Proiectarea unei aplicatii pentru gestionarea contului bancar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea unei aplicatii pentru gestionarea contului bancar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Birotica

Extras din document

INTRODUCERE

In acest proiect se va realiza partea de modelare a functionarii unei aplicatii de gestiune a unui cont bancar. Cu ajutorul mai multor tipuri de diagrame UML a fost realizata proiectarea aplicatiei cu ajutorul caruia se poate gestiona bugetul personal.

UML este succesorul propriu-zis al celor mai bune trei limbaje de modelare anterioare orientate obiect (Booch, OMT, and OOSE) ce au fost unificate, obtinandu-se astfel un limbaj superior, mult mai expresiv.

UML este un limbaj de modelare bazat pe notații grafice folosit pentru a specifica, vizualiza, construi și documenta componentele unui program.

UML este un limbaj cu ajutorul căruia se pot construi (descrie) modele. Un model surprinde un anumit aspect al unui program și același model poate fi descris la diferite nivele de abstractizare. Fiecărui model îi corespunde o diagramă.

Tipurile de diagrame existente în UML sunt: Diagrama cazurilor de utilizare (Use Case Diagram); Diagrama de clase (Class Diagram);Diagrame care descriu comportamentul: Diagrame de interacțiuni (Interactions Diagrams):Diagrama de secvență (Sequence Diagram) si Diagrama de colaborare (Collaboration Diagram), Diagrama de stări (State chart Diagram), Diagrama de activități (Activity Diagram);Diagrame de implementare: Diagrama de componente (Component Diagram).

Fiecăreia din cele trei mari faze din dezvoltarea un proiect software îi corespund una saumai multe diagrame UML și anume:

- pentru faza de analiza se utilizează diagrama cazurilor de utilizare și diagrama de activități;

- în faza de proiectare se folosesc: diagrama de clase pentru precizarea structurii sistemului și diagramele de stări și interacțiune pentru descrierea comportamentuluiacestuia;

- în faza de implementare se utilizează diagramele de implementare.- Diagrama de plasare (Deployment Diagram).

PREZENTAREA APLICATIEI

Aceasta aplicatie ofera un serviciu prin intermediul căruia ai posibilitatea de a-ți gestiona conturile bancare prin simpla utilizare a telefonului mobil sau a PC-ului conectat la internet.

Cu ajutorul acestei aplicatii utilizatorii pot accesa contul bancar avand urmatoarele beneficii: vizualizarea soldului( cu ajutorul caruia pot urmari ori de cate ii sunt transferati sau ii sunt retrasi bani din cont); transferul bancar(acesta are rolul de a transfera bani din contul curent catre alt cont); platile online( pentru a usura traiul utilizatorului, taxele sau platile pot fi platite prin cadrul acestui cont); cont economii ( oricand isi doreste utilizatorul poate transfera oricand, orice suma de bani in contul bancar), creditul( daca utilizatorul a obtinut un credit, in cadrul acestei aplicatii poate plati si poate vedea cat mai are de plata pentru a acoperi suma imprumutata).

Informatizarea sistemul aduce numeroase beneficii atat bancii cat si clientilor, cum ar fi scaderea timpului necesar pentru efectuarea difertelor operatii, cat si exactitatea si corectitudinea datelor este imbunatatita.

Aceasta aplicatie este intretinuta si modificata de catre administrator, acesta modificand orice schimbare a cresterii si scaderii dobanzilor, precum si inchiderea conturilor in cazul in care acestia isi inchid contul fizic la banca.

Proiectarea aplicatiei este realizata cu ajutorul mai multor diagrame UML pentru a descrie activitatile ce se pot desfasura online in cadrului contului bancar, fara a fi necesar mersul la o sucursala si fara a fi necesar pierderea timpului

In cadrul acestor diagrame este sunt incluse activitatile ce pot fi realizate de catre clienti online, precum si descrierea etapelor cand acesta solicita una din activitati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei aplicatii pentru gestionarea contului bancar.docx

Bibliografie

http://inf.ucv.ro/~mihaiug/courses/is/lab/ pages/uml-state-machine-diagram?a=1
https://www.scribd.com/doc/24775779/Diagrame-de-Stare
http://inf.ucv.ro/~mihaiug/courses/is/lab/lab3-4.pdf
https://sites.google.com/site/umlupg/curs
https://www.lucidchart.com/pages/uml-use-case-diagram?a=1
https://www.uml-diagrams.org/bank-atm-uml-use-case-diagram-example.html
lab1-2.pdf
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnx0dWRvcmljYWJvZ2RhbnxneDo3MTM0OGM4Y2ZiMDNmMjIy