Analiza comparativă a cinci laptopuri

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 3907
Mărime: 735.22KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI FACULTATEA DE COMERȚ

Cuprins

  1. Introducere .3
  2. Capitolul 1 Clasificare.4 Clasificarea caracteristicilor generale.8
  3. 1.1Dupa aportul pe care il au in satisfacerea necesitatii utilizatorului.9
  4. 1.2Dupa ponderea pe care o au in stabilirea calitatii .9
  5. 1.3Dupa sensul de influentare al calitatii.10
  6. Capitolul 2
  7. 2.Analiza pietei .11
  8. 2.1 Informatii despre piata laptopurilor.11
  9. 2.2.1 ACER.12
  10. 2.2.2 ASUS.12
  11. 2.2.3 DELL .13
  12. 2.2.4 Hewlett-Packard (HP) .13
  13. 2.2.5 Lenovo .14
  14. Capitolul 3
  15. Analiza comparativa a cinci laptopuri.15
  16. Concluzii.23
  17. Bibliografie .24

Extras din proiect

Introducere

Computerele există astăzi pretutindeni. Ele joacă un rol important în aproape toate aspectele vieţii noastre, astfel că este greu să ne imaginam viaţa fără ele. Şi totuşi, computerele sunt o chestiune relativ nouă. Calculatorul personal cu video şi-a făcut prima apariţie la începutul anilor ’70. Abia în anii ’80 şi ’90, calculatoarele au devenit cu adevărat un lucru obişnuit în vieţile oamenilor.

Notebook-urile ne-au uşurat sarcinile şi mai mult datorită portabilităţii lor. Dar este dificil de stabilit care a fost primul care a existat vreodată, căci primele laptop-uri nu arătau nicidecum ca cele cu care suntem familiarizaţi astăzi, care se împăturesc şi arată ca o carte. Însă, există câteva potenţiale prime notebook-uri pe care vom încerca să le prezentăm aici, urmărind astfel progresul lor atât în performanţă, dar mai ales ca aspect.

Cand pronuntam cuvantul “notebook”, gandul ne duce direct la dispozitivele portabile de ultima generatie cu care ne-am obisnuit, cu un design cat mai deosebit, o greutate de ignorat si configuratii uneori extraterestre, pentru a-ti oferi experiente de neuitat (mai nou si 3D).

Si pentru ca multi dintre noi am uitat cum aratau primele laptopuri aparute pe piata ,va vom prezenta cele mai importante astfel de dispozitive ce au revolutionat la timpul lor segmentul portabilelor.

Primul computer portabil din lume a fost considerat Xerox NoteTaker, creat în 1976 de catre Xerox. Acesta incorpora tehnologia de ultimă oră (din acele timpuri îndepărtate): un monitor monocrom integrat, floppy disk drive, mouse, 128 KB memorie RAM şi un procesor de 1 MHz, plus sistemul de operare Smalltalk si cantarea nici mai mult,nici mai putin de kilograme.

Osborne 1,primul laptop official disponibil pentru publicul larg : computerul considerat de cei mai mulţi istorici a fi cu adevărat primul calculator portabil a fost Osborne 1. Adam Osborne, un fost editor de carte, a fondat Osborne Computer şi a produs Osborne 1 in 1981, un computer portabil care cântărea aproximativ 11 kg.

Osborne 1 era dotat cu un ecran CRT de 5 inch, care afişa 52 de caractere de text, un port modem, doua unitati de discheta, o impresionantă colecţie de programe. Computerul Osborne s-a vândut cu 1795$ şi a fost o afacere bună, vânzându-se în 10.000 de exemplare pe lună. Însă, alte companii au preluat repede ideea – în mod special Compaq – iar compania Osborne a intrat în faliment în anul 1983.

Compaq Portable – alt strămoş al laptop-urilor de astăzi

Un alt urmaş al lui Xerox NoteTaker şi totodată un strămoş al laptop-urilor din ziua de astăzi a fost Compaq Portable, lansat în 1983, care se baza pe sistemul de operare MS-DOS şi care a avut un succes comercial mai mare decât Osborne 1. Cântărea 12.5 kg şi avea acelaşi design tip maşină de cusut / valiză, cu tastatura care servea drept capac. Sistemul venea cu o memorie de 128 KiB (suporta până la 640 KiB), două floppy disk drive-uri şi un display de 9 inch moncrom. A intrat pe piaţă cu un preţ de 3590 de dolari.

Epson HX-20 – primul portabil cu dimensiunile unui laptop: doar 1.6 kg

Dacă ar fi să ne luăm strict după dimensiuni şi să lăsăm deoparte design-ul, Epson HX-20 ar putea fi considerat primul laptop din lume. A fost anunţat pentru prima dată în noiembrie 1981, dar ajuns pe piaţă ceva mai târziu, în 1983. Cam de dimensiunea unei coli A4, cântărea doar 1.6 kg, ceea ce îl făcea cu adevărat portabil, chiar şi după standardele de astărzi. Din punctul de vedere al specificaţiilor tehnice, vorbim de un display LCD de 120×30 pixeli, tastatură full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile Ni-Cd şi 16 KB memorie RAM (cu posibilitate de upgradare la 32 KB).

Dulmont Magnum – primul laptop Australian

Creat la sfârşitul anilor 1970 – începutul anilor 1980 de către Dulmison Pty Ltd, Dulmont Magnum a fost lansat pe piaţa din Australia în 1981-1982, dar a ajuns pe piaţa internaţională de abia din 1984 (unde era cunoscut drept Kookaburra –nume folosit în scopuri comerciale). Reprezintă unul dintre primele computere portabile care se bazau pe forma actuală a laptop-urilor, cu ecran închis peste tastatură, şi de asemenea unul dintre primele computere care au folosit procesorul Intel 80186 la 8 MHz. Măsura 32 cm x 27.5 cm x 5.5 cm şi cântărea 4.8 kg. Alte caracteristici ale lui Dulmont Magnum includeau o tastatură cu 76 de taste, memorie RAM între 96 KB şi 384 KB, respectiv memorie ROM între 128 KB-384 KB. Computerul se baza pe sistemul de operare DOS.

Gavilan SC – primul laptop vândut ca „laptop”

Deşi Gavilan SC a intrat pe piaţă cu un an mai târziu decât GRiD Compass, în mai 1983, a fost primul computer portabil lansat şi vândut sub denumirea de „laptop”. Creat de Gavilan Computer Corp, avea un display LCD de 400 x 64 pixeli, se baza pe sistemul de operare MS-DOS, pe un procesor Intel 8088 la 5 MHz şi dispunea de un floppy disk drive. Cântărea doar 4 kg şi funcţiona pe baza unor baterii integrate – conform companiei, autonomia bateriilor Ni-Cd ajungea până la nouă ore. Gavilan SC dispunea şi de un dispozitiv inovator, tip touchpad, plasat deasupra tastaturii. Nu în ultimul rând, era mai accesibil ca GRid din punct de vedere al preţului, costând în jur de 4000 de dolari.

CAPITOLUL 1

- CLASIFICARE -

În zilele noastre, un laptop reprezintă ceva mai mult decât o maşină de calcul pe care o iei cu tine în călătorii. Înseamnă un balans între design, dotări şi performanţe. Acestea sunt principalele criterii ce au determinat împărţirea laptop-urilor în următoarele categorii:

• Ultra mobile (UMPC)

• Tablet PC

• Ultra portable

• Thin & Light (Subţiri şi uşoare)

• Mainstream

• Desktop Replacement/Gaming

• Fashion

1) Ultra mobile (UMPC) - În această categorie intră dispozitive mai performante decât telefoanele inteligente (smartphone), dar puţin sub ceea ce aşteptăm în general de la un notebook. Au avantajul dimensiunilor reduse (comparabile cu ale unui PDA) şi beneficiază de o autonomie superioară, mulţumită componentelor foarte eficiente din punct de vedere al puterii consumate.

Preview document

Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 1
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 2
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 3
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 4
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 5
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 6
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 7
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 8
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 9
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 10
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 11
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 12
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 13
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 14
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 15
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 16
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 17
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 18
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 19
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 20
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 21
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 22
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 23
Analiza comparativă a cinci laptopuri - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Cinci Laptopuri.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Laptopurilor

Introducere Secolul XX a fost secolul care a adus un salt tehnologic uriaş. Acest progres tehnologic a fost suportul globalizării afacerilor, un...

Analiza comparativă a calității produsului Acer Aspire față de celelalte produse concurente existente pe piață

I. INTRODUCERE Analiza comparativa a calitatii consta in aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a doua sau mai multe marfuri...

Analiza Comparativă a Calității Laptopurilor

I. Prezentare generala a laptopului Secolul XX a fost secolul care a adus un salt tehnologic urias. Acest progres tehnologic a fost suportul...

Ai nevoie de altceva?