Curba Cresterii Microbiene

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Curba Cresterii Microbiene.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andreea Savin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Biologie

Cuprins

I. Introducere 3 II.Reproducerea microbiana sau cresterea 3
A.Fisiunea binara 3 B.Timpul de generare(dublarea timpului) 6 C.Rata cresterii specifice 7 D.Cresterea optima 8 E.Curba de crestere 8
III.Natura cresterii microbiene in alimente 12
A.Populatia mixta 12 B.Secventa de crestere 13 C.Cresterea in succesiune sau cresterea diauxica 14 D.Cresterea simbiotica 14 E.Createrea sinergica 15 F.Cresterea antagonistica 15
IV.Concluzii 17 V.Bibliografie 18

Extras din document

Introducere

Microorganismele cresc sau se inmultesc atunci cand sunt expuse intr-un mediu favorabil precum mancarea.Cresterea lor este asociata cu alterarea alimentara ,boli alimentare ,alimente si procesul de biotransformare.Cresterea este importanta sa se separe de tulpina microbiana continuta in produsele alimentare alterate,bolile alimentare sau alimentele biotransformate in stare pura si studiul sau morfologic,psihologic,biochimic si caracteristicile genetice in scopul de a elabora metode pt a controla sau stimula cresterea lor in mancare,sa o distruga,sau sa imbunatateasca aspectul geetic pentru o utilizare mai buna.

II.Reproducerea microbiana sau cresterea

A. Fisiunea binara

Cresterea numarului de celule sau de masa vegetala a bacteriei,drojdiei si a mucegaiului este utilizat in mod obisnuit pentru a reflecta cresterea pentru microorganisme.Cele mai multe bacterii se reproduc prin fisiune binară, ceea ce duce la dublarea numărului de celule viabile bacteriene.În timpul acestui proces se înregistrează o creştere ordonată în structurile celulare şi componente, replicare şi separare a ADN-ului bacterian.

O celula asexuata se imparte in doua celule, fiecare celula, in esenta foarte apropiata decelula din care provine. Cu toate acestea, in procesul de crestere pe o perioada lunga de timp, compozitia dintr-o singura celula poate contine cateva alte celule. In bacterie, o forma a recombinarii sexuale poate aparea o data cu transferul de materiale genetice de la un donator la o celula destinator. Oricum aceasta este putin diferita de producerea sexuala, care este facilitata prin unirea a doua celule (gameti) de sex opus. O celula bacteriana are o suprafata specifica data de raportul arie/volum (s/v). O celula nou divizata are un raport arie/volum mai mare, care ajuta la transportul rapid de nutrienti din mediu incojurator. O celula tanara utilizeaza in principiu nutrienti pentru sinteza de energie si componentele celulare, conducand la o crestere in marime a celulelor. Pe masura ce creste dimensiunea celulei raportul arie/volum descreste, ceea ce afecteaza in m,od negativ transportul de substante nutritive si produsele secundare in afara celulei.

O colonie tot mai mare de Escherichia coli celulele

Pentru a crestere raportul arie/volum, celula initiala initiaza divizarea prin formarea de structuri pe suprafata celulei, urmata de formarea unui perete transversal, separand in mod egal materialele celulare( in special materialele genetice) intre doua celule. Divizarea poate aparea in unul sau mai multe planuri in functie de specie si de aranjarea celulelor. Dupa divizare cele doua celule se pot separa una de cealalta. In cateva specii, cele doua celule raman atasate una de cealalta si continua divizarea intr-un singur plan( de exemplu Streptococcus si Bacillus).

Fisiere in arhiva (1):

  • Curba Cresterii Microbiene.doc