Procesul de Management si Internetul

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Procesul de Management si Internetul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Birotica

Cuprins

Introducere 2
Capitolul 1: Beneficiile strategice ale procesului de management al afacerii în colaborare cu internetul 2
1.Beneficiile strategice ale integrării în mediul de afaceri. 2
2. Stategia sistemului de afaceri electronice 3
Capitolul 2: Consideraţii manageriale tehnologice, financiare, legale şi de risc 5
3.Tehnologia de acces la internet 5
4.Mobilul şi tehnologia wireless 5
5.Facturarea electronică şi plăţile 5
6.Consideraţii manageriale legale şi de risc 6
Capitolul 3: Procesele de afaceri puse cap la cap 6
7.Planul de resurse al companiei 6
8.Tehnici de angajare 7
9.Managementul de cerere/ofertă 8
10.Sistemul de achiziţii electronice 10
11.Sistemul de management al relaţiilor cu clienţii şi sistemul de marketing electronic 11
Capitolul 4. Cum să analizezi, realizezi şi să conduci procesele de afaceri 12
12.Analiza procesului de afaceri 12
13. Activităţi/Procese bazate pe cost 12
14.Îmbunătăţirea performanţelor sistemului de afaceri 13
15.Schimbarea managementului 13
16.Managementul de performanţă al sistemului de afaceri 14
17. Procesele bazate pe metoda de calcul Six Sigma 14

Extras din document

Introducere

1. Un adevărat sistem de afacere electronică este acela care gândeşte şi acţionează într-o manieră care-i permite să colaboreze, să se integreze şi să se dezvolte prin:

- procesele de afaceri interne şi externe care lucrând împreună fac posibilă colaborarea cu furnizorii, partenerii, angajaţii şi clienţii dincolo de frontierele tradiţionale ale întreprinderii;

- companiile asigură că angajaţii lor au la degetul lor cel mic informaţia, aplicaţiile şi serviciile de care au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea;

2. Internetul şi aplicaţiile, standardele, mijloacele şi serviciile care s-au dezvoltat, au înlăturat barierele tradiţionale de a realiza relaţii de colaborare şi au făcut din acestea o opţiune economică atractivă.

3. Un sondaj realizat în mai 2002 de KPMG şi de CBI dezvăluie faptul că 90% din companii cred că e-business va reduce costurile cu cel puţin 10%, dar doar 15% obţin în prezent rezultate. Îmbunătăţirea proceselor de afaceri cu noile tehnologii poate ridica profiturile întreprinderilor din Marea Britanie cu 4,3 bilioane lire anual după afirmaţiile Gartner Group care menţionează ca exemplu pe Easyjet şi Tesco.

Capitolul 1: Beneficiile strategice ale procesului de management al afacerii în colaborare cu internetul

1.Beneficiile strategice ale integrării în mediul de afaceri.

4. Originile legăturilor de comerţ electronic pot fi găsite în urmă cu 20 de ani cu schimbul electronic reciproc de date.

În acelaşi timp mişcarea către relaţiile comerciale de colaborare mai apropiate a început când Procter & Gamble a început „continua îmbunătăţire” cu WAL-MART. Succesul P&G constă în:

- importanţa unei relaţii de afaceri de încredere cu partenerul

- necesitatea de a avea un support managerial superior

- provocarea de a schimba cultura clientului la fel ca şi pe a ta

- mişcarea de la o îmbunătăţire continuă la un plan de colaborare, previziuni şi înnoire.

5. În prezent, odata cu mişcarea către o colaborare crescută şi o finanţare mărită din activităţile principale şi secundare, companiile devin organizaţii virtuale – o combinaţie de organizaţii care lucrează împreună într-un parteneriat apropiat, împărţind riscurile şi avantajele pentru a transmite clienţilor valoarea finală. În 1978 valoarea medie a bunurilor financiare li fizice era de aproape 95% din valoarea pieţei; În prezent este de aproape 20% cu alte 80% care derivă din bunurile nemateriale.

6. Formarea relaţiilor de colaborare este din ce în ce mai importată. Companiile trebuie să decidă opţiunile pentru extinderea şi controlul procesului de cerere/ofertă. Pierderea controlului asupra procesului nu exclude abilitatea de a exercita un control riguros asupra producţiei.

7. La fel de importantă estevcompleta schimbare a culturii şi a structurii organizaţionale necesare. La începutul secolului XXI structurile companiei arată foarte diferit, cu un proces managerial de distribuţie.

8. CISCO are doar două din cele 40 domină, departamentele operaţionale au instalat elemente strategice şi funcţiuni tradiţionale de afaceri adesea cuprinse în centri de servicii de operaţii de prelucrare – celelalte sunt conduse de parteneri. Posedă planurile şi software-ul care controlează producţia; restul se află în mâinile partenerilor săi de prelucrare şi a vânzătorilor. Aceasta face din Cisco o companie cât se poate de virtuală, deşi în prezent este a treia companie ca valoare din lume.

2. Stategia sistemului de afaceri electronice

9. Organizaţiile implicate în marketing-ul B2C trebuie să ştie că produsul fiind comandat este în stoc şi poate fi livrat în cel mai scurt timp. Acea stabilitate este atractivă pemtru orice afacere, mai ales când aduce cu ea reduceri masive de costuri, productivitate îmbunătăţită şi clienţi mulţumiţi.

10. Sistemele de planificare a resurselor organizaţiei şi sistemele de producţie sunt acum legate de managementul relaţiilor cu clienţii şi managementul de cerere/ofertă care au automatizat aceste procese şi au produs chiar mai multă eficienţă strategică şi operaţională şi informaţii pentru luarea deciziilor.

11. In sectorul public, activitatea sistemului de afacere electronică este condusă de Guvern care a decretat ca până în 2005 100% din serviciile de livrare să se efectueze electronic. Soluţia trebuie să îmbunătăţească serviciul către cetăţeni şi să reducă costurile.

12. Cercetările făcute de AMS au dezvăluit faptul că majoritatea companiilor abordează în mod ad-hoc integrarea companiei. Ei estimează că 30% din bugetul pentru integrare este irosit ca rezultat al practicilor ineficiente; 34% încep proiecte fără obiective reale; 40% nu pot specifica când proiectele vor da rezultate; şi mai puţin de 40% au o echipă unită pentru a coordona punerea în practică.

13. Cercetările au arătat că nu există o corelaţie între cantitatea de bani cheltuită pe IT pentru fiecare angajat şi profitul companiei, deşi, dacă este făcută bine, pot fi obţinute rezultate spectaculoase. Companiile trebuie să insiste pe un timp de plată rapid, planul de afaceri complete şi analize atente şi regulate asupra tuturor proievtelor majore de tehnologie înainte şi după punerea în practică asupra tuturor proiectelor majore de tehnologie.

14. Accesul la card se face doar in câteva zile, dacă compania are clar nivelul de cunoaştere si inţelegerea proiectului este completă.

Dacă durează mai mult este pentru că compania nu este aptă să-şi definească în mod clar sursele privind scopul proiectului, strategia afacerii, climatul pieţei sau alinierea departamentelă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de Management si Internetul.doc