Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Burse
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 7719
Mărime: 253.77KB (arhivat)
Publicat de: Traian Roșca
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anghelache
Tranzactionare. Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la Categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din data de 16.04.1997, sub simbolul ATB. Analiza urmatoare are la baza datele referitoare la cursul actiunilor societatii Antibiotice Iasi în perioada 4 ianuarie 1999 – 29 martie 1999 (un interval de timp de 60 de zile, considerat a fi un termen mediu).

Extras din proiect

1. Evaluarea actiunilor pe baza analizei tehnice

Analiza tehnica, spre deosebire de cea fundamentala care studiaza evolutia pretului unei actiuni pe baza indicatorilor financiari, evidentiaza miscarea cursului actiunilor ca rezultat al cererii si ofertei si ofera informatii privitoare la evolutia viitoare de curs.

Analiza tehnica se bazeaza pe urmatoarele considerente:

- toti factorii care influenteaza cursul sunt încorporati în nivelurile înregistrate ale acestuia;

- cursurile actiunilor se incadreaza in trenduri;

- comportamentul participantilor pe piata istoria este de cele mai multe ori irational;

- istoria se repeta.

Formarea cursului la bursa este caracterizata de un numar mare de variabile. Pentru a pronostica evolutia cursului ar trebui sa existe informatii complete in legatura cu toate variabilele ce influenteaza procesul de piata. Aceasta cerinta este insa imposibil de satisfacut deoarece cunostintele despre acesti factori care influenteaza piata sunt limitate.

Termenul de analiza tehnica desemneaza, în esenta, observarea pietei din interior, din punctul de vedere al deducerii celei mai probabile evolutii viitoare pornind de la evolutiile trecute si comportamentul prezent.

1.1. Opinii pro si contra

Pro analiza fundamentala:

- Cauzalitatea reprezinta baza analizei fundamentale: preturile sunt previzionate prin identificarea factorilor de influenta. Aproape în toate cazurile informatiile si articolele bursiere din ziare, de exemplu, descriu pe larg elementele fundamentale considerate a fi la baza unor fluctuatii ale preturilor.

- Analiza fundamentala este obiectiva deoarece relatiile între variabilele fundamentale si curs sunt testate prin metode matematice sau statistice. Cele care esueaza sunt eliminate pe când cele care sunt confirmate sunt percepute ca credibile.

Contra analizei fundamentale:

- Analiza fundamentala necesita un volum considerabil de date pentru a testa reprezentativitatea variabilelor. Acestea date sunt greu de gasit, costa si, mai mult, adesea sunt alterate de erori de înregistrare care trebuie identificate si corectate.

- Analiza fundamentala necesita un volum urias de munca ce nu poate fi automatizata, timp si energie. Metodele au devenit atât de complexe astfel încât un numar mic de economisti strict specializati sunt în masura sa le aprecieze si sa le dezvolte. De exemplu, marile banci adesea angajeaza echipe mari de analisti pentru a elabora modele de previziune proprii.

- Chiar daca exista timpul, energia si datele necesare este extrem de dificil a gasi relatiile dintre cursurile valutare si variabilele fundamentale care sa îsi mentina valabilitatea în timp si sa furnizeze predictii satisfacatoare. Cauza ar fi, în parte, numarul mare de varibile relationate, interconditionate, între care este dificil de stabilit relatii cauzale.

- Un studiu al factorilor fundamentali poate sugera faptul ca urmeaza o apreciere sau depreciere a cursului valutar, dar vor trece saptamâni daca nu luni pâna se atinge nivelul scontat, daca se atinge. Astfel, analiza fundamentala este utilizata în special de investitorii pe termen lung, care au suicient capital sa îsi mentina pozitiile.

Pro analiza tehnica:

- Atuul forte al analizei tehnice este usurinta cu care poate fi deprinsa si aplicata: multe tehnici necesita o serie de date si elaborarea graficelor. Graficele si datele statistice ale cursurilor sunt usor de procurat pe Internet de pe o multitudine de situri si pot fi cu usurinta încarcate on line gratuit.

Preview document

Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 1
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 2
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 3
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 4
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 5
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 6
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 7
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 8
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 9
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 10
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 11
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 12
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 13
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 14
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 15
Evaluarea acțiunilor Antibiotice Iași pe baza analizei tehnice - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Actiunilor Antibiotice Iasi pe Baza Analizei Tehnice.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pe Piața Bursieră

INTRODUCERE Orice economie natională, indiferent de nivelul său de dezvoltare este caracterizată de existența şi funcţionarea unor pieţe...

Marketing

Obiectivele capitolului ???? După studiul acestui capitol veți fi capabil să: − știți ce este un produs și cum sunt clasificate produsele; −...

Evoluția pieței instrumentelor financiare derivate din România

Instrumentele financiare derivate au apărut pe piața tranzacțiilor financiare din motive speculative și din doleanța operatorilor economici care...

Piețe de capital

AIG American International Group sau AIG este o companie importantă americană de asigurări, listată la NYSE, al cărui sediu se găsește în clădirea...

Raport de analiza Alro SA

PARTEA I:ANALIZA COMPANIEI Compania ALRO S.A. a fost înființată în România, în anul 1961, făcând parte dintr-un grup ,integrat pe verticală, care...

Bursă de Mărfuri

1.1. ISTORICUL BURSELOR DE MARFURI Aparitia si formarea burselor de marfuri este rezultatul unui proces evolutiv firesc care a început în urma...

Bursa de Valori București

Construirea celei mai performante piete de capital din regiune, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Misiunea Bursei este de a asigura si a...

Ai nevoie de altceva?