Aplicatii in Excel, SyStat si WinQSB

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Aplicatii in Excel, SyStat si WinQSB.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, xls de 51 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Considerente Generale
2. APLICATII IN MS EXCEL
2.1. Adrese relative si absolute
2.2. Functii:
1. functii matematice: SUM, PRODUCT
2. functii logice: IF
3. functii statistice: COUNTIF
4. functii financiare: PV, FV, NPV
5. functii matriceale: VLOOKUP, HLOOKUP
6. functii definite de utilizator
2.3. Grafice
2.4. Scenarii
2.5. Goal Seek
2.6. Meniul Data:
1. Form
2. Sort
3. Filter
4. Subtotals
5. Validation
6. Pivot Table
2.7. Solver
3. APLICATII IN SYSTAT
3.1. Introducerea si formatarea datelor
3.2. Analize descriptive
1. Analize pe intregul set de date
2. Analize pe categorii de date
3. Analize pe cazuri ce indeplinesc o conditie impusa
3.3. Corelatii simple
3.4. Regresii simple
3.5. Grafice
3.6. ANOVA – analiza dispersionala
4. APLICATII IN WINQSB
4.1. Linear and integer programming
4.2. Problema de transport (Network Modeling)
4.3. Analiza drumului critic (PERT/ CPM)
4.4. Prognoze pe serii de timp (Forecasting

Extras din document

1. CONSIDERENTE GENERALE

ROMSOFT este o societate cu capital 100% romanesc, unul din cei mai importanti distribuitori de tehnica de calcul din Romania. Zona de piata acoperita de vanzarile Romsoft o reprezinta întreg teritoriul tarii, activitatea companiei fiind prin excelenta una de distribuitor. Compania este certificata conform standardului de management al calitatii ISO 9001:2000, de catre Germanischer Lloyd Romania, membru al Germanischer Lloyd Germania. Romsoft are in prezent 850 de angajati, birouri centrale in suprafata de aproximativ 633 mp, depozite centrale in suprafata de aproximativ 3100 mp, precum si spatii comerciale in magazine de peste 5000 mp.

Gama de marci pentru care Romsoft este Distribuitor Autorizat pentru Romania a fost atent selectionata de-a lungul timpului, pentru a raspunde exigentelor de fiabilitate ale clientilor. Oferta este extrem de variata, pentru acelasi tip de componenta Romsoft oferind mai multe variante de marca sau pret, in asa fel incat sa poata acoperi toate segmentele de piata. Politica de preturi este flexibila, partenerii beneficiind de discounturi, promotii si alte avantaje in functie de volumul achizitiilor. Service-ul oferit de Romsoft este rapid si profesionist, fiind apreciat nu de putine ori in revistele de specialitate care au organizat sondaje pe aceasta tema. Inginerii Romsoft au beneficiat de stadii de pregatire tehnica la sedii din Asia si Europa de Vest, ceea ce determina asigurarea unui suport tehnic eficient si de calitate.

Magazinul “Depozitul de calculatoare” din bulevardul I. C. Bratianu este cel mai mare dintre toate cele 14 magazine din Bucuresti. Aici potentialii clienti pot consulta oferta completa de echipamente si accesorii, pot efectua comenzi si de asemenea pot intra in contact cu specialistii Romsoft.

Aplicatiile sunt impartite in trei subcapitole, DEFINIREA PROBLEMEI, PROCEDURA si PREZENTAREA SI INTERPRETAREA REZULTATELOR, pe care le vom nota in continut cu A, B si C.

2. APLICATII IN MS EXCEL

Datele luate spre analiza corespund primului trimestrul al anului 2006, si sunt referitoare la produsele companiei si clientii catre care sunt furnizate acestea. Datele de intrare sunt reprezentate de nivelul stocurilor, nivelul vanzarilor, preturile si cheltuielile cu depozitarea. Utilizand aceste date, cu ajutorul diferitelor functii din Excel s-au obtinut noi informatii, precum veniturile din vanzari si vanzarile in forma procentuala si s-au putut trage concluzii referitoare la eficienta alocarii produselor pe stoc.

2.1. ADRESE RELATIVE SI ABSOLUTE

Adresarea absoluta a fost utilizata pentru a calcula veniturile din vanzari in EUR, la cursul de schimb. Acesta a fost stabilit prin conventie ca fiind cursul de schimb din prima zi a intervalului de timp pe care este facuta analiza. Functia de calcul este urmatoarea: Venitul (ron) / Cursul de Schimb. Celula adresata in mod absolut este aceea a cursului RON-EUR.

2.2. FUNCTII

1. Functii matematice: SUM, PRODUCT

A). Functia SUM este utilizata petru a calcula totalul produselor aflate pe stoc(celula B58), totalul produselor vandute (C58), cheltuielilor totale cu depozitarea (F58) si respectiv totalul sumei provenite din vanzari (I58).

B) Functia PRODUCT este folosita petru a calcula cheltuielile totale de depozitare, inmultind cheltuielile unitare cu numarul de produse aflate pe stoc, pe fiecare tip de produs in parte (coloana F) si pentru a afla care este pretul cu TVA, inmultind cu 1,19 pretul inainte de aplicarea TVA. (coloana H)

De asemenea veniturile din vanzari sunt calculate tot pe baza de produs dintre volumul initial al stocurilor cu procentul de vanzari si cu pretul unitar al produselor. (coloana I).

A mai fost folosit de asemenea, raportul, pentru a calcula procentul de vanzari, dupa formula: volum vanzari / volum stoc (%).

2. Functii logice: IF

A 1: Se doreste sa stabilim daca vanzarile pentru un anumit tip de produs au fost scazute sau ridicate in perioada analizata (coloana K). Valoarea prag pentru delimitare a fost aleasa la 1000 de bucati.

B1: Pentru aceasta, se utilizeaza functia IF, pentru care au fost introdusi urmatorii parametri:

TESTUL LOGIC: volum stoc – volum vanzari > 1000

DACA ADEVARAT: afiseaza mesajul “vanzari scazute”

DACA FALS: afiseaza mesajul “vanzari ridicate”.

Formula in Excel e de forma: IF(Bi-Ci>1000;"Vanzari scazute";"Vanzari ridicate")

C1: se observa faptul ca numai pentru 8 tipuri de produse, functia a afisat mesajul “vanzari scazute”, pentru restul, valoarea cererii fiind ridicata.

A 2: Al doilea caz de utilizare a IF este pentru a afisa un mesaj atunci cand stocul de produse este epuizat.

B2: Aplicand aceeasi formula ca mai sus, se modifica doar testul logic si afisarile pentru TRUE si FALSE:

TESTUL LOGIC: volum stoc – volum vanzari = 0

DACA ADEVARAT: afiseaza mesajul “STOC EPUIZAT”

DACA FALS: nu fiseaza nimic.

Formula in Excel este IF(Bi-Ci=0;"STOC EPUIZAT"; " ")

C2: se observa 7 tipuri de produse au fost vandute in totalitate. Aceasta informatie o vom obtine ulterior si prin utilizarea functiei COUNTIF.

3. Functii statistice: COUNTIF

A: Se doreste sa se numere pentru cate tipuri de produse cererea a fost egala cu oferta, adica stocurile s-au epuizat.

B: Functia COUNTIF este utilizata pentru a numara cate celule dintr-o anumita arie selectata contin o anumita valoare. Pentru aceasta,

RANGE: aria selectata spre a fi luata in calcul – coloana procentului de vanzari (D), CRITERIA: valoarea din celule sa fie 100%.

C: Utilizand formula COUNTIF(Di:Dj; 100%), s-a obtinut rezultatul 7, adica pentru 7 tipuri de produse s-au vandut in intregime stocurile.

Fisiere in arhiva (3):

  • Aplicatii in Excel, SyStat si WinQSB.doc
  • Aplicatii in Excel.xls
  • Datele pentru Systat.xls

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE CIBERNETICA, STATISTICA SI INFORMATICA ECONOMICA