Bill Gates - Geniul din Spatele Imperiului Microsoft

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Bill Gates - Geniul din Spatele Imperiului Microsoft.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 29 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adela Dragan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Introducere 3
2. Copilăria 4
3. Hackerul Bill Gates 4
4. Primii pași în buisness 5
5. Microsoft 6
6. Afacerea cu IBM 6
7. Windows 7
8. Un alt fel de Bill Gates 10
9. Rețeta succesului 11
a. pasiune 11
b. inteligență 11
c. integritate 12
d. o echipă bună 12
e. spirit de conducere 12
10. Retragerea 13
11. Lucruri interesante despre Bill Gates și banii lui 14
12. Bibliografie 15

Extras din document

1.Introducere

Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Este cunoscut în primul rând ca şi creator al imperiului Microsoft, cel care a revoluţionat practic utilitatea şi folosirea unui calculator, dar şi ca fiind cel mai bogat om din lume, a căruia avere depăşeşte 50 miliarde de dolari. Atât de cunoscut şi totuşi câţi ştiu ce drum a parcurs Bill Gates până să ajungă magnatul de astăzi?

2.Copilăria

Are un nume predestinat, ca în vremurile de demult ale anglo-saxonilor, numele celor puternici și cu o situație financiară foarte bună.William Henry Gates III se naşte la Seatle, Washington , SUA la 28 octombrie 1955, cu puţin după ora 9 seara. Provine dintr-o familie cu o bogată istorie în afaceri, politică şi servicii comunitare. Străbunicul său era legislator al statului, bunicul său a fost vicepreşedinte al unei bănci naţionale iar tatăl său, William Henry Gates Sr. , avocat. Acesta din urmă şi-a folosit ambiţia, inteligenţa şi spiritul competitiv pentru a-şi ajuta fiul şi cele două fiice să se afirme în profesiile lor. Iar mama lor, Mary Maxwell Gates, a fost profesor universitar la Universitatea din Washington.

Bill Gates a crescut într-o familie modestă părinții acceptând de la început nevoia de cunoastere a copilului, lăsându-l să descopere aparate și programe electronice.

Micul Bill s-a remarcat încă din școala elementară, depășindu-și colegii în toate domeniile, astfel că părinții au hotărât să-l înscrie la o școala privată în Lakeside, în 1967.

Decizia a avut efecte deosebite pentru întrega sa viață. La Lakeside, Bill Gates a pașit în știința computerelor. În primavara lui 1968, școala din Lakeside decide că este cazul să-i inițieze pe elevi în lumea computerelor. Bill Gates, Paul Allen și alți câțiva elevi (mulți dintre ei au devenit apoi primii programatori ai companiei Microsoft) au devenit imediat nedezlipiți de calculator.

3.Hackerul Bill Gates

Gates și colegii lui stăteau în sala calculatoarelor zi şi noapte, scriind programe şi literatură de specialitate pentru calculator sau orice altceva legat de acesta. În scurt timp, trupa lui Gates a început să aibă probleme la şcoală, pentru că a început să chiulească în mod regulat de la ore.

În vara lui 1968, Computer Center Corporation şi-a deschis sediul în Seattle. Printr-un contract de colaborare cu şcoala Lakeside Prep., aceasta se angajează să-i ofere studenţi care să lucreze pe computer. Bill Gates şi camarazii săi sunt, bineînţeles, primii. Nu peste mult timp, tinerii hackeri fac probleme, spărgând sistemul de securitate al computerelor, aşa că le este interzis accesul în sistem.

Bill Gates, Paul Allen şi alţi doi hackeri de la Lakeside formează la finalul anului Lakeside Programmers Group, cu intenţia de a găsi modalităţi de aplicare a cunoştinţelor lor de calculatoare în viaţa de toate zilele. Prima oportunitate este rezultatul direct al năzdrăvăniilor făcute în şcoală. Computer Center Corporation începe să sufere de pe urma hackerilor şi a deselor spargeri ale sistemelor de securitate. Impresionaţi de trupa lui Gates, şefii companiei decid să urmeze sfatul studenţilor pentru a găsi bug-urile şi a identifica slăbiciunile sistemelor. Astfel, compania le pune la dispoziţie computerele pentru un timp nelimitat, ofertă pe care băieţii n-o pot refuza.

Fisiere in arhiva (2):

  • Bill Gates - Geniul din Spatele Imperiului Microsoft.doc
  • Bill Gates - Geniul din Spatele Imperiului Microsoft.ppt

Alte informatii

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați Facultatea de Știința Calculatoarelor Specializarea Calculatoare