Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 4397
Mărime: 3.90MB (arhivat)
Publicat de: Abel Ene
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

A. Algoritm paralel pentru un sistem de decizie in timp real in domeniul pietei financiare

1. Prezentare

Modelele de calcul paralel a sistemelor de decizie in timp real in domeniul pietei financiare necesita resurse vaste de calcul, care nu pot fi realizate pe calculatoarele seriale de astazi. Aceste probleme arata prin natura lor un paralelism inerent, prin urmare calculul paralel este un instrument esential. In acest articol s-a dezvoltat un model de calcul paralel si un algoritm pentru rezolvarea seriala si paralela a sistemului.Algoritmul paralel a fost implementat pe un cluster Linux folosind o interfata MPI (Message Passing Interface). Un exemplu provenit dinspre pietele financiare a fost rezolvat pentru a sublinia utilitatea comerciala a acestor metode.Analiza performantei arata ca aceasta clasa de probleme este scalabila pentru un numar mare de procesoare.

2. Introducere

Calculatoarele paralele,sprijinul cercetariilor stiintifice de ultima generatie, sunt cautate din ce in ce mai mult pentru a furniza solutii in aplicatiile de cercetare comerciale, cum ar fi piata financiara.Exista o clasa de cercetare de probleme financiare care forteaza limitele sistemelor de calcul de mare performanta actuale.

Investitiile in cercetarile conduse in domeniul bursei si in alte domenii financiare au dus la dezvoltarea unor noi concepte dar au si preluat concepte din alte domenii, plecand de la cercetarile economice pure la fenomenul bizar de “Pete solare”.La inceputul secolului al XX-lea analizele tehnice au devenit un mod credibil pentru a dezvolta si exploata limitele comercialului. Spre deosebire de viziunea fundamentala, unde parametrii calitativi ai unui instrument au devenit baza investitiilor, analiza tehnica priveste un instrument ca un lucru folositor, privind instrumentul mai mult pentru ceea ce este decat pentru ceea ce reprezinta. Analizele tehnice incearca sa identifice principalele forte de cerere si oferta existente pentru acest lucru, spre exemplu: instrumentul de luare a unei decizii care priveste partea comerciala sau investitia in instrument.

In trecut, cercetatorii au venit cu un sistem comercial elaborat care incorporeaza mai multi indicatori, tehnicii de management al banilor, studii matematice si statistice. Acest domeniu este foarte popular si estimeaza in mare aproape 33% din volumele comerciale la bursa de valori.

Una din metodele de analiza tehnica este un model bazat pe comercializare. Informatiile modelului de tip diagrama bara pot fi identificate in istoricul de pret al securitatii. In mod obisnuit, informatiile oferite de acest tip de diagrama s-au folosit in trecut si se asteapta folosirea lor si in viitor. Mai mult, de cate ori comerciantii se refera la un model, de obicei se refera la un model eficient, de exemplu informatiile diagramei pot fi folosite pentru comercializare cu o rata mare de succes.

Cum sunt formate modelele? Desi, pretul pietei se modifica de cele mai multe ori aleator, cauzand de obicei, formarea unor modele distincte.Aceste modele se repeta in viiotr, atat timp cat aceleasi conditii care produc repetarea lor sunt indeplinite. Un exemplu de conditie care poate declansa formarea modelelor include si considerente de analiza tehnica, dar si lansarea unor indicatori economici, cresterea sau scaderea stocurilor, raporturile din castigurile salariale.

Aceste modele pot fi identificate pe baza observarii pietei sau prin folosirea unor algoritmi de cautare. Pentru a putea reusi mai tarziu limitele de calcul paralel sunt un obstacol major. Resursele de calcul necesare pentru acest gen de probleme sunt enorme. Un algoritm simplu de cautare cu o memorie mica a evolutiei pietei care imita toate atributiile unei piete reale necesita 10306 operatii. Din moment ce acest lucru este imposibil de realizat pe infrastructurile existente de calcul, aplicam cunostintele pietei curente pentru a reduce atributele posibile si pentru a reduce operatiile necesare la 75 Teraflop. Acest numar de operatii pot fi realizate in timp real folosind calculatoare paralele. Aceasta clasa de aplicatii arata deasemenea prezenta ineranta a paralelismului in diferite domenii. Prin urmare, algoritmii paraleli reprezinta unicul raspuns la provocarile reprezentate de exploatarea datelor din domeniul financiar.

Preview document

Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 1
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 2
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 3
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 4
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 5
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 6
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 7
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 8
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 9
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 10
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 11
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 12
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 13
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 14
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 15
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 16
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 17
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 18
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 19
Aplicații - calculul paralel în domeniul analizei datelor în timp real-financial, stock-market - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Aplicatii - Calculul Paralel in Domeniul Analizei Datelor in Timp Real-Financial, Stock-Market
    • Aplicatii - Calculul Paralel in Domeniul Analizei Datelor in Timp Real-Financial, Stock-Market.doc
    • Aplicatii in domeniul calculului paralel.ppt

Alții au mai descărcat și

Sisteme Cluster

Introducere Calculatorul este un proces evolutiv: istoria a cinci generatii de dezvoltare - cu fiecare generaţie se aduce îmbunătăţiri...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?