Administrarea Windows 2000 Folosind Scripturi de Comenzi MS-DOS si de Retea

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Administrarea Windows 2000 Folosind Scripturi de Comenzi MS-DOS si de Retea.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

I. Introducere
II. Evoluţia sistemelor de calcul II.1 Abace şi socotitoare II.2 Maşinile de calculat mecanice
II.3 Maşinile electromecanice de calculat
II.4 Primele maşini de calculat electronice
III Sisteme de operare
III.1 Sistemul de Operare DOS
III.1.1 Fişiere şi directoare în sistemul de operare DOS
III.1.2 Comenzi MS-DOS
III.2 Sistemul de Operare Windows
III.2.1 Evoluţia sistemelor Windows
III.2.2 Sistemul de operare Windows 2000
III.2.2.1 Arhitectura Windows 2000
IV. Reţele de calculatoare
IV.1 Definire şi prezentare
IV.2 Reţele locale
IV.2.1 Aspecte legate de utilizarea reţelelor locale
IV.2.2 Partajarea resurselor într-o reţea locală. Drepturi de acces
IV.2.3 Mesaje în reţea
IV.3 Topologia reţelelor
IV.4 Arhitectura reţelelor
IV.5 Modelul arhitectural ISO-OSI
IV.6 Modelul arhitectural TCP/IP
IV.6.1 Nivelul gazdă-reţea
IV.6.2 Nivelul transport
IV.6.3 Nivelul aplicaţie
IV.6.4 Nivelul internet
IV.7 Sarcinile unui administrator de reţea
V.Aplicaţia
VI. Concluzii
VII. Bibliografie

Extras din document

I. Introducere

De când au apărut primele computere oamenii aveau tendinţa de a face schimb de informaţii mai uşor decât prin intermediul suporturilor externe, de aici şi tendinţa de a lega două computere pentru a face schib de informaţii. După ce primele reţele au fost posibile şi în afara laboratoarelor de testare firmele mari care prelucrau baze de date şi aveau nevoie ca computerele lor să comunice au recurs la legarea calculatoarelor în reţea pentru uşurarea munci.

Reţelele au început să se extindă, şi pe vremea accea existau persoane care întreţineau reţelele şi le făceau să funcţioneze, s-a dezvoltat de pe atunci ideea de administrare de reţea şi computere.

Cu trecerea timpului computerele şi odată cu el şi accesoriile de reţea au început să se dezvolte şi să fie din ce în ce mai uşoară conectarea lor.

În ziua de astăzi administrarea unei reţele locale se face cu uşurinţă, Win 2000 are opţiuni care fac administrare reţelei extrem de uşoară, detectarea părţilor hard şi instalarea lor se face automat în Win 2000. Faţă de Win 98 sau Win 95 unde placa de reţea trebuia instalată manual şi setarea reţelei se făcea tot manual. În windows me unele plăci de reţea erau recunoscute fără probleme, având în vedere că nu era un sistem de operare de tip server gen Win NT.

Pentru a putea face o comparaţie între structura unei reţele din trecut şi una actuală este necesar să ne reamintim de unde au pornit computerele şi cum erau administrate şi să parcurgem firul istorie până la cel mai eficient sistem de operare pentru reţea din zilele noastre, care se spune că este Windows 2000 Server. De acee am făcut o incursiune în trecut pentru a vedea de unde a pornit computerul şi unde a ajuns în ziua de azi.

Dar un computer fără un sistem de operare nu este decât un set de circuite şi un morman de fiare. Dar de unde a apărut ideea sistemelor de operare, care a fost primul sistem de operare, până la microcomputere ce utilizau computerele, la aceste întrebări se găseşte răspunsul în trecut şi pe foile care urmează. Pentru a înţelege mai pe larg de ce nu se mai folosesc unele sisteme de operare sau programe trebuie să realizăm cât de mult a evoluat tehnica de calcul.

De aceea m-am decis să fac această lucrare pentru a nu pierde din vedere de unde au plecat computerele şi unde au ajuns, pe mulţi nu îi interesează şi uni vor spune că fără un trecut nu avem un viitor. DOS este cel mai veci sistem de operare dar şi cel mai popular, deoarece acum el este integrat în toate windows-urile, cum a reuşit să supravieţuiască?

Asta vom descoperi în continuare.

II. Evoluţia sistemelor de calcul

II.1 Abace si socotitoare

Acum 4.000 de ani a aparut abacul, primul dispozitiv de calcul, un cadru cu 9 bare pe care culisau 7 bile. Abacul a fost dispozitivul de calcul cu viaţa cea mai lungă, el fiind folosit înca în China şi Rusia la magazinele de la ţara.

Adoptarea sistemului de numeraţie pozitional în locul sistemului de numeraţie nepoziţional roman a permis utilizarea în calcule a tabelelor de adunare şi a tabelelor de înmulţire, care au uşurat calculele aritmetice.

II.2 Maşinile de calculat mecanice

În 1617, la Edinburg, John Neper a creat logaritmii. Ulterior matematicianul englez William Oughtred în 1633 a construit o riglă de calcul pentru efectuarea înmultirilor şi împărţirilor, care apoi a fost perfectionată de englezul Partridgi în 1662, care a adus-o practic la forma ei actuală.

Prima maşina veritabilă de calcul a fost inventată de matematicianul Blaise Pascal în anul 1642. Pentru realizarea calculelor de adunare şi scădere era folosit un sistem de roţi dinţate, deci principiul de functionare era mecanic. Acest principiu de realizare a maşinii de calcul a fost generalizat în întreaga lume şi folosit până de curând.

În 1671, Leibnitz, utilizând tot piesele mecanice şi roţile dinţate, a construit o maşina care putea să efectueze şi operaţii de înmultire iar în 1820 De Colma a realizat prima maşină cu patru operaţii.

În 1801, Joseph Jacquard a dezvoltat primul război de ţesut capabil să repete un model în mod automat. Paşii care trebuiau urmaţi în procesul de ţesut erau determinaţi de modelul perforaţiilor executate pe cartele de hârtie.

Matematicianul englez Charles Babbage, a enunţat o serie de idei moderne pentru organizarea unui calculator şi a introdus în maşina sa analitică şi un bloc de memorare care consta din perforaţii în cartela şi care păstra datele care urmau să fie prelucrate şi respectiv datele de calcul intermediare.

În America, în 1879 James Ritty a inventat prima maşina de marcat care calcula, înregistra şi controla vânzările, aceasta s-a perfectionat ulterior şi a fost folosită în multe magazine.

În 1890, Herman Hollerith a folosit ideea reprezentării informaţiilor sub forma perforaţiilor în cartele de hârtie şi a realizat un mare calculator utilizat pentru înregistrarea şi prelucrarea datelor din recensământul din SUA, care a durat astfel doar 3 ani. Maşinile cu cartele perforate ale firmei Hollerith s-au perfecţionat şi producţia lor a crescut vertiginos, astfel că în 1924 după mai multe fuziuni a fost creată International Business Machines Corporation -IBM- fiind şi astăzi cea mai mare companie de calculatoare din lume căreia i se datorează deschiderea pieţei de computere personale (PC - IBM compatibile).

II.3 Maşinile electromecanice de calculat

Maşinile electromecanice şi-au făcut apariţia în anul 1920, o dată cu apariţia electricităţii, forţa motrice motoare a fost înlocuită cu forţa motrice electrică. Acestea au folosit mult mai uşor cartela perforată, uşor de citit şi perforată de către dispozitivele electromagnetice, astfel încât rezultatele obţinute de o masină puteau fi folosite ca date de intrare pentru altă maşină.

Astfel în perioada anilor 1920 - 1930 au fost perfecţionate maşinile cu cartele perforate, ele prelucrând şi informaţii alfanumerice care cuprindeau statele de plată, fişele de magazie, etc.

În anul 1928 Taushek a descoperit principiul tamburului magnetic pentru înregistrarea informaţiilor, principiu folosit şi azi la calculatoarele PC, pentru memoria externă cu dischete.

Profesorul Howard Aiken de la Universitatea Harvard împreună cu specialiştii firmei IBM Corporation, a construit în 1940 prima maşină electromecanică complexă de calculat, numită Mark1. Această maşina folosea relee electromagnetice controlate electronic şi folosea sistemul de introducere, stocare şi prezentare a rezultatelor pe cartele perforate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Administrarea Windows 2000 Folosind Scripturi de Comenzi MS-DOS si de Retea.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST TIMIŞOARA FACULTATEA DE MATEMATICĂ COLEGIU DE TEHNOLOGIE INFORMATICĂ