Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Burse
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4672
Mărime: 348.85KB (arhivat)
Publicat de: Francisc Neagu
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA „AL. I. CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Cap 1. Supravegherea și reglementarea Sectorului Financiar din Suedia 4
  3. Cap 2. Organizarea piețelor financiare din Suedia 6
  4. 2. 1. Piața cu venit fix 6
  5. 2 .1. 1. Piața monetară - cu scadențe scurte 6
  6. 2. 1. 2. Piața obligațiunilor 7
  7. 2. 2 . Piața valutară 8
  8. 2.3. Piața de capital 9
  9. Cap 3. Intermediarii financiari 11
  10. Concluzii 16
  11. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

Sistemul financiar are trei roluri principale: de a converti economiile în resurse de finanțare, pentru a gestiona riscurile și pentru a face posibilă ca plățile să fie făcute eficient.

Atât persoanele fizice cât și companiile au nevoie să împrumute bani. De exemplu, tinerii pot avea nevoie să împrumute bani pentru investiții în locuințe și educație. Companiile ar putea avea nevoie să împrumute pentru a finanța un proiect. În același timp, există persoanele care doresc să economisească pentru pensie sau pentru consum. Există, de asemenea, companiile care doresc să investească.

Acesta ar fi ineficient dacă fiecare strângător ar trebuit să caute și să analizeze proiecte adecvate de afaceri pentru a investi în ele. Ar fi la fel de ineficientă în cazul în care fiecare antreprenor ar trebuit să caute un număr mare de potențiali investitori pentru proiectele sale. Sectorul financiar joacă astfel un rol cheie în acest context, ajutând să-și canalizeze economiile în investiții cât mai eficient posibil.

Piața de capital este canalul de alimentare care face posibilă ca firmele, gospodăriile, organizațiile și guvernele să poată accesa capital pentru investiții și operațiuni. În altă ordine de idei, această piață ajută investitorii să găsească oportunități interesante de investiții În ceea ce privește valoarea, piata de capital din Suedia și din multe alte țări este relativ limitată în comparație cu pieța creditului. Modul cel mai obișnuit pentru companii și gospodării de a avea acces la piața de capital este de a câștiga accesul pe piața de capital este de a apela la un intermediar financiar.

Un intermediar financiar este un intermediar specializat, din care toate părțile pot beneficia. Cel mai clar exemplu al unei astfel de intermedieri financiare este banca. Băncile sunt specializate în evaluarea, monitorizarea și gestionarea riscurilor de credit pentru persoane fizice și societățile pe care le împrumută. Sectorul financiar reprezentat de o bancă - contribuie, astfel, la o alocare mai eficientă a capitalului în economie. Alte exemple de intermediari financiari sunt instituții de credit ipotecar și companiile financiare.

Cu toate acestea, nu întotdeauna intermediarii financiari sunt cele mai eficiente mijloace de distribuire a fondurilor. Companiile pot de asemenea, la rândul lor,să acceseze direct piața de capital. Prin emiterea de obligatiuni si alte instrumente ale pieței monetare, companiile pot împrumuta bani de pe piața financiară cu venit fix. De exemplu, finanțarea poate fi asigurată chiar și mai eficient prin intermediul acestor contracte standardizate financiare - titluri de valoare - care pot fi ușor cumpărate și vândute pe o piață.

Cap 1. Supravegherea și reglementarea Sectorului Financiar din Suedia

Este în interesul societății ca piețele financiare în ansamblu să funcționeze în condiții de siguranță și eficient pentru persoane fizice, companii și pentru alți participanți pe piață.

Interacțiunea între diferite autorități este esențială atât în activități preventive cât și în gestionarea crizelor.Riksbank cooperează cu Finansinspektionen(Autoritatea de supraveghere financiară Suedeză) Ministerul Finanțelor și Oficiul Național de Datorii Suedez.

Pentru a preveni crizele financiare, reglementările speciale au fost introduse pentru întreprinderi care desfășoară operațiuni financiare sau furnizează infrastructura financiară. Scopul acestor regulamente este de a asigura faptul că societățile financiare au suficientă rezistență pentru a evita falimentul și astfel pot gestiona riscurile care apar în cadrul operațiunilor lor. O altă justificare pentru reglementarea societății financiare este de a proteja activele și interesele consumatorilor în relație cu societățile financiare.

Responsabilitatea promovării stabilității financiare și menținerii unui sistem financiar eficient a fost împărțită între trei autorități: Riksbank, Oficiul Național de Datorii Suedez și Finansinspektionen (Financiar Autoritatea de supraveghere). Riksbank este responsabil pentru furnizarea de lichiditate în sistem, Finansinspektionen este responsabil pentru supravegherea financiară a societăților, în timp ce Oficiul Național de Datorii Suedez, împreună cu Guvernul, poartă responsabilitatea pentru formele de sprijin pe termen lung.

Riksdag-ul a delegat responsabilitatea pentru politica monetară băncii Riksbank și este stipulat în legislație că obiectivul activităților acesteia este de a menținerea stabilitatea prețurilor. Conform Legii privind Sveriges Riksbank, Riksbank va promova, de asemenea, un sistem de plată sigur și eficient. Actul Sveriges Riksbank nu descrie în detaliu ce se înțelege prin asta.

Efectuarea unui sistem de plăți sigur și eficient necesită ca sistemul financiar să fie stabil, astfel ca plățile și aprovizionarea cu capital să poată lucra bine. Riksbank, ca și alte bănci centrale, prin urmare, trebuie să fie capabilă de a gestiona crizele financiare și alte întreruperi grave în sistemul financiar astfel încât sistemul de platăți să continue să funcționeze, chiar și în astfel de situations . Un sistem financiar stabil este, de asemenea, o condiție esențială pentru Riksbank în efectuarea unei politici monetare eficiente. Acest lucru se datorează faptului că piețele financiare și modul în care acestea funcționează afectează impactul pe care politica monetară o are asupra ratelor dobânzilor pe care gospodăriile și companiile au să le plătească pentru împrumuturile lor. Mai mult decât atât, consecințele economice ale unei crize financiare au un impact direct în stabilitatea prețurilor, creșterii economice și ocuparea forței de muncă.

Preview document

Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 1
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 2
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 3
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 4
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 5
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 6
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 7
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 8
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 9
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 10
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 11
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 12
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 13
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 14
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 15
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 16
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 17
Oganizarea și Funcționarea Pieței Financiare în Suedia - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Oganizarea si Functionarea Pietei Financiare in Suedia.doc

Alții au mai descărcat și

New York Stock Exchange

Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange), cea mai mare bursa de valori din lume, si-a inceput activitatea inca din secolul al...

Marketing

Obiectivele capitolului ???? După studiul acestui capitol veți fi capabil să: − știți ce este un produs și cum sunt clasificate produsele; −...

Evoluția pieței instrumentelor financiare derivate din România

Instrumentele financiare derivate au apărut pe piața tranzacțiilor financiare din motive speculative și din doleanța operatorilor economici care...

Piețe de capital

AIG American International Group sau AIG este o companie importantă americană de asigurări, listată la NYSE, al cărui sediu se găsește în clădirea...

Raport de analiza Alro SA

PARTEA I:ANALIZA COMPANIEI Compania ALRO S.A. a fost înființată în România, în anul 1961, făcând parte dintr-un grup ,integrat pe verticală, care...

Bursă de Mărfuri

1.1. ISTORICUL BURSELOR DE MARFURI Aparitia si formarea burselor de marfuri este rezultatul unui proces evolutiv firesc care a început în urma...

Bursa de Valori București

Construirea celei mai performante piete de capital din regiune, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Misiunea Bursei este de a asigura si a...

Ai nevoie de altceva?