Publicitatea si Promovarea prin Internet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Publicitatea si Promovarea prin Internet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 153 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: CONF. UNIV. DR. GEORGESCU MIRCEA RADU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Birotica

Cuprins

CUPRINS
Cap.I Reteaua Internet
1.1 Reteaua Internet: aparitie si evolutie 3
1.2 Delimitari conceptuale privind reteaua Internet 8
1.2.1 Internet, Intranet, Extranet 8
1.2.2 Organismele coordonatoare si legislatia existenta 12
1.2.3 Implicatiile socio-umane si economice ale Internetului 13
1.3 Modalitate de conectare si servicii oferite 22
1.3.1 Ce modalitate de conectare sa alegem? 23
1.3.2 Principalele tipuri de servicii Internet 26
1.3.3 Agentii „inteligenti” Internet 28
1.3.4 „Web-uri” nodul gardian al firmelor moderne 32
Cap. II Mediul electronic de afaceri
2.1 Descrierea mediului electronic de afaceri de al era industriala la societatea informationala 38
2.2 E-business: concept si modele 40
2.3 E-comerce: motorul noului tip de economie 51
2.4 E-birou. Telemunca 61
Cap. III Comunicarea in „retea”
3.1 Comunicarea în afaceri – organizatii 74
3.2 Necesitatea comunicarii prin noile Tehnologii Informationale(Exemple: Audio si videoconferinte, Telefon celular, Calculator portabil) 79
3.3 Servicii de informare si de comunicare oferite de Internet 86
Cap. IV Publicitate si promovare prin Internet
4.1 E-advertising 103
4.2 Tehnici de promovare cu ajutorul Internetului 130

Extras din document

1.1 Reteaua Internet

Internet-ul reprezinta mai mult decât o retea uriasa ce uneste milioane de calculatoare. El constituie o retea de retele si un mediu informational cu foarte bogate servicii si resurse, biblioteci, baze de date; este o imensa comunitate de persoane din toate domeniile economico-sociale, gata sa raspunda la solicitari. Aceasta retea ar putea fi comparata cu reteaua de telefonie. O astfel de comparatie poate fi considerata însa simplista oferind practic orice ne poate interesa

Nu poate fi trecut sub tacere efectul de anti-izolare produs de catre Internet. Pentru prima oara în istoria omenirii s-a produs si utilizat în mod colectiv o tehnologie globala (nu locala). Brusc, cadrul de comunicare se largeste, frontierele întreprinderilor, universitatilor, oraselor, regiunii, statului, nu mai exista. Se comunica cu lumea întreaga, la fel de simplu ca si cu vecinul de scara sau colegul de birou. Se descopera noi orizonturi, noi conceptii privind societatea. Se colaboreaza cu echipe noi. Se extinde actiunea de marketing si de comunicare la scara planetara.

Internet-ul include posta electronica, biblioteci de fisiere si de alte informatii, conferinte electronice si acces la baze de date cuprinzând informatii despre alte companii sau articole ale unei publicatii periodice din tara si strainatate

1.1. Reteaua Internet – aparitie si evolutie

De-a lungul ultimelor trei secole omenirea a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa. Fiecare din cele trei secole a fost dominat de o singura tehnologie. Secolul al XVIII-lea a fost momentul marilor inovatii în domeniul sistemelor mecanice precum si a revolutiei industriale. Secolul al XIX-lea a fost marcat de motorul cu abur si începutul dezvoltarii industriale. De-a lungul secolului al XX-lea acumularea de informatii, procesarea si distributia lor a fost tehnologia ce a dominat. Printre alte dezvoltari importante observate de-a lungul acestui secol se numara instalarea de retele de telefonie, aparitia radioului si a televizorului, nasterea si cresterea spectaculoasa a industriei în domeniul calculatoarelor precum si lansarea de comunicatii prin sateliti

Datorita unui progres tehnologic rapid, toate aceste domenii (radio, televiziune, comunicare prin sateliti si prin retele de calculatoare) au devenit convergente, iar diferentele în modul de colectare, transport, stocare si procesare de informatii au disparut rapid.

Chiar daca industria calculatoarelor este tânara în comparatie cu alte industrii (ca de exemplu industria automobilelor sau a transportului aerian), ea a înregistrat un progres spectaculos într-un timp foarte scurt.

Cea mai mare realizare în domeniul calculatoarelor este incontestabil aparitia Internet-ului. El va ramâne în istorie ca cea mai importanta realizare în domeniul tehnologiei marcând puternic începutul noului mileniu.

Începuturile Internet-ului se situeaza în anii ’60. Astfel în 1976 Bob Taylor ce lucra la ARPA (Advanced Research Project Agency) a avut idea de a lega împreuna într-o retea redundanta, bazata pe pachete, toate calculatoarele de la universitatile importante si participante la programele agentiei.

Astfel se realizeaza în 1969 prima conexiune la distanta între doua calculatoare, ARPA experimentând o retea de comutare de pachete, bazata pe linii telefonice, între Stanford Research Institute si University of California din Los Angeles. În acest fel ia nastere ARPANET (Advanced Research Project Agency Network).

În perioada anilor ’70 s-au adus o serie de modificari în sensul îmbunatatirii comunicatiilor, cea mai importanta fiind elaborarea unor seturi de reguli (protocoale), ce au asigurat o comunicare între calculatoare la un nivel mai bun ce a adus viteza de transmitere la 50 Kbps.

Anul 1977 înnoieste reteaua prin adaugarea E-mail-ului, iar putin mai târziu în 1979, s-a adaugat USENET o retea virtuala de stiri, servicii ce au largit considerabil aria de utilizare si au oferit o noua orientare în evolutia retelei.

La începutul anilor ’80 datorita traficului extrem de ridicat de informatii si din ratiuni de securitate a datelor cu caracter militar, ARPAnet se divide în doua sedimente: MILnet – o retea militara si ARPAnet o retea civila ce continua cercetarile asupra retelelor si este orientata pe schimbul nelimitat de informatii

Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitatea si Promovarea prin Internet.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” IASI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA BIROTICA