Aplicatie cu privire la gestiunea unui magazin de electronice-electrocasnice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Aplicatie cu privire la gestiunea unui magazin de electronice-electrocasnice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

INTRODUCERE 3
I. SPECIFICAREA CERINȚELOR 4
II.1 Diagramele detaliate ale cazurilor de utilizare 4
II.2 Prezentarea cazurilor de utilizare ... 8
I.3. Diagrama de clase 11
I.4 Diagrame de secvență .. 11
II. SCHEMA BAZEI DE DATE .. 22
II.1 Diagrama de desfasurare ... 23
III. DEZVOLTAREA APLICAȚIEI UTILIZÂND C#.NET .. 24
III.1 Interfețe grafice . 24

Extras din document

INTRODUCERE

În condițiile de piață actuale caracterizate printr-o concurență puternică modernitate. progres tehnologic etc. este foarte important pentru orice întreprindere să-si promoveze cat mai bine produsele in scopul informării publicului vizând în primul rând fidelizarea clienților săi.

În ultimele două decenii s-au conturat noi aspecte specifice activității comerciale, unul dintre acestea fiind promovarea unor noi modalități de dialogare cu publicul si în generalo perfecționare continuă a sistemului de relații comerț - consumatori.

O firmă utilizează promovarea spre a contribui cu ajutorul ei la diferențierea produselor sale pentru a convinge clienții să ofere mai multe informații în procesele decizionale de cumpărare.

Piețele operează adesea sub imperiul concurenței imperfecte caracterizate prin diferențierea produselor, comportamentul emoțional al cumpărătorilor, lipsa de informații asupra pieței. Tocmai din aceste motive promovarea este esențială, deoarece vânzările unei întreprinderi depind de două categorii de clienți: cei noi și cei vechi obișnuiți - este mult mai dificilă și costisitoare atragerea de clienți noi decât păstrarea celor vechi, iar secretul păstrării clientelei constă în satisfacerea nevoilor acesteia. Pentru a avea succes firmele trebuie să pună în centrul atenției clientul, deoarece un client fidel poate reprezenta un adevărat capital al firmei pe viitor.

Atragerea clienților și fidelizarea lor nu este o activitate exclusivă a compartimentulu ide marketing sau a celui comercial, ci dimpotrivă, toate compartimentele întreprinderii și angajații ei trebuie să alcătuiască o echipă unită al cărei obiectiv este elaborarea și implementarea unui sistem de satisfacere a consumatorilor prin valoarea creată.

Piața electronicelor/electrocasnicelor din România a suferit anumite modificari datorate unui ritm de crestere foarte dinamic in ultimii ani, a integrarii in Uniunea Europeana ce a dus la numeroase reglementari, cat si al ritmului alert de dezvoltare a tehnologiei.

Aplicația de față se referă la acvititatea unui magazin de electronice/electrocasnice, cu toate activitățile care se petrec în cadrul unui acest tip de magazin

- Gestiune produse

- Gestiune furnizori

- Gestiune comenzi către furnizori

- Managementul de stocuri

- Vânzare de stocuri

I. SPECIFICAREA CERINȚELOR

Pentru întelegerea corectă a aplicației, după analiza problemei, s-a trecut la modelarea problemei de proiectare a sistemului informatic. În continuare se vor prezenta diagramele principale ale cazurilor de utilizare.

Serviciile care vor fi puse la dispozitia beneficiarului prin intermediul sistemului informatic sunt: gestiunea produselor, gestiunea utilizatorilor și situația furnizorilor potențiali. Acest prim caz de utilizare este doar o sinteza a multiplelor funcții îndeplinite de cele două categorii de gestiuni.

Figura nr.1 - Diagrama generală a cazurilor de utilizare

Utilizatori Sistem (intern) - persoana care interactioneaza cu sistemul care este de fapt operatorul de vanzari (vânzatorul).

Administratorul aplicatiei - gestioneaza conturile utilizatorilor.

Gestiune produse - presupune toate operatiile ce intra in fluxul activitatii unui magazin de electronice/electrocasnice. Astfel, vânzătoru(actorul principal), se va ocupa cu intocmirea comenzilor catre furnizori, aprovizionarea, intrarea in gestiune, accesarea produselor, vanzarea acestora, precum si scoaterea lor din gestiune.

Situatie furnizori. Managerul, cel care incheie contractele cu furnizorii, se ocupa de situatia acestora. Acesta va accesa diverse rapoarte cu privire la situatia lor lunara, respectiv anuala. In functie de veniturile pe care acestia le aduc magazinului, sunt stabilite noile contracte anuale. De asemenea, managerul este cel care actualizează datele despre furnizori (modificări, adaugări, ștergeri).

Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatie cu privire la gestiunea unui magazin de electronice-electrocasnice.docx