Bază de date Access - gestiune farmacie

Proiect
7.4/10 (23 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: doc, mdb
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 11297
Mărime: 7.95MB (arhivat)
Publicat de: Basarab Scarlat
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: George Cristudor
Baza de date complexa in access + prezentare in word folosite pentru atestat informatica.

Extras din proiect

Notiuni introductive

Bazele de date reprezinta colectii de date organizate într-un mod riguros, bine stabilit. Ele nu contin date care nu sunt necesare în vederea prelucrarii sistemelor de gestiune( informatii nesemnificative cum ar fi în cazul cartii de telefon, tipul sau culoarea acestuia).

De regula, bazele de date sunt organizate pe patru niveluri

- nivelul conceptual

- nivelul extern

- nivelul logic

- nivelul intern(fizic)

Nivelul conceptual se refera la programatorii care cunosc datele referitoare la problema care este studiata, sau care obtin aceste date de la specialistii implicati în domeniul respectiv.

Nivelul extern reprezinta designul pe care îl are baza de date, modul în care datele vor fi organizate în vederea utilizarii si prelucrarii. Tot nivelul extern realizeaza si operatiile de acces secvential la informatiile continute de baza de date. Astfel, un utilizator va avea acces numai la anumite date, existând situatii când accesul îi este interzis, sau permis numai pe baza de parola. De asemenea, la acest nivel informatia poate fi prezentata sub diferite forme, pentru a se face o distinctie, sau o individualizare.

Nivelul logic reprezinta modul în care vor fi organizate datele din punct de vedere logic. Exista mai multe tipuri de modele:

- modelul ierarhic

- modelul retea

- modelul relational

- modelul orientat pe obiect

Modelul ierarhic: model de tip arbore, în care nivelul cel mai de sus se numeste radacina, care poate avea oricât de multi descendenti. Relatiile dintre date sunt de tip parinte-copil. Este modelul cel mai putin folosit în realizarea nivelului logic

Modelul retea: este asemanator modelului ierarhic, cu diferenta ca un copil poate avea mai multi parinti. Este un model care poate prelucra date complexe, dar care are o structura destul de complicata. Este putin folosit în gestionarea bazelor de date.

Modelul relational: este modelul cu cea mai larga raspândire, fiind usor de utilizat si având o flexibilitate deosebita, care face ca manipularea datelor sa se faca usor, fara a altera integritatea datelor existente. Datele sunt stocate în tabele, tabelele fiind formate din înregistrari, acestea fiind la rândul lor formate din câmpuri. Între tabele se pot realiza legaturi, care usureaza cu mult operatiile de prelucrare a informatiilor. Sistemele de gestiune a bazelor de date care folosesc modelul relational sunt Oracle, Access, Iformix etc.

Modelul orientat pe obiect: cel mai nou tip folosit de sistemele de gestiune al bazelor de date. A aparut ca urmare a diversificarii tipului de informatii care trebuie gestionate de catre bazele de date(este vorba de harti, programe orientate pe obiect, programe dinamice, simulatoare, animatie etc.) .

Nivelul intern în cadrul acestui nivel, se vor utiliza si prelucra informatiile din schema conceptuala, în functie de sistemul de gestiune al bazei de date. Ca sistem de gestiune al bazei de date putem folosi: Oracle, Access, DB2, Ifromix, Fox. Sistemul de gestiune al bazei de date este raspunzator de stocarea datelor, prelucrarea lor, asigurarea securitatii informatiilor, asigurarea accesului concurential(astfel încât baza de date sa fie utilizata în retea de mai multe persoane în acelasi timp)

Ce este Access

Programul Microsoft Access face parte din pachetul de programe Microsoft Office si este destinat proiectarii si gestiunii bazelor de date, fiind bazat pe modelul logic relational.

Realizarea unei baze de date functionale se aseamana oarecum cu rezolvarea unui puzzle. Pentru a reusi, mai întâi trebuie adunate toate piesele, apoi trebuie proiectata o structura corespunzatoare naturii acestora, dupa care este construita interfata care permite introducerea si extragerea cu usurinta a componentelor dorite, simplu si eficient.

Microsoft Access ofera utilizatorului posibilitatea de a manipula datele comform nevoilor sale specifice. Efortul initial necesar crearii unei baze de date este deseori mai mare decât cel necesar realizarii unor foi de calcul tabelar, sau a unui document, dar eforturile depus va fi recompensat în momentul în care se ajunge în situatia extragerii informatiilor. Baza de date perimite localizarea cu repeziciune a anumitor elemente, compararea statisticilor pe diverse perioade de timp, obtinerea cu usurinta a unor rezultate tiparite.

La una din extremele pietei se gasesc produse simple, care pot fi învatate cu usurinta(pachete de programe care nu pot realiza mai mult decât operatii uzuale de stocare si cautare) La celalalt capat se afla unele din cele mai complexe programe de calculator existente, care ruleaza pe mai multe calculatoare, în mai multe locatii, pentru a colecta si distribui simultan cantitati uriase de date de-a lungul globului pamântesc. De exemplu, societatile bancare care utilizeaza baze de date dedicate pentru a urmari în timp real comertul mondial.

Access este una din solutiile de mijloc, fiind unul din cele mai bune sisteme pentru baze de date disponibil pentru calculatoare personale. Fiind proiectat astfel încât sa fie prietenos si cât mai usor de folosit, utilizatorii care nu doresc sa se implice în proiectarea bazelor de date complexe pot sa-l foloseasca, preluând pur si simplu elemente din caseta cu multe aplicatii. Dadabase Wizard pune la dispozitie o interfata prietenoasa si simpla pentru a putea începe imediat. Prin câteva raspunsuri la întrebari simple, Access creeaza în mod automat diferite tabele, interogari si formulare.

Desigur, pe masura ce se familiarizeaza cu o baza de date, utilizatorii vor cere tot mai mult de la ea. Sub aspectul simplu al aplicatiei Access se afla „caii putere” ai unei masini de baze de date care poate sa ajunga atât de departe cât îi permite sistemul pe care ruleaza. Datorita posibilitatilor de programare oferite de Access, un utilizator eficient poate realiza cu usurinta operatii complexe, cum ar fi de exemplu sincronizarea datelor pentru mai multi utilizatori cuplati la o retea. Limbajul de programare Visual Basic ofera putere bazei de date, iar daca functiile oferite de acesta, sau care pot fi create cu ajutorul acestuia nu sunt potrivite, exista posibilitatea de a adauga propriile biblioteci legate dinamic(DLL- Dynamic Link Libraries).

Sistemul de gestiune al bazelor de date Access permite realizarea mai multor operatii specializate, cum ar fi:

- proiectarea structurii bazei de date

- încarcarea datelor, regasirea ulterioara, modificarea datelor, stergerea datelor

- generarea de rapoarte în scopul tiparirii la imprimanta a datelor introduse în baza de date

- crearea de formulare, ca modalitate de manevrare a datelor prin intermediul unei interfete mai prietenoase pentru operator.

- relationarea bazelor de date si lucrul cu combinatii de baze de date

- programare pentru crearea de sisteme de gestiune de uz particularizat

- controlul integritatii si securitatii datelor

Preview document

Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 1
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 2
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 3
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 4
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 5
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 6
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 7
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 8
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 9
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 10
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 11
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 12
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 13
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 14
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 15
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 16
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 17
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 18
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 19
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 20
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 21
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 22
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 23
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 24
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 25
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 26
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 27
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 28
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 29
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 30
Bază de date Access - gestiune farmacie - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Baza de Date Access - Gestiune Farmacie
    • Baza de Date Access - Gestiune Farmacie.doc
    • MhedaFarm(corect) v. 1002.mdb

Alții au mai descărcat și

Magazin Virtual în Access

Capitolul 1 INTRODUCERE 1.1 Scop şi obiective Într-o societate informaţională cum este cea în care trăim, în care viteza de transmitere şi de...

Bază de date în Access - gestiunea datelor unui hotel

Proiectul prezinta gestiunea datelor unui hotel, factorilor definitorii si anume datele despre turisti acestuia, rezervariile facute si tipul...

Analiza Agentiti de Turism Golden Travel

Proiectul Excel Aceasta parte a proiectului contine un document numit "Index", din care prin link-uri utilizatorul este redirectionat catre toate...

Proiect Access - agenție de turism

- The verbal model The TUI Travel Agency has specialized over the years to meets its customers' expectations and even to exceed them. The company...

Proiectare Baze de date în Access

Aplicatia I - BAZA DE DATE ÎN EXCEL I.1 CREAREA UNEI BAZE DE DATE Am creat 4 baze de date reprezentând situatia ?colarA a studentilor de la...

Gestiunea Vânzărilor la o Firmă de Automobile

1 Introducere 1.1 Scurtã descriere a institutiei sau ariei vizate Firma Ford se ocupã cu vânzarea de autoturisme marca Ford care îsi desfãsoarã...

Bază de date - Oriflame

UNIVERSITATEA POLITEHNICA, TIMIȘOARA Management informational Evidenta produselor Oriflame An 1M, MAAA, MPT 2012 Aplicatia este astfel...

Te-ar putea interesa și

Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor în Farmacii

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1. Sisteme informatice în economie Societatea zilelor noastre se bucură de un timp al informatizării, informatizare...

Proiectarea unui Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor

Introducere Tema proiectului ”Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor” este în strânsă legătură atât cu disciplina...

Proiectarea unui Sistem Informatic pentru Gestionarea Stocurilor

Introducere Tema proiectului ”Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor” este în strânsă legătură atât cu disciplina...

Sisteme de operare

Argument În general, interacţiunea dintre calculator şi utilizator poate fi descrisa la nivel simplist astfel: primul lansează în execuţie...

Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor în Farmacii

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE In acest proiect voi folosi, ca suport anumite aplicaţii referitoare la anumite activităţi din sfera comercială a...

Contabilitatea Stocurilor în Sistemul Informatic

INTRODUCERE In actiunea de ansamblu a reorientarii economiei romanesti,a asocierii Romaniei la Uniunea Europeana precum si a cadrului legislativ...

Ai nevoie de altceva?