Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carutasu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Calculatoare, Automatica

Extras din document

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test

Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor.

Conform rezultatelor testului in secunde, acesta este doar un alt test pe care Intel il „sufla” celor de la AMD. Daca acum 4-5 ani procesoarele AMD ar fi întrecut orice procesor asemanator de la Intel in teste grafice, astazi lucrurile s-au schimbat, iar Intel monopolizeaza usor orice test la care e supus alaturi de rivalul sau.

Acelasi rezultat l-a avut si testul din Adobe After Effects, care pune la încercarea capabilitatea procesoarelor de a tine piept editarii media si codificarii clipurilor sau a filmelor. Toate procesoarele Intel au reusit rezultate cu aproximativ jumatate de secunda decât competitorii sai, trecându-si un nou test castigat in palmares. Acest lucru s-ar putea datora unitatii SSE single-cycle de care beneficiaza procesoarele Intel Core 2 Duo. Daca utilizatorul planifica folosirea PC-ului la codificarea video, Intel Core 2 Duo este cea mai buna solutie.

Încercând sa ofer o sansa procesoarelor AMD, voi afisa si 2 tabele rezultate din testele din jocuri, in care, in functie de FPS (frames per second/cadre pe secunda) se va putea stabili o ierarhie finala a procesoarelor din acest test.

tab. 13 & 14 – Rezultatele masurate in FPS a celor doua procesoare aflate in test, in jocurile Half-Life 2 si F.E.A.R.

Din nou, procesoarele Intel Core 2 Duo sunt cu mult in fata celor de la AMD, chiar si in cazul jocurilor cu cerinte grafice ridicate. Mitul procesoarelor AMD conform caruia chiar acestea erau o alegere mai buna pentru jocuri in detrimentul celor de la Intel a fost spulberat cu aparitia acestor variante de Core 2 Duo de la Intel Corporation.

Concluzii finale

Concluziile testului final (al procesoarelor contemporane scrierii acestui referat) sunt ca procesoarele Intel ofera o performanta net superioara, iar in unele aplicatii, unele variante mai ieftine de Intel Core 2 Duo depasesc in teste procesoare mai scumpe Athlon 64 X2. In alte aplicatii si programe, poate rezultatele nu sunt atat de concludente, dar raman in favoare procesoarelor Intel, iar, in ciuda pretului mai ridicat, Core 2 Duo raman o alegere mai buna decât noile procesoare de la Athlon. Parerea personala a autorului acestui referat este ca 200 de dolari in plus nu este la indemana oricarui utilizator, insa Core 2 Duo isi arata clasa si superioritatea intr-un mod evident in fata procesoarelor AMD. Pentru cei care nu au mijloacele financiare pentru a-si achizitiona un procesor Intel, AMD a fost, este si va ramane mereu o alternativa demna de luat in calcul, si chiar o alegere fericita uneori, iar competitia dintre cei doi giganti ai procesoarelor nu are decât sa aduca lucruri bune in industria calculatoarelor.

Desigur, aceste teste vor fi peste 20 de ani o mica farama din cate se vor putea scrie, tehnologia microprocesoarelor fiind in continua evolutie. In viitor, cei de la Intel propun un procesor „quad core” (cu patru nuclee), numit Kentsfield, pe când cei de la AMD lucreaza la un pseudo quad core, numit AMD 4x4. Ramâne de vazut daca comportamentul procesoarelor, in viitor, va fi tot in favoarea celor de la Intel.

Fisiere in arhiva (1):

  • Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD.doc

Alte informatii

Comparatie Intel vs AMD de-a lungul istoriei. Prezentat la Universitatea Romano-Americana