Studiul Cursului Actiunilor SC ALRO SA

Imagine preview
(9/10 din 11 voturi)

Acest proiect trateaza Studiul Cursului Actiunilor SC ALRO SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, xls de 44 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pauna Marin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Burse

Cuprins

CAPITOLUL I 2
PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIAALE ALRO S.A. SLATINA 2
1.1. Informatii generale 2
1.2. Scurt istoric 3
1.3. Rezultate economico-financiare 6
CAPITOLUL II 13
EMISIUNEA ACTIUNILOR SI CRITERIILE FUNDAMENTALE A VALORII DE EMISIUNE 13
Informatii despre actiunile emise 14
CAPITOLUL III 17
INTRODUCEREA TITLULUI ÎN BURSA 17
3.6. Randamentul dividendului 21
3.7. Rentabilitatea activelor 21
3.8. Rentabilitatea activelor ROA 22
3.9. Rata rentabilitatii activelor 22
3.10.Randamentul actiunilor 22
3.11. Rentabilitatea capitalurilor 22
CAPITOLUL IV 24
STABILIREA CURSULUI DE ECHILIBRU PE BAZA RAPORTULUI DINTRE CEREREA SI OFERTA DE TITLURI 24
CAPITOLUL V 26
ANALIZA FUNDAMENTALA 26
5.1. Evaluarea actiunilor,modalitati de estimare 26
5.2. Modalitati de estimare a valorii intrinseci ; analiza tehnica : BET-C,BET-FI 28
5.3.Cursul Bursier si informatia bursiera : 29
5.4.Analiza grafica 29
CAPITOLUL VI 40
Indici bursieri,semnificaTia BET 40
CAPITOLUL VII 42
Efecte ale cursului asupra poziTiei Întreprinderii pe piaTA 42
Bibliografie: 44

Extras din document

ALRO este o societate pe actiuni cu sediul în România înregistrata la Bursa de Valori Bucuresti, producator a peste 240.000 tone de aluminiu primar/an , ALRO este cea mai mare companie producatoare de aluminiu din Europa Centrala si de Est (exceptând Rusia).

Fuziunea, realizata prin absorbtia Alprom de catre Alro, va duce la majorarea capitalului social al firmei absorbante la 406,7 milioane lei (114,6 milioane euro), în timp ce activele nete corectate vor ajunge la valoarea de 2,1 miliarde lei (613,3 milioane euro).

Alro are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de aluminiu, în timp ce Alprom actioneaza în domeniul prelucrarii aluminiului si a aliajelor din aluminiu.

Actionarii Alro motiveaza fuziunea prin faptul ca personalitatea juridica separata implica dificultati în luarea si executarea deciziilor, datorita formalitatilor suplimentare, iar fuziunea va fluidiza procesul de executie si va reduce costurile administrative, conform proiectului de fuziune publicat recent în Monitorul Oficial.

Capitalul social al Alro Slatina se ridica la 352,3 milioane de lei, iar cel al Alprom la 54,4 milioane lei.

În urma absorbtiei, actionarii Alprom Slatina vor deveni actionari ai Alro, iar patrimoniul companiei absorbite va fi transferat firmei absorbante, potrivit datelor companiei.

La sfârsitul anului trecut, structura actionariatului Alprom era urmatoarea: Alro - 88,6%, Conef - 3,34%, Marco Acquisitions - 2,07%, alti actionari - 5,97%.

Actionarul majoritar al Alro este holdingul Marco Industries, care detine 85,2% din titluri, celalalt mare actionar fiind Fondul Proprietatea, cu 10% din capitalul social, dupa ce a preluat participatia detinuta anterior de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).Fondul Proprietatea a fost înregistrat ca actionar la Alro, în Registrul Actionarilor, la 21 iulie.

Operatiunea prin care Alro urmeaza sa fuzioneze prin absorbtie cu Alprom a fost programata initial pentru anul trecut, însa tranzactia a fost blocata de procesul prin care AVAS contesta majorarea de capital din iunie 2005, prin care grupul olandez Marco Industries si-a marit participatia la capitalul Alro de la 76,08% la 85,26%.

În luna aprilie a anului, conducerea Alro a anuntat ca societatea ar putea fuziona în acest an atât cu Alum, cât si cu producatorul de aliaje din aluminiu Alprom, raspunzând astfel tendintelor de integrare pe verticala a productiei din industria aluminiului.

Fuziunea cu Alum Tulcea a fost aprobata de actionarii Alro Slatina la începutul lunii iulie.

Tehnologia de prelucrare si produsele ALRO sunt atestate în conformitate cu standardele internationale ISO 9001 si ISO 14001.

De peste 40 de ani ALRO aduce o contributie importanta la efortul de dezvoltare economica a României precum si la promovarea comertului exterior, asigurând locuri de munca directe pentru aproximativ 3.600 de oameni si sustinere pentru mai mult de 20.000 de membri ai familiilor acestora, cât si pentru angajatii din sectoarele conexe . Produsele ALRO sunt exportate în peste 25 de tari

Misiunea societatii este sustinerea unei cresteri economice consistente în scopul mentinerii în rândul celor mai eficiente si mai avansate companii producatoare de aluminiu, axându-ne pe inovarea tehnologica, îmbunatatirea calitatii produselor si protectia mediului.

În acest sens urmarim dezvoltarea continua a componentelor cheie ale succesului nostru - dinamismul, eficienta, calitatea, siguranta, tehnologia si personalul. Totodata vizam si pastrarea traditiilor existente în România în domeniul ingineriei, fiind în acelasi timp deschisi catre cele mai avansate realizari tehnice la nivel mondial.

De succesul înregistrat de ALRO beneficiaza actionarii Companiei, angajatii, clientii, comunitatea locala si societatea în general.

ALRO cauta sa stimuleze interesul actionarilor prin activitati de productie, performante si eficienta care asigura:

- Un nivel ridicat de performanta;

- Rate de profit comparabile cu cele obtinute de producatorii mondiali de top.

De asemenea, urmarim sporirea interesului angajatilor prin aplicarea unei politici administrative care:

- Permite angajatilor sa se perfectioneze în conformitate cu cele mai înalte standarde atât pe plan profesional cât si personal;

- Asigura respectarea standardelor actuale de siguranta si securitate;

- Asigura compensatii si nivele adecvate de protectie sociala.

La ALRO cautam sa stimulam interesul clientilor prin:

- Furnizarea de produse de calitate;

- Livrarea produselor la timp în conformitate cu solicitarile clientilor;

- Diversificarea continua a gamei de produse

Cautam sa dezvoltam capacitatea noastra de productie tinând cont de constrângerile de mediu prin utilizarea celor mai eficiente si mai ecologice tehnologii care fac posibila minimalizarea efectelor adverse asupra mediului înconjurator generate de procesul de productie.

Fisiere in arhiva (2):

  • Anexa 1.xls
  • Proiect ALRO slatina.doc

Alte informatii

Facultatea de Stiinte Economice George Baritiu din Brasov