a crescut semnificativ concurenta in ceea ce priveste deservirea persoanelor fizice. Serviciile bancare traditionale – atragerea depozitelor si acordarea de credite – sunt astazi doar o parte din activitatea bancara. Astazi sunt utilizate frecvent sisteme de distributie electronica a serviciilor bancare, de tipul cardurilor, instrumentelor computerizate (ATM-uri, POS-uri) si a sistemului bancar electronic ce plaseaza clientul virtual in cadrul institutiilor bancare (internet-banking, mobile-banking, home-banking).

Efectele acestor inovatii tehnologice sunt pozitive atat pentru clientii bancii cat si pentru intreg sistemul bancar. Dintre acestea, putem enumera cresterea vitezei operatiunilor, reducerea costurilor serviciilor bancare, diversificarea posibilitatilor de angajare a fondurilor, s.a.

La momentul actual, bancile propun diversificarea bazei de clienti prin lansarea unor produse care sa vizeze anumite categorii de clienti. Deci, se mizeaza pe lansarea de produse inovative, in principal pentru plati electronice.

Achiziţiile on-line reprezintă o alternativă din ce în ce mai utilizată la magazinele tradiţionale, întrucât oferă posibilitatea de a va informa şi de a compara preţurile practicate de comercianţii de pe întreg teritoriul Uniunii Europene, pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

Cumparaturile pe internet au luat din ce in ce mai multa amploare datorita confortului si deoarece comerciantii online au aproape mereu reduceri de pret fata de magazinele traditionale, in scopul de a incuraja comertul online. Acesta reprezinta un punct forte pe piata din Romania, inregistrandu-se cresteri ale volumului si valorii tranzactiilor cu cardul pe internet.

Volumul platilor online cu cardul a atins valoarea de 165,8 milioane euro in perioada ianuarie-septembrie 2012, in crestere cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut si peste valoarea tranzactiilor totale inregistrate la nivelul anului 2011.

In aproape 7 ani, volumul platilor online a crescut de la 10 milioane de euro la peste 165 milioane, pastrand constant un ritm de crestere de doua cifre, chiar si in perioada de criza.

Cele mai bune evolutii au fost inregistrate de magazinele online care vand cupoane de reduceri, confectii, cadouri si jucarii. Acestea si-au majorat vanzarile (numarul de tranzactii) cu 106%, 79%, 62% si respectiv 47%.

Preview document

Temă de creație - Pagina 1
Temă de creație - Pagina 2
Temă de creație - Pagina 3
Temă de creație - Pagina 4
Temă de creație - Pagina 5
Temă de creație - Pagina 6
Temă de creație - Pagina 7
Temă de creație - Pagina 8
Temă de creație - Pagina 9
Temă de creație - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tema de Creatie.doc

Te-ar putea interesa și

Repere cronologice și stilistice în creația muzicală

CAPITOLUL I. Johannes Brahms I.1. Repere cronologice şi stilistice în creaţia muzicală S-a născut la 7mai 1833 în Hamburg şi a fost al doilea...

Temă de creație - economisire

Produsul pus la dispoziţie de bancă, cetăţenilor, are ca temei legal legea numărul 541 din 27 septembrie 2002 privind economisirea şi creditarea...

Temă de creație - creditul partener

Creditul Partener „VIITORUL AFACERII tale începe ACUM” Tot mai multe bănci din România îşi îndreptă atenţia spre finanţarea activităţii...

Digital Wallet - temă de creație

Introducere La nivel naţional, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană şi cu dezvoltarea economiei, s-a manifestat o creştere importantă a...

Temă de creație - produs bancar nou

Cardul EXTRA Cardul EXTRA este un suport de tranzactie standardizat, securizat si informatizat care are urmatoarele elemente obligatorii: -...

Cambia imobiliară - temă de creație

Capitolul 1 Serviciile şi produsele bancare prezintă un grad ridicat de disponibilitate şi orientare către clienţi. De aceea un rol important îl...

Temă de creație - crearea unui produs bancar - depozit

În ultimele decenii, una din problemele esenţiale ale băncilor o constituie cunoaşterea manierei în care vor răspunde clientii la diverşi stimuli...

Temă de creație - produs de plăți - Daily Card

Piata româneasca de carduri este destul de saraca în oferta pentru persoane fizice. De aceea m-am gândit la un card care sa atraga populatia prin...

Ai nevoie de altceva?