Baza de Date in Excel pentru Evidenta Vanzarilor dintr-un Magazin

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Baza de Date in Excel pentru Evidenta Vanzarilor dintr-un Magazin.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, xls de 6 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Birotica

Extras din document

Se va intocmi in Excel o Baza de date pentru evidenta vanzarilor dintr-un magazin pe o perioada de 4 zile pe prima foaie de lucru ce va fi redenumita Baza de date.

In continuare se vor rezolva urmatoarele cerinte.

Aplicatia 1.

- Sa se formateze tabelul Baza de date astfel incat la printare tabelul sa se incadreze pe o singura pagina.

- din bara de butoane se apasa pe Print Preview, apare incadrarea in pagina a tablului si o serie de noi butoane;

- butonul SetUp deschide fereasta de formatare a paginii:se va seta orientarea paginii landscape (Page- Orientation- Landscape); scara se va alege din Scaling fit to 1 page wide be 1 tall; Paper size A4; iar din butonul Margins se pot seta pozitionarea tabelului fata de marginile paginii.

- Sa se formateze Pret bucata fara TVA, Pret bucata cu TVA , Valoare vanzari fara TVA/produs/zi, Valoare vanzari cu TVA/produs/zi si Profit/produs/zi astfel incat numarul sa fie scris cu 2 zecimale

- se selectează intreaga coloana Pret bucata fara TVA prin plasarea cursorului pe E si dand click stanga, se tine apasat tasta Ctrl, se selecteaza pe rand coloanele, Pret bucata cu TVA , Valoare vanzari fara TVA/produs/zi , Valoare vanzari cu TVA/produs/zi si Profit/produs/zi, click dreapta pe una din celulele selectate →Format cells→Number→Number→Decimal places→ 2→OK.

- Sa se formateze coloana Data de vanzare astfel: dd.mm.yy.

- se selecteaza coloanele Data de vanzare prin plasarea cursorului pe coloana D apoi cu ajutorul tastei CTRL se selecteaza si celelalte→click dreapta → Format cells →Number→ Data→Customize→ alegerea formatului dorit

- Sa se calculeze, pe coloana F Pretul cu TVA al produselor stiind ca se aplica un TVA de 19%.

- datele din coloana Pret bucata cu TVA ramase se vor calcula prin scrierea in celula F2 a formulei: =E2+19/100*E2 cu ajutorul tastaturii, urmat de ENTER. Apoi se plaseaza cursorul in dreapta jos a celulei, apare semnul de cruce, click stanga si se trage in jos pentru a obtine rezultatul pentru fiecare produs.

- Sa se calculeze Valorile vanzarilor la pretul fara TVA pe produs pe zi, coloana H, Valorile vanzarilor la pretul cu TVA pe produs pe zi, coloana I si Profitul pe produs pe zi.

- datele din coloana H se vor calcula astfel: click in celula H2→ scrierea formulei =E2*G2→ENTER; apoi se plaseaza cursorul in dreapta jos a celulei, apare semnul de cruce, click stanga si se trage in jos pentru a obtine rezultatul pentru fiecare produs.

- datele din coloana I se vor calcula astfel: click in celula I2→ scrierea formulei =F2*G2→ENTER; apoi se plaseaza cursorul in dreapta jos a celulei, apare semnul de cruce, click stanga si se trage in jos pentru a obtine rezultatul pentru fiecare produs.

- datele din coloana J se vor calcula astfel: click in celula J2→ scrierea formulei =I2-H2→ENTER; apoi se plaseaza cursorul in dreapta jos a celulei, apare semnul de cruce, click stanga si se trage in jos pentru a obtine rezultatul pentru fiecare produs.

- Sa se salveze tabelul în foaia 2 de lucru, redenumita aplicatie 1, pastrand latimele coloanelor (folosind paste special).

- se va selecta intregul tabel (CTR & A sau cu ajutorul mouse-ului) →click dreapta →Copy → click pe foaia 2 de lucru → click dreapta→ Paste special→ bifam → Column widths→OK→ click dreapta→ Paste. Daca nu există a doua foaie de lucru ea se introduce astfel: click dreapta pe eticheta Baza de date→ Insert→Worksheet→OK.

- pentru redenumire: click dreapta pe eticheta Sheet2→ Rename→ scriere.

- pentru a muta pagina de lucru aplicatie 1 dupa Baza de date se foloseste Drag and Drop.

Aplicatia 2.

- Sa se realizeze un tabel PIVOT in care sa se afiseze Valoarea vanzarilor la pret cu si fara TVA in functie de Produs si Vanzatoare restrictionat dupa Data de vanzare.

- Reveniti la tabelul initial din foaia “Baza de date”. Se pozitioneaza cursorul intr-o celula a tabelului folosit la realizarea tabelei PIVOT.

- Pasul 1. Data→ Pivot Table and PivotChart Report→ Pivot Table→ Next.

- Pasul 2. Fiind deja poziţionati in tabelul pe care il folosim la realizarea tabelei Pivot, acesta va fi completat automat →Next.

Fisiere in arhiva (2):

  • Baza de Date in Excel pentru Evidenta Vanzarilor dintr-un Magazin
    • CERINTE PROIECT.doc
    • PROIECT.xls