Lucrare de Atestat - Paint

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Lucrare de Atestat - Paint.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Birotica

Cuprins

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I
APLICATIILE CLIPBOARD SI PAINT. 4
1.1 MEMORIA TAMPON CLIPBOARD 4
1.2 TRANSFERUL INFORMATIILOR INTRE APLICATII PRIN INTERMEDIUL LUI CLIPBOARD……
4
1.2.1 Decuparea sau copierea informatiei in CLIPBOARD……. 5
1.2.2 Copierea in CLIPBOARD a continutului curent al ecranului…… 6
1.2.3 Copierea in CLIPBOARD a unei ferestre complete …… 6
1.3 FOLOSIREA CLIPBOARD-ului…… 6
1.3.1 Transferul informatiei din CLIPBOARD intr-o aplicati Windows . 6
1.4 LANSAREA MODULUI DE APLICATIE PAINT .. 7
1.5 DESENAREA CU MOUSE-UL SI CU TASTATURA……. 7
1.6 MODUL DE LUCRU CU PAINT . 8
1.6.1 Partile componente ale ferestrei PAINT….. 9
1.6.2 Determinarea marimii zonei de desen …… 10
1.6.3 Deplasarea in interiorul unui document grafic ….. 11
1.6.4 Vizualizarea desenului……. 11
1.6.5 Inserarea continutului CLIPBOARD-ului… 11
1.7 CREAREA UNUI DESEN SIMPLU.. 13
1.7.1 Modificarea culorilor …….. 15
1.7.2. Introducerea unui text in cadrul desenului . 21
1.8 LUCRUL CU INSTRUMENTELE GRAFICE PAINT……. 21
1.9 EDITAREA DESENULUI … 22
1.9.1 Folosirea radierelor ( gumelor )… 22
1.9.2 Folosirea lipirii decuparilor.. 22
1.9.3 Mutarea unei decupari…….. 4
1.9.4 Lucrul la nivel de bit ( in detaliu )… 4
1.10 PARASIREA LUCRULUI CU APLICATIA PAINT…….. 4
BIBLIOGRAFIE 23

Extras din document

Aceste doua aplicatii sunt unele din cele mai importante pe care le poseda produsul Windows si, deoarece din punctul de vedere al utilizarii lor sunt strans legate intre ele, vor fi prezentate impreuna in cadrul acestui capitol.

Aplicatia CLIPBOARD constituie de fapt, o memorie tampon ( buffer – limba engleza ) ce este accesibila intodeauna cand se doreste sa se transfere informatia pe durata unei sesiuni Windows.

Paint este un program agreabil de desen si de pictura ce permite in calitate de parte componenta a interfetei grafice windows, realizarea prin puncte a graficelor in alb – negru sau color.

Domeniul de aplicabilitate al aplicatiei Paint este practic nelimitat, de la diverse reclame nepretioase ( pentru cele cu un grad mai ridicat de profesionalism fiind necesara existenta unei software si hardware adecvat pentru captare, procesare si reproducere de imagine “live”, efecte speciale de culoare si miscare etc.), pana la redactarea computerizata a unor texte prevazute cu grafice si/sau fotografii inglobate in text.

Avantajul enorm al acestor doua aplicatii consta in faptul ca ele beneficiaza din plin de mediul Windows, foarte convivial in primul rand cu variante tot mai numeroase de aplicatii scrise special pentru aceasta interfata si in al doilea rand de disponibilitatea Windows-ului de a lucra suficient de performant si cu aplicatiile non-Windows.

CAPITOLUL I

APLICATIILE CLIPBOARD SI PAINT

1.1 MEMORIA TAMPON CLIPBOARD

Aplicatia CLIPBOARD constituie o memorie tampon volatila ce poate gestiona o intrare de o marime oarecare. Daca se doreste gestionarea cvasisimultana a mai multor intrari – intrucat de exemplu, datele implicate in aceste cazuri nu pot fi manipulate imediat – exista posibilitatea de a salva in orice moment continutul CLIPBOARD-ului intr-un fisier al carui nume se stabileste in mod explicit.

Icoana omonima a aplicatiei se afla in grupul MAIN, aceasta memorie tampon fiind intodeauna disponibila pentru a memora informatii, fara a fi insa nevoie de lansarea sa explicita in lucru. De asemenea parasirea CLIPBOARD-ului se face de la sine, fara vreo procedura speciala de iesire.

1.2 TRANSFERUL INFORMATIILOR INTRE APLICATII PRIN INTERMEDIUL LUI CLIPBOARD

Este posibila decuparea sau copierea informatiei provenite dintr-o aplicatie oarecare trimitand-o inapoi in CLIPBOARD. In continuare se poate realiza transferul acestei informatii din CLIPBOARD spre o alta aplicatie. Informatiile stocate in CLIPBOARD se vor conserva pana in momentul stergerii explicite a continutului acestuia, sau pna cand se decupeaza sau se copiaza in CLIPBOARD o alta informatie, sau pana in momentul iesirii definitive din Windows.

Deoarece continutul lui CLIPBOARD se pastreaza pana la schimbarea sa explicita, informatia continuta poate fi “lipita” ( sau transferata ) la destinatie oriunde si ori de cate ori se doreste.

1.2.1 Decuparea sau copierea informatiei in CLIPBOARD

Exista diferite modalitati de a copia date in CLIPBOARD, trebuind in principiu sa se faca diferenta intre aplicatiile Windows si non – Windows si intre executia intr-o fereastra si executia in mod ecran. In cazul aplicatiilor Windows – cand sunt propuse intotdeauna rubrici pentru decuparea sau copierea blocurilor de date in CLIPBOARD – se poate deci selecta rubrica CUT ( devupare ) sau COPY ( copiere ) pentru a decupa sau a copia blocurile de informatie selectata in CLIPBOARD. Se poate, de asemenea, copia o imagine a intregului plan de lucru sau o simpla fereastra a unei aplicatii.

Pentru aplicatiile non-Windows care se ruleaza intr-o fereastra de pe planul de lucru, este posibila executia rubricii de copiere in CLIPBOARD a informatiei selectate din intregul plan de lucru sau numai dintr-o fereastra. Daca aplicatia non-Windows se executa in ecran complet se poate copia in CLIPBOARD intregul ecran.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Atestat - Paint'.doc