Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Birotică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 8188
Mărime: 89.08KB (arhivat)
Publicat de: Mihaela Popovici
Puncte necesare: 10
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. 1. Sumar
  2. 2. Descrierea iniţiatorilor
  3. 3. Descrierea produsului oferit
  4. 4. Descrierea pieţei şi a concurenţei
  5. 5. Strategia de marketing propusă
  6. 6. Mobilizarea resurselor necesare
  7. 7. Organizarea-conducerea afacerii
  8. 8. Ipoteze şi riscuri
  9. 9. Planul financiar
  10. 10. Potenţialul de dezvoltare a afacerii
  11. 11. Autoevaluare

Extras din proiect

SUMAR

Afacerea propusă de noi presupune comercializarea unui produs nou, neexistent pe piaţa romanească până la momentul actual.

Vrem sa aducem pe piaţă ceva nou, un produs deosebit atât prin designul lui cât si prin dubla lui utilizare. Aceşti pantofi sunt diferiţi faţa de cei obişnuiţi prin faptul că pot fi purtaţi atâtca pantofi cu toc eleganţi dar şi ca balerini confortabili pentru condus.

Pentru a realiza aceastǎ afacere am realizat o echipǎ de patru membrii: Tudorete Anda, Ţone Roxana Elena, Ungureanu Adelina Mihaela şi Vlaicu Ana Maria, fiecare având aptitudini individuale, completându-ne una pe cealaltǎ. Suntem conştiente cǎ pe lângǎ aptitudinile deţinute: inteligenţǎ, inspiraţie, spirit inovativ, aptitudini de organizare şi conducere, abilitǎţi manageriale, optimism, avem şi anumite limite. Nu deţinem experienţǎ în acest domeniu, deasemenea nu deţinem cunoştinţe foarte ample legate de posibiliǎţile de abordare ale unui potenţial client, însǎ aceste limite urmǎrim sǎ le transformǎm în calitǎţi pe parcursul timpului.

Observând cele 30 de persoane ce au completat chestionarul creat de noi, ne dǎm seama cǎ acest produs poate fi foarte bine perceput pe piaţǎ, preţul impus de noi fiind de cele mai multe ori acceptat de către potenţialii clienţi care ar fi dispuşi sǎ-l plǎteascǎ.

Pentru demararea afacerii am optat pentru surse poprii (în medie 1000 EURO /membru) şi putem beneficia de câte un credit de la banca BRD prin programul ” împrumut student ” in valoare de 3000 EURO / membru.

Aşa cum am spus şi mai sus ne aşteptǎm ca în viitor firma noastrǎ sǎ aibǎ o evoluţie ascendentǎ, sǎ putem sǎ devenim leaderi de piaţǎ, sǎ ne putem extinde la nivel naţional cu produsul creat iniţial şi sǎ putem lansa un nou produs pentru a satisface mai bine cerinţele consumatorilor.

DESCRIEREA INIŢIATORILOR

Iniţiarorii acestui proiesc sunt x y z k. Principalele caracteristici ale acestora în cadrul unei organizaţii si abilităţile care le recomandă pentru realizarea acestui proiect sunt urmatoarele:

X: poate gestiona situaţiile de criză cu mult calm. În momente haotice, este o persoană lucidă, care poate lua o decizie ratională, fără a intra in panică. Este o persoană care poate oferi cele mai bune sfaturi, in momentele dificile. Este sociabilă, isi face simtită prezenţa in multime. Dacă este lasată să îşi desfăşoare activitatea fără constrîngeri, poate lega relaţii strînse cu partenerii de echipă (afaceri).

Nu se pune problema că i-ar lipsi caracterul sau instrumentele de convingere, însa adesea preferă să le păstreze, să le scotă la lumină atunci cînd într-adevar este vorba de o situaţie importanta. Acest fel de a fi are drept rezultat faptul că adesea lasă să se facă anumite comentarii incorecte si observaţii cu care nu este de acord fără să protesteze. Atunci cînd doreşte să convingă pe cineva, tot timpul ascultă mai intai cu atenţie argumentele sale înainte să începă să-si expună punctul de vedere.

Punctele ei forte sunt următoarele : cea mai mare calitate este de a îşi stabili priorităţile. Are o mare capacitate de a separa ceea ce este urgent de ceea ce mai poate aştepta. Este o persoană metodică care poate anula o întalnire doar ca să aibă mai mult timp pentru sine. Limitele ei sunt următoarele nu este nici o maniacă cu ordinea dar nici dezordonată, desi uneori, organizarea nu este punctul ei forte. Dezordinea se poate instala în orice loc al vieţii sale: în birou, în masină, în casă.În ciuda acestui haos aparent, ea este foarte bine organizată şi ştie să gasescă ceea ce caută. Nu ii place să îşi sorteze hîrtiile dar ştie să le găsescă cu multă rapiditate.

Y: este o persoană calculată, motiv pentru care nu contribuie întotdeauna la luarea deciziilor în condiţii de risc. Fiind o fire ambiţioasă reuşeşte de cele mai multe ori să ducă la final ceea ce îşi propune, chiar să depaşească aşteptările celor din jur.

Este o persoană sociabilă, deschisă, îi place să lucreze cu persoane de încredere, punctuale de aceea preferă partenerii de afaceri serioşi, care îşi asumă responsabilităţile şi îşi îndeplinesc obligaţiile contractule.

Preview document

Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 1
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 2
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 3
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 4
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 5
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 6
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 7
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 8
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 9
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 10
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 11
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 12
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 13
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 14
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 15
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 16
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 17
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 18
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 19
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 20
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 21
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 22
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 23
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 24
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 25
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 26
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 27
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 28
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 29
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 30
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 31
Plan de afaceri - pantofi cu toc retractabil - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Pantofi cu Toc Retractabil.docx

Alții au mai descărcat și

Prezentare Microsoft Word

Microsoft word este un procesor de texte modern, care face parte din pachetul de programe Microsoft Office impreuna cu microsoft exel, PowerPoint...

Bază de date - farmacie

CREARE TABELE create table furnizori(codf number(3) constraint co_pk primary key,denumire varchar2(20),adresa varchar2(30),localitate...

Birotică

Imprimantele pot fi împărţite în două mari categorii în funcţie de contactul fizic dintre mecanismul de tipărire şi hârtie: imprimantele cu impact...

Internet și Poșta Electronică

Lecţia 1: Internetul 1.1.Termeni şi concepte -Înţelegerea şi diferenţierea termenilor Internet şi World Wide Web -Definirea termenilor HTTP,...

Cursuri Microsoft Word

LECŢIA 1: Utilizarea aplicaţiei WORD 1.1. Deschiderea aplicaţiei Word 1.2. Deschiderea unui document existent 1.3. Deschiderea mai multor...

Ai nevoie de altceva?