Gestiunea Portofoliului de Actiuni

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Gestiunea Portofoliului de Actiuni.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, xls de 5 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dragota

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Burse, Finante

Extras din document

Avand in vedere numarul destul de mare al actiunilor cotate in prezent la BVB primul criteriu pe care-l utilizam in vederea selectarii actiunilor care vor fi gestionate este lichiditatea lor pe piata de capital.

Lichiditatea este determinate in functie de numarul toatal si media de actiuni tranzactionate in perioada analizata, de valoarea lor medie si totala( in lei) si numarul mediu si total de tranzactii realizate pentru fiecare societate.

Am ales aceste criterii plecand de la ipoteza ca fiecare potential investitor pe o piata de capital va dori la un moment dat lichidarea sau/si schimbarea portofoliului pe care-l detine, astfel incat o importanta deosebita il au actiunile care pot fi rapid si usor tranzactionate oricand pe piata de capital.

Dintre aceste societati consideram ca nu prezinta interes in vederea unei analize mai profunde societatile avand simbolul PEI pentru ca in perioada analizata a inregistrat un numar mai mic de 10 tranzactii pe zi.

Urmarind tranzactiile efectuate de ALR, UZC si ELJ acestea au inregistrat un volum al tranzactiilor mai mic decat celelalte societati prezente la bursa.

Fisiere in arhiva (3):

  • Gestiunea Portofoliului de Actiuni
    • Gestiunea portofolilului.doc
    • Proiect Gestiune.xls
    • ~$stiunea portofolilului.doc

Alte informatii

ASE ANUL IV-FINANTE