OMV - Petrom

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza OMV - Petrom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere docx, xlsx, accdb de 26 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Batagan Lorena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Birotica

Cuprins

CUPRINS
1.CORPORAȚIA OMV 4
2. ISTORIC PETROM 5
3. STRATEGIA PETROM 12
4.STRUCTURĂ ACŢIONARIAT 14
5.DIRECTORATUL 17
Mariana Gheorghe 17
Daniel Turnheim 18
Johann Pleininger 19
Neil Anthony Morgan 20
Hilmar Kroat-Reder 21
6.APLICAŢII ÎN EXCEL 22
7.APLICAŢII ÎN ACCESS 25
8. CONCLUZII 28

Extras din document

Corporația OMV

OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industrială listată din Austria, lucru dovedit de vânzările în valoare de 18,97 miliarde de euro şi un număr de 40.993 angajaţi în 2006 şi o capitalizare a pieţei de aproximativ 14 miliarde de euro. Lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală, OMV desfăşoară activităţi de rafinare şi marketing în 13 ţări.

Cu OMV în calitate de acţionar majoritar, Petrom face parte din cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală, care are rezerve dovedite de petrol şi gaze de circa 1,3 miliarde de barili echivalent petrol (bep), o producţie zilnică de aproximativ 324.000 bep şi o capacitate de rafinare de 26,4 milioane tone pe an. În prezent, OMV deţine peste 2.540 de staţii de distribuţie în 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de Rafinare şi Marketing în regiunea Dunării este acum de aproximativ 20%.

În ceea ce priveşte activităţile de Explorare şi Producţie, OMV este prezent în 20 ţări de pe cinci continente. În domeniul gazelor naturale, OMV deţine depozite şi un sistem de conducte de 2.000 de km prin care se transportă 47 de miliarde m³ de gaze naturale pe an în ţări precum Germania şi Italia. OMV deţine acţiuni în combinate de produse chimice şi petrochimice integrate – 50% în AMI Agrolinz International GmbH şi 35% din acţiunile Borealis A/S, unul dintre cei mai mari producători de poliolefină din lume. OMV mai deţine acţiuni şi la alte companii importante precum: Petrom SA – 51%, EconGas GmbH - 50%, reţeaua de rafinării BAYERNOIL - 45% şi la compania ungară MOL – 10%.

OMV a continuat să îşi consolideze poziţia de lider în cadrul centurii de dezvoltare europeană prin achiziţia a 34% din Petrol Ofisi, cea mai mare companie de distribuţie din Turcia în domeniul vânzărilor cu amănuntul şi comerciale.În iunie 2006, OMV a înfiinţat OMV Future Energy Fund, o companie deţinută în întregime, cu scopul de a sprijini proiecte de energie alternativă, beneficiind de un capital de 100 de milioane de euro. OMV iniţiază astfel trecerea de la un grup exclusiv de petrol şi gaze la un grup producător de energie ce include în portofoliul său energia regenerabilă.Responsabilitatea socială corporatistă (CSR) .OMV se implică activ în respectarea valorilor stabilite în Codul de Conduită. Acestea presupun un puternic simţ al responsabilităţii către mediul social şi natural al regiunilor slab dezvoltate din punct de vedere economic. OMV desfăşoară activităţi intense în ceea ce priveşte aspectele de ordin economic, social sau care ţin de protecţia mediului legate de operaţiunile sale. Toate activităţile de CSR sunt prezentate în rapoarte bianuale de performanţă realizate conform prevederilor Iniţiativei de Raportare Globală.

2. Istoric Petrom

An Istoric

2010 Ianuarie Denumirea companiei este OMV PETROM S.A., ca urmare a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 20 octombrie 2009. Denumirea mărcii comerciale şi sigla companiei rămân neschimbate.

Aprilie Ne-am extins portofoliul de proiecte de generare electricitate, prin achiziţia S.C. Wind Power Park S.R.L. Aceasta deţine în Dobrogea un proiect de generare electricitate din surse eoliene, pentru care au fost obţinute toate autorizaţiile, cu o capacitate proiectată de 45 MW, ce poate fi extinsă la 54 MW. Petrom va construi şi opera centrala electrică eoliană, care se estimează că va intra în producţie în a doua jumătate a anului 2011.

Septembrie S-a anunţat vânzarea participaţiei de 74,9% la compania Ring Oil (Rusia) către partenerul minoritar Mineral and Bio Oil Fuels Limited (MBO).

Petrom a anunţat încheierea unui parteneriat pentru explorare onshore cu Hunt Oil Company România, o filială a companiei americane Hunt Oil, una dintre cele mai mari companii petroliere private din lume. Parteneriatul vizează explorarea în comun a blocurilor onshore Adjud şi Urziceni Est, situate în partea de est a României.

Decembrie Petrom a inaugurat Petrom City, sediul care va găzdui activităţile centrale ale companiei. Amplasat în zona de nord a Bucureştiului, acesta va reuni circa 2.500 de angajaţi din şapte sedii ale companiei aflate în Bucureşti şi Ploieşti. Procesul de mutare a angajaţilor în noul sediu a început în trimestrul al patrulea din 2010 şi este estimat să se finalizeze în prima jumătate a anului 2011.

2009 Martie Petrom a contractat prin intermediul BERD un împrumut corporativ nesecurizat în valoare de până la 300 de milioane de Euro. Creditul va susţine investiţiile de mediu şi pentru eficienţă energetică ale companiei

Mai Petrom a obţinut finanţarea pentru primul proiect privat de generare de electricitate, centrala de la Brazi. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 500 milioane de euro. Primul împrumut BEI acordat companiei Petrom, în valoare de 200 milioane de euro, in timp ce BERD contribuie cu un nou împrumut în valoare de 200 de milioane de euro. Construcţia centralei a început în iunie.

Iunie Petrom a început producţia pe zăcământul Komsomolskoe din Kazahstan. Producţie iniţială de 1.000 bbl/zi; nivelul maxim de producţie de 10.000 bbl/zi va fi atins în 2010. Aproximativ 180 milioane Euro au fost investiţi în acest proiect

August Petrom a înregistrat primul succes de explorare în Rusia. Testele sondei Lugovaya-1 confirmă descoperiri atât de gaze cât şi de ţiţei

Octombrie Petrom a inaugurat o unitate nouă de procesare a gazelor în cadrul terminalului petrolier de la Midia. Investiţiile totale în acest proiect s-au ridicat la aproximativ 90 milioane euro

Decembrie Petrom a finalizat negocierile cu Oltchim pentru transferul activităţilor petrochimice din cadrul Arpechim. Tranzacţia include plata activelor fixe, a stocurilor de hidrocarburi şi a celorlalte active circulante aferente acestei activităţi. Salariaţii implicaţi în activitatea de petrochimie din Arpechim vor fi preluaţi de către Oltchim.

Petrom îşi menţine poziţia financiară solidă asigurând o nouă linie de credit de 500 milioane Euro. Creditul va fi utilizat pentru continuarea investiţiilor destinate modernizării companiei şi pentru acoperirea nevoilor financiare ale companiei

2008 Martie Petrom şi Romgaz au semnat cu Guvernul României un protocol prin care se reglementează participarea la Fondul Social. În 2008, Petrom a contribuit cu 80 de milioane RON la Fondul Social.

Iunie Petrom a revizuit strategia pentru 2010 şi şi-a reconfirmat obiectivele în noul context internaţional.

Iulie Petrom şi-a prezentat planurile de promovare a proiectelor sale in domeniul energiilor alternative şi a eficienţei energetice.

Octombrie Petrom a încheiat o tranzacţie cu Asociaţia Salariaţilor Petrom pentru achiziţionarea unui pachet suplimentar de 20,87% din acţiunile Petrom Aviation, majorându-şi astfel participaţia în această companie la 69,37%.

Octombrie Petrom a obţinut o linie de credit de 375 mil EUR pentru o perioadă de 3 ani.

Decembrie Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited au semnat o înţelegere referitoare la explorarea potenţialului de hidrocarburi a zonei de mare adâncă din perimetrul Neptun, de pe platforma continentală românească a Mării Negre.

2007 Petrom semnează contractul de vânzare a participaţiei de 95% deţinute în compania Oztyurk Munai LLP din Kazahstan către En-Gin LLP, o companie kazahă integrată de ţiţei şi gaze.

Petrom semnează contractul de construcţie pentru Petrom City, noul sediu central al companiei, care va găzdui aproximativ 2.500 de angajaţi.

Petrom decide să îşi exercite dreptul de pre-empţiune privind achiziţionarea a 55,53% din acţiunile Shell Gas România SA şi a 60% din acţiunile Trans Gas Services SRL.

Petrom anunţă prima descoperire din România pe baza aplicării de tehnologii moderne de explorare - sonda de explorare 570 Torceşti.

Petrom înfiinţează o nouă companie petrochimică – Petrochemicals Argeș, în scopul preluării activităţilor petrochimice de la rafinăria Arpechim.

Consiliul de Supraveghere al Petrom aprobă proiectul de construire a unei centrale electrice pe bază de gaze cu o capacitate de circa 860 MW la Petrobrazi.

Petrom începe să livreze pe piaţa din România combustibil cu conţinut de 2% biodiesel.

Petrom semnează un contract în valoare de 328,5 mil euro pentru achiziţia activităţii de servicii petroliere a Petromservice.

Petrom anunţă înfiinţarea unei noi companii, Petrom Distribuţie Gaze SRL, deţinute în proporţie de 99,99% de Petrom SA şi subordonată Diviziei de Gaze.

Fisiere in arhiva (3):

  • OMV - Petrom
    • OMV - Petrom.accdb
    • OMV - Petrom.docx
    • OMV - Petrom.xlsx