Baza de Date Access - Gestiune Farmacie

Proiect
7.4/10 (23 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: doc, mdb
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 11297
Mărime: 7.95MB (arhivat)
Cost: 8 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: George Cristudor
Baza de date complexa in access + prezentare in word folosite pentru atestat informatica.

Extras din document

Notiuni introductive

Bazele de date reprezinta colectii de date organizate într-un mod riguros, bine stabilit. Ele nu contin date care nu sunt necesare în vederea prelucrarii sistemelor de gestiune( informatii nesemnificative cum ar fi în cazul cartii de telefon, tipul sau culoarea acestuia).

De regula, bazele de date sunt organizate pe patru niveluri

- nivelul conceptual

- nivelul extern

- nivelul logic

- nivelul intern(fizic)

Nivelul conceptual se refera la programatorii care cunosc datele referitoare la problema care este studiata, sau care obtin aceste date de la specialistii implicati în domeniul respectiv.

Nivelul extern reprezinta designul pe care îl are baza de date, modul în care datele vor fi organizate în vederea utilizarii si prelucrarii. Tot nivelul extern realizeaza si operatiile de acces secvential la informatiile continute de baza de date. Astfel, un utilizator va avea acces numai la anumite date, existând situatii când accesul îi este interzis, sau permis numai pe baza de parola. De asemenea, la acest nivel informatia poate fi prezentata sub diferite forme, pentru a se face o distinctie, sau o individualizare.

Nivelul logic reprezinta modul în care vor fi organizate datele din punct de vedere logic. Exista mai multe tipuri de modele:

- modelul ierarhic

- modelul retea

- modelul relational

- modelul orientat pe obiect

Modelul ierarhic: model de tip arbore, în care nivelul cel mai de sus se numeste radacina, care poate avea oricât de multi descendenti. Relatiile dintre date sunt de tip parinte-copil. Este modelul cel mai putin folosit în realizarea nivelului logic

Modelul retea: este asemanator modelului ierarhic, cu diferenta ca un copil poate avea mai multi parinti. Este un model care poate prelucra date complexe, dar care are o structura destul de complicata. Este putin folosit în gestionarea bazelor de date.

Modelul relational: este modelul cu cea mai larga raspândire, fiind usor de utilizat si având o flexibilitate deosebita, care face ca manipularea datelor sa se faca usor, fara a altera integritatea datelor existente. Datele sunt stocate în tabele, tabelele fiind formate din înregistrari, acestea fiind la rândul lor formate din câmpuri. Între tabele se pot realiza legaturi, care usureaza cu mult operatiile de prelucrare a informatiilor. Sistemele de gestiune a bazelor de date care folosesc modelul relational sunt Oracle, Access, Iformix etc.

Modelul orientat pe obiect: cel mai nou tip folosit de sistemele de gestiune al bazelor de date. A aparut ca urmare a diversificarii tipului de informatii care trebuie gestionate de catre bazele de date(este vorba de harti, programe orientate pe obiect, programe dinamice, simulatoare, animatie etc.) .

Nivelul intern în cadrul acestui nivel, se vor utiliza si prelucra informatiile din schema conceptuala, în functie de sistemul de gestiune al bazei de date. Ca sistem de gestiune al bazei de date putem folosi: Oracle, Access, DB2, Ifromix, Fox. Sistemul de gestiune al bazei de date este raspunzator de stocarea datelor, prelucrarea lor, asigurarea securitatii informatiilor, asigurarea accesului concurential(astfel încât baza de date sa fie utilizata în retea de mai multe persoane în acelasi timp)

Ce este Access

Programul Microsoft Access face parte din pachetul de programe Microsoft Office si este destinat proiectarii si gestiunii bazelor de date, fiind bazat pe modelul logic relational.

Realizarea unei baze de date functionale se aseamana oarecum cu rezolvarea unui puzzle. Pentru a reusi, mai întâi trebuie adunate toate piesele, apoi trebuie proiectata o structura corespunzatoare naturii acestora, dupa care este construita interfata care permite introducerea si extragerea cu usurinta a componentelor dorite, simplu si eficient.

Microsoft Access ofera utilizatorului posibilitatea de a manipula datele comform nevoilor sale specifice. Efortul initial necesar crearii unei baze de date este deseori mai mare decât cel necesar realizarii unor foi de calcul tabelar, sau a unui document, dar eforturile depus va fi recompensat în momentul în care se ajunge în situatia extragerii informatiilor. Baza de date perimite localizarea cu repeziciune a anumitor elemente, compararea statisticilor pe diverse perioade de timp, obtinerea cu usurinta a unor rezultate tiparite.

La una din extremele pietei se gasesc produse simple, care pot fi învatate cu usurinta(pachete de programe care nu pot realiza mai mult decât operatii uzuale de stocare si cautare) La celalalt capat se afla unele din cele mai complexe programe de calculator existente, care ruleaza pe mai multe calculatoare, în mai multe locatii, pentru a colecta si distribui simultan cantitati uriase de date de-a lungul globului pamântesc. De exemplu, societatile bancare care utilizeaza baze de date dedicate pentru a urmari în timp real comertul mondial.

Access este una din solutiile de mijloc, fiind unul din cele mai bune sisteme pentru baze de date disponibil pentru calculatoare personale. Fiind proiectat astfel încât sa fie prietenos si cât mai usor de folosit, utilizatorii care nu doresc sa se implice în proiectarea bazelor de date complexe pot sa-l foloseasca, preluând pur si simplu elemente din caseta cu multe aplicatii. Dadabase Wizard pune la dispozitie o interfata prietenoasa si simpla pentru a putea începe imediat. Prin câteva raspunsuri la întrebari simple, Access creeaza în mod automat diferite tabele, interogari si formulare.

Desigur, pe masura ce se familiarizeaza cu o baza de date, utilizatorii vor cere tot mai mult de la ea. Sub aspectul simplu al aplicatiei Access se afla „caii putere” ai unei masini de baze de date care poate sa ajunga atât de departe cât îi permite sistemul pe care ruleaza. Datorita posibilitatilor de programare oferite de Access, un utilizator eficient poate realiza cu usurinta operatii complexe, cum ar fi de exemplu sincronizarea datelor pentru mai multi utilizatori cuplati la o retea. Limbajul de programare Visual Basic ofera putere bazei de date, iar daca functiile oferite de acesta, sau care pot fi create cu ajutorul acestuia nu sunt potrivite, exista posibilitatea de a adauga propriile biblioteci legate dinamic(DLL- Dynamic Link Libraries).

Sistemul de gestiune al bazelor de date Access permite realizarea mai multor operatii specializate, cum ar fi:

- proiectarea structurii bazei de date

- încarcarea datelor, regasirea ulterioara, modificarea datelor, stergerea datelor

- generarea de rapoarte în scopul tiparirii la imprimanta a datelor introduse în baza de date

- crearea de formulare, ca modalitate de manevrare a datelor prin intermediul unei interfete mai prietenoase pentru operator.

- relationarea bazelor de date si lucrul cu combinatii de baze de date

- programare pentru crearea de sisteme de gestiune de uz particularizat

- controlul integritatii si securitatii datelor

Preview document

Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 1
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 2
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 3
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 4
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 5
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 6
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 7
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 8
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 9
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 10
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 11
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 12
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 13
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 14
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 15
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 16
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 17
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 18
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 19
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 20
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 21
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 22
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 23
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 24
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 25
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 26
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 27
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 28
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 29
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 30
Baza de Date Access - Gestiune Farmacie - Pagina 31

Conținut arhivă zip

 • Baza de Date Access - Gestiune Farmacie
  • Baza de Date Access - Gestiune Farmacie.doc
  • MhedaFarm(corect) v. 1002.mdb

Alții au mai descărcat și

Proiectarea unui Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor

Introducere Tema proiectului ”Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor” este în strânsă legătură atât cu disciplina...

Proiect Microsoft Acces - Dictionar

Introducere Scopul principal al acestui proiect il constituie introducerea in lucrul cu baze de date in limbajul Microsoft Access. Obiectul...

Baza de Date care Gestioneaza Activitatea unei Firme care Realizeaza Productii Agricole

Prezentarea problemei Sistemul informativ creat vizeaza activitatea unei firme care realizeaza productii agricole si, de asemenea, lucrari...

Baza de Date in Access - Gestiunea Datelor unui Hotel

Proiectul prezinta gestiunea datelor unui hotel, factorilor definitorii si anume datele despre turisti acestuia, rezervariile facute si tipul...

Baza de Date in Access

O bibliotecă doreşte informatizarea activităţii sale. Abonaţilor li se întocmesc fişe ce conţin un număr al fişei, data întocmirii, CNP, numele,...

Sistem Informatic cu Baze de Date Privind Gestiunea Stocurilor de Produse Finite

1. Definirea problemei Acest sistem informatic işi propune informatizarea gestiunii privind stocurile de produse finite, prin eliminarea...

Proiectarea Unei Baze de Date

INTRODUCERE Sunt tot atat de multe cai de a utiliza sistemele informatice in afaceri cate tipuri de activitati care sunt desfasurate intr-o...

Ai nevoie de altceva?