Agenda Telefonica - Fox Pro

Proiect
9.2/10 (5 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 8 fișiere: doc, prg, fpt, fxp, err, dbf, cdx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 5370
Mărime: 51.44KB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Extras din document

1.1 O DEFINITIE A NOTIUNII DE BAZA DE DATE

Una din caracteristicile ultimilor ani este explozia informationala. Volumul imens de informatii nu mai poate fi utilizat eficient prin intermediul metodelor traditionale. Prelucrarea automata a informatiilor cu ajutorul sistemelor electronice de calcul a devenit o necesitate pentru toate domeniile de activitate. Cea mai evoluata metoda de organizare a informatiilor în vederea prelucrarii lor automate o întâlnim la bazele de date.

O baza de date este formata dintr-o colectie organizata de date. Aceste date se prelucreaza cu un sistem de programe numit sistem de gestiune a bazelor de date. De obicei, în texte se foloseste notatia BD pentru Bazele de Date si notatia SGBD pentru Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date.

Un sistem de gestiune a bazelor de date este format din mai multe programe care asigura, în principal, urmatoarele functii:

a) Functia de definire a datelor. Prin aceasta functie se pot defini tipul datelor, structura lor, precum si relatiile dintre ele.

b) Functia de creare a bazelor de date. Aceasta functie asigura introducerea datelor în bazele de date. Operatia de introducere a datelor într-o baza de date este numita încarcarea bazei de date.

c) Functia de actualizare a bazelor de date. Aceasta functie asigura tinerea la zi a datelor din bazele de date prin operatii de adaugare a unor date noi, stergere a unor date devenite inutile, actualizarea unor date, etc.

d) Functia de interogare a bazelor de date. Aceasta functie asigura accesul la datele înregistrate în bazele de date.

e) Functia de administrare a bazelor de date. Prin aceasta functie se stabilesc criteriile de actualizare a datelor, drepturile de acces la date, modul de protejare a datelor, etc.

1.2 TIPURI DE BAZE DE DATE

Principalele tipuri de baze de date cunoscute în prezent sunt:

a ) baze de date ierarhice

b ) baze de date reticulare

c ) baze de date relationale

Aceste tipuri de baze de date difera între ele, în principal, prin modul de organizare a datelor. În cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cele trei tipuri de baze de date.

Bazele de date ierarhice sunt baze în care un element este aflat în relatie cu cel mult un element situat la nivelul imediat superior si, optional, cu mai multe elemente situate la nivelul inferior. De exemplu, un produs aflat într-o baza de date poate fi achizitionat de mai multe societati comerciale.

Bazele de date reticulare sunt baze în care un element poate fi în relatie cu mai multe elemente aflate atât la nivelul imediat superior cât si cu mai multe elemente aflate la nivelul imediat inferior. De exemplu, un produs poate fi realizat de mai multi furnizori si distribuit pe piata de mai multe societati comerciale.

Bazele de date relationale sunt cele mai raspândite. Ele se constituie din date care se prezinta sub forma de tabele.

1.3 SISTEMUL FOXPRO

Mediul de programare FoxPro este un sistem software pentru gestiunea bazelor de date, asigurând o interfata foarte eficienta si prietenoasa între sistemul de operare si programator. A fost realizat de firma Fox Software si este foarte raspândit si utilizat la noi în tara, dar si în strainatate. Din punct de vedere al limbajului propriu-zis de programare (comenzi, functii) FoxPro este extrem de asemanator cu dBase. Componenta principala care le diferentiaza este interfata grafica de prezentare si lucru. De fapt, este destul de dificil ca, la o simpla studiere a unui program sursa sa se poata preciza daca acesta a fost scris în FoxPro sau în dBase.

Programele sistemului FoxPro se instaleaza într-un director caruia i se da, de regula, numele FOXPRO. Calea spre acest director trebuie sa fie prezenta în fisierul AUTOEXEC.BAT. Pentru a verifica daca în fisierul AUTOEXEC.BAT este prezenta calea directorul FOXPRO putem folosi editorul Edit. În acest scop, activam optiunea Run din meniul Start, în câmpul Open al ferestrei Run introducem textul Edit C:AUTOEXEC.BAT si actionam tasta Enter. Ca urmare, pe ecran se afiseaza fereastra editorului Edit, iar în interiorul ferestrei apar comenzile fisierului AUTOEXEC.BAT. În continuare vom presupune ca produsul FoxPro este instalat în directorul C:FOXPRO. De aceea, în comanda PATH din fisierul AUTOEXEC.BAT introducem calea C:FOXPRO. Desigur, daca dumneavoastra lucrati cu un calculator în care produsul FoxPro este înregistrat în alt director, atunci în fisierul AUTOEXEC.BAT trebuie sa introduceti calea spre directorul respectiv. Asa cum stim, modificarile pe care le facem în fisierul AUTOEXEC.BAT au efect numai dupa ce repornim calculatorul.

Presupunem ca în fisierul AUTOEXEC.BAT este prezenta calea spre directorul în care este instalat produsul FoxPro. În aceste conditii, pentru a activa sistemul FoxPro, deschidem o sesiune MS-DOS Prompt si dam comanda:

FOXPRO

Daca pe suprafata de lucru a sistemului de operare Windows este prezenta o pictograma asociata sistemului FoxPro, atunci pentru activarea sa putem sa dam dublu clic pe pictograma respectiva.

Preview document

Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 1
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 2
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 3
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 4
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 5
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 6
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 7
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 8
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 9
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 10
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 11
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 12
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 13
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 14
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 15
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 16
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 17
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 18
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 19
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 20
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 21
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 22
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 23
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 24
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 25
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 26
Agenda Telefonica - Fox Pro - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • AGENDA.CDX
  • AGENDA.DBF
  • agenda.doc
  • AGENDA.ERR
  • AGENDA.FXP
  • AGENDA.PRG
  • FOXUSER.DBF
  • FOXUSER.FPT

Alții au mai descărcat și

Baza de Date Access - Gestiune Farmacie

Notiuni introductive Bazele de date reprezinta colectii de date organizate într-un mod riguros, bine stabilit. Ele nu contin date care nu sunt...

Evidența Pacienților dintr-un Cabinet Medical

I. Despre baze de date Datorita implicarii tot mai accentuate a calculatoarelor in multe domenii de activitate , sfera problemelor rezolvate cu...

Agentie de Turism Rom-Tour Enjoy

1. INTRODUCERE Lucrarea Agentia ROM-TOUR ENJOY, contine un program care usureaza munca Agentiei turistice Rom-Tour Enjoy,precum si a persoanelor...

Casa de Schimb Valutar

Descrierea limbajului FoxPro 1. Scurt istoric Memorarea si prelucrarea datelor dateaza inca din antichitate, odata cu aparitia primelor abacuri,...

Program pentru Evidența unei Firme de Televiziune prin Cablu

CAPITOLUL 1 DESCRIEREA PROGRAMULUI Programul, scris în FOX PRO, este folosit pentru evidenţa unei firme de televiziune prin cablu. Odată apelat...

Farmacie - Fox Pro

1 INTRODUCRE IN FOXPRO 1.1 NOTIUNEA DE BAZA DE DATE Una din caracteristicile ultimilor ani este explozia informationala. Volumul imens de...

Ai nevoie de altceva?