Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL

Proiect
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Birotică
Conține 5 fișiere: doc, ppt, xls, html
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1515
Mărime: 1.21MB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Extras din document

I. Introducere

Organizatia “Techem Energy Services” SRL face parte din Divizia Internationala a Corporatiei “Techem” Germania, care are o vechime de peste 50 ani fiind cotata la bursa de marfuri din Frankfurt. Activitatea ei de baza este repartizarea costurilor de energie termica pentru incalzire in cadrul unui condominiu (bloc,scara,etc.).

Pentru efectuarea acestui serviciu este necesar montajul unui set de echipamente , pe care firma “Techem” le ofera, compus din : repartitor electonic, produs al firmei “Techem”, si ventil termostatic, procurat de la alti producatori. Montajul acestor echipamente , precum si o parte din servicii se fac de catre firme partenere ale “ Techem”. Serviciul de baza , care consta in prelucrarea electronica a datelor pe baza softului lui “ Techem” Germania si tiparirea fiselor de repartizare, se efectueaza de catre “Techem”.

Potrivit datelor Techem Romania, cifra medie a gradului de contorizare pe incalzire in Romania nu depaseste 20 de procente. Această cifra semnaleaza un ritm lent chiar si la nivelul Capitalei.

Utilizarea repartitoarelor de costuri pentru contorizarea consumurilor de energie termica este o solutie testata cu succes la nivel european, dovada fiind gradul de contorizare individuala in Europa si, mai ales, in statele vecine Romaniei.

Un factor determinant în evolutia lenta a acestui proces în Romania este deopotriva scepticismul şi lipsa de informare prezente la nivelul asociatiilor de proprietari fată de actorii de pe piata echipamentelor de contorizare individuala.

Reprezentanţii Techem sunt de opinie că toate instituţiile implicate şi proprietarii de apartamente trebuie să-şi dea concursul pentru a se evita absorbţia de produse de tip second hand sau depăşite moral, aşa cum s-a mai întâmplat pe piaţa de consum din România, cel mai recent exemplu fiind cel al centralelor termice.

II. Relatia de schimb

Piata serviciului de repartizare, in Romania, este in formare, iar din estimarile noastre exista 7 mil. de radiatoare in Romania. In acest moment sunt montate ecchipamente si se efectueaza serviciul la aproximativ 1% (aprox. 70.000 buc) din potentialul pietei.

Pentru informatie: clientul final (proprietarul de apartament) poate fi interesat de acest serviciu din doua puncte de vedere – plata exacta a energiei termice consumate pentru incalzire si posibilitatea micsorarii costurilor de incalzire (o economie )

In cadrul procesului de schimb, organizatia noastra ofera un produs (echipamentul) si un serviciu (repartizarea costurilor de energie termica pentru incalzire). Avand in vedere faptul ca este vorba de o piata in formare , incercam, in alcatuirea preturilor, sa tinem cont atat de concurenta cat si de politica impusa de firma “Techem” Germania, care este lider pe piata europeana,dar nici nu vrem sa evitam raportul “calitate-pret”.

Clientii nu pot vedea, atinge sau simti un serviciu inainte de a-l cumpara. Din aceasta cauza noi oferim toate informatiile despre calitatea si valoarea lui, recomandandu-le clientii mai vechi si aratandu-le cum s-a desfasurat repartizarea costurilor in cazul lor.

Servicul nostru este vandut si consumat in acelasi timp. La consumarea lui participa atat reprezentantul nostru cat si clientul nostru in momentul in care intra in posesia fiselor de repartizare, dar mai inainte de toate se face instructia personalului care participa la prestarea serviciului.

In momentul de fata servciul oferit de noi este eterogen deoarece se realizeaza in functie de cerintele clientilor si anume lunar, de doua ori pe an sau annual.

In general serviciul nostru se consuma in momentul producerii, dar pot exista si situatii cand poate trece o perioada de la cumpararea lui si pana la consumarea lui. Spre exemplu echipamentele se monteaza in perioada mai-octombrie, iar consumatorii beneficiaza de serviciu abia in luna octombrie.

De asemenea cererea, in domeniul nostru, este foarte fluctuanta atingand un punct de maxim in perioada octombrie – aprilie, in lunile mai- iunie are loc o stagnare urmand ca in iulie- august cererea sa fie in descrestere.

Preview document

Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 1
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 2
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 3
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 4
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 5
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 6
Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

 • Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL
  • COPERTA PROIECT.doc
  • CUPRINS.HTML
  • Prezentare Produse si Servicii Techem.ppt
  • Prezentare societate.doc
  • SITUATIE VANZARI - IUNIE 2006 - TECHEM ENERGY SERVICES SRL.XLS

Alții au mai descărcat și

Publicitatea și Promovarea prin Internet

1.1 Reteaua Internet Internet-ul reprezinta mai mult decât o retea uriasa ce uneste milioane de calculatoare. El constituie o retea de retele si...

Proiect Pachete Software - Germanos

Reteaua magazinelor GERMANOS constituie cea mai credibila alegere pentru achizitionarea unui telefon mobil dar si pentru service-ul acestuia. De...

Monografie Contabila - Stocuri

Stocurile reprezintă componente ale activului patrimonial, fiind mijloace economice sub forma activelor circulante materiale. Ele îşi transmit...

Sistem Informatic de Gestiune al unei Firme - SC Alfa Birotica SA

Societatea SC Alfa Birotica SA este o companie cu sediul in Bucuresti, care are totodata si trei puncte de lucru in tara respectiv, Ploiesti,...

Documente de Gestiune

Factura pe baza de aviz Formular cu regim special de inseriere si de numerotare. Tiparit in blocuri cu cate 150 de file, formate din 50 de...

Metodologia de Calcul a Indicelui Prețurilor de Consum în România și Europa

1. Indicele Preturilor de Consum Indicele preturilor de consum (IPC) masoara evolutia de ansamblu a preturilor marfurilor cumparate si a tarifelor...

Birotică Profesională

Introducere Întreprinderea de Avioane din Bacău a luat fiinţă în anul 1953 prin H.C.M. 1165/1953 sub denumirea de U.M. 03767,având drept scop...

Ai nevoie de altceva?