Deseuri Rezultate din Activitati Medicale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Deseuri Rezultate din Activitati Medicale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Biologie, Ecologie

Cuprins

Legislație
Definiție
Unități sanitare care produc deșeuri
Clasificare
Deșeurile nepericuloase
Deșeurile periculoase
Colectarea deșeurilor
Ambalarea deșeurilor
Depozitarea temporară
Transportul
Eliminarea finală
Concluzii

Extras din document

Ordin Ministerului Sanatatii nr. 536 din 23 iunie 1997

Ordin Ministerului Sanatatii nr. 219 din 1 aprilie 2002 cu modificările și completările ulterioare.

Toate deșeurile, periculoase sau nepericuloase care se produc în unitățile sanitare

Producătorii mari: spitalele judeţene şi municipale, clinicile universitare, institutele de cercetare medicală şi farmaceutică, institutele de medicină legală, serviciile judeţene de medicină legală, unităţile preclinice din universităţile şi facultăţile de medicină şi farmacie, unităţile de producţie, depozitare şi păstrare a medicamentelor şi a produselor biologice.

Producătorii medii: centrele de diagnostic şi tratament, centrele de transfuzii, centrele de recoltare şi conservare a sângelui, laboratoarele, serviciile de prosectură ale spitalelor, spitalele de pneumologie, cabinetele medicale de orice specialitate şi cabinetele stomatologice, spitalele şi clinicile particulare.

Producătorii mici: laboratoarele de tehnică dentară, laboratoarele de sănătate mentală, spitalele de bolnavi psihici cronici, spitalele de recuperare, bazele de tratament balnear, sălile de pregătire a cadavrelor din cadrul serviciilor funerare, centrele de plasament, centrele de îngrijire şi asistenţă, cabinetele medicale din instituţii, întreprinderi, şcoli, licee, grădiniţe, cabinetele pentru realizarea tatuajelor, centrele pentru tratamente cosmetice/înfrumuseţare, unităţile farmaceutice - farmacii, drogherii, centrele de optică medicală, centrele de acupunctură.

Pe criterii practice:

Deşeurile nepericuloase - deşeurile a căror compoziţie este asemănătoare cu cea a deşeurilor menajere şi care nu prezintă risc major pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

Deşeurile periculoase - deşeurile rezultate din activităţi medicale, care constituie un risc real pentru sănătatea umană şi pentru mediu şi care sunt generate în unitatea sanitară în cursul activităţilor de diagnostic, tratament, supraveghere, prevenirea bolilor şi recuperare medicală, inclusiv de cercetare medicală şi producere, testare, depozitare şi distribuţie a medicamentelor şi produselor biologice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Deseuri Rezultate din Activitati Medicale.PPT