Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 2388
Mărime: 834.49KB (arhivat)
Publicat de: Petre Morar
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA PETROL - GAZE PLOIESTI FACULTATEA DE LITERE SI STIINTE SPECIALIZAREA TEHNOLOGII AVANSATE PENTRU PRELUCRAREA INFORMATIEI

Extras din proiect

Introducere

Scopul proiectului

Alegerea temei noastre are ca scop analiza evolutiei casatoriilor in Europa pe perioada 2002 - 2011. Am ales aceasta tema deoarece consideram ca este o tema destul de importanta. Vom vedea de ce cand vom prelucra datele. Plaja de date sunt din tarile europene deci pentru America si alte continente nu am avut date pentru a prelucra.

Amana casatoria pentru ca nu au joburi stabile

Specialistii spun ca exista un fenomen de amanare a pasului pe care il impune o casatorie sau nasterea unui copil, pentru ca implica o serie de costuri care nu pot fi sustinute, de aceea, atat varsta medie a mamicilor, cat si cea a celor care se casatoresc a crescut cu precadere in ultimii ani.

"Lipsa locurilor de muncasi a increderii in viitorul tarii ii determinasa amane decizia de a se casatori si de a face un copil, iar aceasta este una din marile probleme cu care ne confruntam in vremurile actuale. Inainte de 1989 situatia era diferita, pentru ca tinerii se casatoreau dupa absolvirea facultatii, aveau un loc de munca si aveau si unde sa locuiasca", este de parere Marcela Postelnicu, sef birou - Oficiul de studii si proiectii demografice din cadrul Institutului National de Statistica.

In opinia profesorului Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice "Vladimir Trebici" al Academiei Romane, chiar daca numarul de casatorii a scazut in ultimii zece ani, nuptialitatea a ramas la niveluri ridicate comparativ cu alte state europene, ceea ce inseamna ca nu am asistat la o erodare foarte mare a fenomenului.

"Inca din a doua parte a anului 2010 s-a observat o reducere a numarului de casatorii, o consecinta clara a impactului pe care l-au avut masurile de austeritate. Amanarea momentului casatoriei se datoreaza prudentei crescute a tinerilor, insa implicit, va conduce si la o diminuare a numarului de casatorii, pentru ca fie se vor destabiliza relatiile, fie tinerii vor migra", crede profesorul Ghetau.

Sursa: Institutul national de statistica

Media de varsta a romanilor care se casatoresc este din 2005 incoace de la circa 31 de ani, conform INS si este interesant de comparat ce decizii iau cei care ajung la aceasta varsta in functie de evolutia economiei. In 2007, din cele circa 189.000 de casatorii inregistrate, 110.000 au fost in grupa de varsta 25-35 de ani, in timpce în 2011, din cele 105.000 casatorii inregistrate, doar circa 63.000 au fost în grupa 25-35 de ani.

Cu alte cuvinte, desi in aceasta grupa de varsta, 25-35 de ani, au fost si în 2007 si in 2011 acelasi numar de persoane, si anume circa 3,4 milioane, in patru ani numarul casatoriilor s-a injumatatit pentru ca oamenii amana aceasta decizie din cauza nesigurantei economice.

In 2007, economia romaneasca era in al optulea an de crestere economica, salariile creşteau, preturile au explodat in imobiliare, iar statisticile reflectau si un bubble pe consum.

Anul trecut, prognozele arata ca economia a crescut cu 1,5%, dupa doi ani de scadere ( de - 1,3% în 2010 si -7,3% din PIB în 2009), insa consumul a scazut cu 4% in primele 11 luni, iar economia abia daca a creat 100.000 de locuri de munca in plus fata de 2010.

Romania isi pierde oamenii

Pe langa lipsa unor venituri suficient de mari pentru a suporta cheltuielile pe care le presupune o casatorie, tendinta de occidentalizare a societatii indeparteaza tinerii de obiceiurile traditionale.

"Cu toate acestea, statisticile noastre arata ca, pentru tinerii romani, familia, biserica si prietenii sunt in continuare prioritare in randul valorilor.Insa tendinta tinerilor este de a nu mai formaliza, prefera concubinajul, nu vor sa-si asume responsabilitati in plus nu pentru ca nu vor, ci pentru ca nu le mai permite stabilitatea economica. Necesitatea unei locuinte, a mobilierului, copiii - modifica structura veniturilor unei familii", sustine doctorul in economie Adina Mihailescu, care lucreazain cadrul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane. Ea a mai precizat ca studiile la care a lucrat arata ca orice copil nou adaugat unei familii plaseaza familia sub minimul decent de produse si servicii pe care le poate achizitiona din venituri. Lipsa de incredere in economie a fost generatasi de angajatori, prin faptul ca nu mai incheie contracte de munca permanente cu angajatii, ci prefera colaborarile.

Preview document

Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 1
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 2
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 3
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 4
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 5
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 6
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 7
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 8
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 9
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 10
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 11
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 12
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 13
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 14
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 15
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 16
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 17
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 18
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 19
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 20
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 21
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 22
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 23
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 24
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 25
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 26
Analiza evoluției anuale a căsătoriilor în Europa - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Analiza Evolutiei Anuale a Casatoriilor in Europa.docx

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?