Baza de Date Supermarket

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Baza de Date Supermarket.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, mdb de 12 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lupu Mihaela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

ISTORIE

Microsoft Office Access,denumit anterior si Microsoft Access, este un sistem managerial de baza d edate relationate creat de Microsoft care combina sistemul relational Microsofy jet Database Engine cu o interfata grafica cu utilizatorul. Este membru al sistemului Microsoft Office 2007.

Access poate folosi datele pastrate in Access/Jet, serverul Microsoft SQL, Oracle, sau orice alt program de date. Proiectantii de software si rhitectii de date il folosesc pentru a dezvolta software-ul pentru aplicatii. Programatorii amatori si cei ce sunt doar utilizatori ocazionali il folosesc pentru a construi aplicatii simple. Suporta technici orientate catre obiect (object-orientated // OO) dar nu este un instrument OO desavarsit.

Access a fost de asemenea numele unui program de comunicare pentru Microsoft, creat pentru a crea competitie lui ProComm sau altor programe. Din pacate, acest tip de Access s-a dovedit a fi un esec si s-a renuntat la el. Ani mai tarziu, Microsoft a folosit iarasi acest nume pentru softul sau de baze de date.

Access versiunea 1.0 a fost lansat pe piata in noiembrie 1992. Microsoft a specificat numarul minim de sisteme de operare pentru varianta 2.0 drept Microsoft windows versiunea 3.0 cu 4 MB de RAM. 6 MB de RAM erau recomandati, alaturi de minimul de 8 MB de spatiu pe hard disk necesari( cu spatiu de hard disk recomandat de 14 MB). Produsul a fost expediat pe 7 dischete de 1.44 MB. Manualul arata o data a copyright-ului din 1993.

Software-ul a mers bine pe seturi mari de date, dar testele au aratat ca unele circumstante cauzau alterarea acestora. Spre exemplu,

fisierele de peste 700 MB prezentau o problema.(ca o nota, multe hard disk-uri aveau mai putin de 700 MB cand acest program era mult folosit). Manualul de instructuni avertiza de un numar de posibile imprejurari in care un driver invechit sau o configurare incorecta putea cauza pierderi de date.

Codul-nume initial pentru Access a fost Cirrus. Acesta a fost dezvoltat inainte de Visual Basic si motorul formularelor era denumi Ruby. Bill Gates a vazut prototipurile si a decis ca limbajul component al Basic-lui ar trebui si el co-dezvoltat ca o aplicatie separate extinsa. Acest proiect a fost denumit Thunder( Tunet). Cele doua proiecte au fost dezvoltate separate, intrucat motoarele de sustinere pentru formulare nu erau compatibile unul cu altul, desi acestea au fost unite in cele din urma dupa VBA( Visual Basic Access).

UTILIZATORI

Access este folosit de micii intreprinzatori, in departamentele marilor companii sau de catre programatorii amatori pentru a crea pe loc sisteme de desktop-uri personalizate pentru a manui crearea sau modificarea datelor. Access poate fi de asemenea folosit ca o baza de date pentru aplicatii web de baza gazduite de Internet Information Service al Microsoft si Active Service Pages( ASP). Aplicatii mai complexe pentru retea pot necesta instrumente ca PHP, MySQL, sau ASP/Microsoft SQL Server.

Unii dintre cei ce dezvolta aplicati profesionale folosesc Acces-ul pentru dezvoltarea rapida a aplicatiilor, in special in crearea prototipurilor si aplicatiilor individuale care servesc drept unelte vanzatorilor nomazi. Access nu reduce bine la scara daca accesul catre date se face printr-o retea, astfel incat aplicatiile care sunt folosite de mai mult de o mana de oameni tind sa se bazeze pe solutii oferite prin sistemul Client-Server. Totusi, formularele, interogarile si rapoartele Access pot fi folosite si de alte sisteme analoage, cum ar fi Oracle,JET, sau Microsoft SQL Server.

Multi din cei ce dezvolta si folosesc Access-ul folosesc conventia de nume Leszynski, desi acesta nu este universal; e o conventie intre programatori, nu o regula stabilita de DBMS.

Fisiere in arhiva (2):

  • Baza de Date Supermarket.doc
  • BD.mdb