Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 8 fișiere: docx, jpg, m
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2175
Mărime: 5.03MB (arhivat)
Publicat de: Petre Morar
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere pag. 3
  2. Introducere in matlab pag. 3
  3. Ce este matlab-ul pag. 3
  4. Structura sistemului matlab pag. 4
  5. Procesarea histogramelor pag. 5
  6. Egalizarea histogramelor pag. 5
  7. Filtrul de mediere pag. 8
  8. Filtrul median pag. 10
  9. Filtru de claritate pag. 12
  10. Concluzii pag. 15
  11. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

In lucrarea de fata se trateaza metode pentru ameliorarea imaginilor realizate in conditii meteo nefavorabile(aceste imagini sufera de vizibilitate/ contrast redus) cu ajutorul urmatoarelor metode: filtru de mediere, filtru median, filtru de claritate(sharpening filters) si egalizarea histogramei;

INTRODUCERE ÎN MATLAB

Ce este MATLAB ?

MATLAB® (MATtrix LABoratory) este un pachet de programe de înaltă performanţă, interactiv, destinat calculului matematic, ştiinţific şi ingineresc. MATLAB integrează calcul, programare şi vizualizare, într-un mediu de lucru prietenos, soluţionarea problemelor presupunând folosirea notaţiilor matematice clasice. Utilizarea programului MATLAB include:

1 Matematică şi calcul numeric

2 Programare şi dezvoltare de algoritmi

3 Modelare şi simulare

4 Analiză de date, exploatarea rezultatelor şi vizualizare

5 Grafică ştiinţifică şi inginerească

6 Dezvoltare de aplicaţii software, incluzând construcţie de interfeţe grafice cu utilizatorul (GUI)

7 Etc.

MATLAB este un produs al companiei americane The Mathworks, Inc. [http://www.mathworks.com] şi lucrează sub Windows, Unix, LINUX şi Machintosh. MATLAB include toate facilităţile unui limbaj complet de programare, admiţând interfeţe cu limbajul de programare C, C++ şi FORTRAN. Versiunea cea mai recentă a pachetului de programe MATLAB este versiunea 6.

MATLAB a cunoscut o puternică evoluţie în decursul ultimilor ani, reprezentând astăzi în mediile universitare o unealtă standard de calcul, fiind asociată diverselor cursuri introductive sau avansate în matematică, ştiinţă şi inginerie. În industrie, MATLAB este recunoscut ca un mijloc de investigaţie numerică performant, utilizat în sprijinul unei activităţi de cercetare, dezvoltare şi analiză de înalt nivel.

Versiunea completă a pachetului de programe MATLAB conţine o întreagă familie de module specifice, denumite tool-box-uri, respectiv blockset-uri, care permit rezolvarea unor aplicaţii din diverse domenii cum ar fi: maşini, aparate şi acţionări electrice, control de sistem, aplicaţii DSP, procesarea materialelor şi electro-tehnologii, procesare de semnal, mecanică, industria aeronautică şi de automobile, statistică, finanţe şi multe altele.

Aceste module sunt colecţii de funcţii MATLAB (M-files), uşor de asimilat, care extind puterea de calcul a pachetului de programe MATLAB în vederea rezolvării unor clase particulare de probleme. Colecţia de module MATLAB conţine: Simulink, DSP, Control System, SimPowerSystems, SimMechanics, Data Acquisition, Fuzzy Logic, Image Processing, Partial Differential Equations, Neural Network, Optimization, System Identification, Financial, Statistics, Communications, Database, Virtual Reality etc.

Structura sistemului MATLAB

Structura sistemului MATLAB constă în cinci părţi principale:

Mediul de dezvoltare. Acesta este alcătuit dintr-un set de unelte care facilitează folosirea funcţiilor şi fişierelor MATLAB. Multe dintre acestea reprezintă de fapt interfeţele grafice şi includ fereastra principală MATLAB sau MATLAB Desktop, fereastra de comenzi sau Command Window, fereastra ce memorează istoria comenzilor sau Command History, şi browser-ele de Help, Workspace, Files, Search Path etc.

Biblioteca de funcţii matematice MATLAB. Aceasta constă într-o vastă colecţie de algoritmi de calcul, pornind de la funcţii elementare precum sumă, sinus, cosinus şi aritmetică complexă, pană la funcţii mai sofisticate precum inversare de matrici, calcul de valori proprii, funcţii Bessel, şi transformata Fourier.

Limbajul MATLAB. Limbajul MATLAB este un limbaj matrice/vector de înalt nivel ce include instrucţiuni de control al buclelor, funcţii, structuri de date, comenzi de intrare/ieşire şi instrucţiuni de programare orientată pe obiecte. Limbajul MATLAB permite atât ”programarea superficială” pentru crearea rapidă a unor mici programe de calcul specifice, cât şi "programarea în detaliu" în vederea dezvoltării unor programe complexe de nivel superior.

Handle Graphics®. Handle Graphics reprezintă sistemul de grafică MATLAB şi include atât comenzi de înalt nivel pentru vizualizarea 2D şi 3D a datelor, procesare de imagini, animaţie şi grafică, cât şi comenzi de jos nivel ce permit personalizarea completă a reprezentărilor grafice şi construirea integrală a interfeţelor grafice (GUI) pentru aplicaţiile MATLAB.

MATLAB Application Program Interface (API). Aceasta este o bibliotecă ce permite scrierea programelor C şi Fortran ce interacţionează cu MATLAB. Biblioteca conţine facilitaţi de apel de subrutine din MATLAB (dynamic linking), de apelare a MATLAB-ul ca pe o maşină de calcul, şi de citire şi scriere de fişiere MAT-files.

Preview document

Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 1
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 2
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 3
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 4
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 5
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 6
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 7
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 8
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 9
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 10
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 11
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 12
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 13
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 14
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 15
Ameliorarea imaginilor realizate în condiții meteo nefavorabile - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Ameliorarea Imaginilor Realizate In Conditii Meteo Nefavorabile
    • Cod_Matlab
      • ceata.jpg
      • egalizarea_histogramei.m
      • median_filter.m
      • mediere.m
      • ninge1.JPG
      • ploaie.jpg
      • sharp_filter.m
    • Ameliorarea Imaginilor Realizate In Conditii Meteo Nefavorabile.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici pentru recunoașterea feței

1. Introducere Recunoasterea automata a fetei umane este o problema foarte complexa rezolvata de oameni cu o pereche de senzori foarte complex-...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?