Caiet de practică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 24443
Mărime: 1.47MB (arhivat)
Publicat de: Iosefina Spiridon
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1 Studiu documentatie asamblare PC 3
  2. 2 Montaj sursa de alimentare si placa de baza 23
  3. 3 Montaj hard-disk , CD-ROM 25
  4. 4 Montaj placa video , monitor , imprimanta 28
  5. 5 Standardele de reprezentare in VM 36
  6. 6 Coduri cu redundanta ciclica 39
  7. 7 Instalare si testare functii sistem de operare Windows 40
  8. 8 Instalare si testare functii sistem de operare Linux 43
  9. 9 Caracteristicile unui PC cu programe benchmark 46
  10. 10 Identificarea topologiei de retea 49
  11. 11 Analiza practica a echipamentelor active de retea 51
  12. 12 Prezentarea unui sistem integrat de servere 53
  13. 13 Testarea mijloacelor de asigurare a securitatii 55
  14. 14 Prezentarea interactiva a unor aspecte privind administrarea unei retele locale 62

Extras din proiect

1 Studiu documentatie asamblare PC

În cele ce urmează vor fi prezentate componentele unui calculator

- Procesor

- Cooler

- Placa de baza

- Placă video

- Placă de reţea si modem-ul

- Memoria RAM

- Hard-disc

- Sursa de alimentare

- Carcasa

- Unitati optice(CD-ROM,DVD)

- Monitor

- Placa de sunet

- Tastatura si mouse

Procesorul

Procesorul este piesa cea mai importantă a unui calculator (cea care face "calculele") şi este alcătuit dintr-o multitudine de microcircuite integrate, care sînt compuse la rîndul lor din tranzistori, rezistori (rezistenţe), capacitori (condensatori) şi diode. Toate aceste componente servesc la alcătuirea unor circuite care formează porti logice (logic gates) ce stau la baza principiului de funcţionare a microprocesorului.

Procesorul se mai numeşte şi CPU (Central Processing Unit). Puterea unui procesor este dată de de frecvenţa de funcţionare ("viteza cu care face calculele"), de arhitectura sa interna si de cantitatea de memorie de pe pastila procesorului. Frecvenţa de funcţionare este denumită de obicei "frecvenţă de ceas" ("clock frequency") sau "frecvenţă de tact" si este măsurată în MegaHertzi (MHz) sau GigaHertzi (GHz). Arhitectura procesorului se refera in principal la tipul de microcircuite si dispunerea lor în cadrul nucleului (nucleelor) acestuia. Memoria existentă pe pastila procesorului se numeste memorie "cache" de nivel 1, 2 sau 3, scrisă prescurtat de obicei L1, L2, L3. Memoria cache ("cache" = depozit) de pe pastila procesorului este o memorie rapidă folosită exclusiv de procesor, care în acest fel îşi scade dependenţa faţă de memoria sistemului (memoria RAM) şi devine mai rapid în executarea instrucţiunilor sale. Memoria cache serveşte la stocarea datelor accesate frecvent de procesor şi are o importanţă deosebită în aplicaţiile (jocurile pe calculator, etc.) care utilizează frecvent aceleaşi seturi de date. Frecvenţa de funcţionare ("viteza") a unui procesor este dată de produsul dintre frecvenţa ("viteza") magistralei principale de date ("Front Side Bus - FSB") şi factorul de multiplicare a acesteia ("multiplier"). De exemplu un procesor cu frecvenţa de funcţionare ("clock frequency") de 1467 MHz are o frecvenţă a magistralei principale de date de 133 MHz şi un factor de multiplicare de 11.

In mod clasic procesoarele pentru calculatoarele personale au o arhitectura bazata pe un singur nucleu si lucreaza cu instructiuni pe 32 de biti. Cresterea de performanta a noilor generatii de procesoare se bazeaza pe marirea frecventei de tact, a magistralei principale (FSB) si a cantitatii de memorie cache, procese posibile intre altele si prin imbunatatirea procesului de fabricare. Dar in anul 2004 a devenit evident ca aceste proceduri de crestere a performantei isi atinsesera limita fizica si nu puteau fi impinse mai departe. Ca urmare atit AMD cit si INTEL au inceput sa caute modalitati noi prin care sa reuseasca sa scoata in continuare generatii de procesoare cit mai performante. S-a preconizat deci pe de o parte construirea unor procesoare care sa utilizeze instructiuni pe 64 de biti, iar pe de alta parte construirea unor procesoare care sa inglobeze mai multe nuclee. Procesoarele pe 64 de biti au fost lansate de AMD in anul 2003 si de INTEL in anul 2005, iar procesoarele cu doua nuclee ("dual-core" - binucleate) ale celor doi producatori si-au facut si ele aparitia in 2005. Procesoarele binucleate sint indicate pentru cei care lucreaza in mod curent cu aplicatii ce suporta modul multifir (multithread), adica editarea audio-video, codarea audio-video, prelucrarea de grafica 3D (modelare, randare, etc.) si proiectarea asistata de calculator (CAD). Liniile de procesoare clasice nu au fost inca abandonate, insa este posibil ca in citiva ani ele sa cedeze locul aproape in totalitate procesoarelor cu mai multe nuclee si care folosesc instructiuni pe 64 de biti.

Există mai mulţi fabricanţi de procesoare dar cei mai importanţi sînt INTEL şi AMD. Aceste companii au o oferta împărţită în trei categorii :

1) Procesoare foarte puternice. Sînt destinate împătimiţilor de jocuri de ultimă generaţie sau celor care au nevoie de cît mai multă performanţă pentru aplicaţiile (animaţii 3D şi editare audio-video profesională, etc.) pe care le folosesc şi nu se uită la suma de bani pe care trebuie să o cheltuiască. In această categorie AMD propune procesoarele Athlon 64 X2 (binucleat) si Athlon 64 FX, iar Intel procesoarele Intel Core 2 Extreme, Core 2 Duo, Pentium Extreme Edition (9xx si 8xx) si Pentium 4 Extreme Edition.

2) Procesoare puternice. Sînt destinate utilizatorilor care folosesc calculatorul atît pentru jocuri de ultimă generaţie cît şi pentru aplicaţii comune (prelucrare de text, internet, editare audio-video, etc.). In această categorie AMD propune procesoarele Athlon 64, iar Intel procesoarele Pentium D (binucleat), Pentium 4 6xx si Pentium 4 5xx.

3) Procesoare cu performanţe medii. Sînt destinate utilizatorilor care folosesc calculatorul în special pentru aplicaţii mai puţin intensive (aplicaţii de birotica, internet, vizionare de filme, ascultare de muzica, etc.). Aceste procesoare pot fi folosite şi pentru jocurile de ultimă generaţie însă doar dacă sînt făcute anumite modificări în setările jocurilor (scăderea rezoluţiei şi a detaliilor grafice) care să permită rularea lor la un nivel acceptabil. Din această categorie fac parte procesoarele Sempron produse de AMD şi procesoarele Celeron produse de Intel.

3) Procesoare cu performanţe obişnuite (scăzute). Sînt destinate utilizatorilor care folosesc calculatorul exclusiv pentru aplicaţii puţin intensive (aplicaţii de birotică, internet, vizionare de filme, ascultare de muzică, etc.). Din această categorie fac parte procesoarele VIA C (C7 si C3) si VIA Eden produse de VIA. Aceste procesoare au avantajul că nu consumă multă energie electrică şi că degajă foarte puţină căldură, ceea ce le face să poată fi folosite în special în calculatoarele portabile mai puţin performante destinate celor care doresc să plăteasca un preţ scăzut pentru aceste dispozitive.

Cooler

Procesoarele moderne se încălzesc foarte mult atunci cînd funcţionează, iar temperatura lor trebuie menţinută sub o anumită limită pentru a asigura o funcţionare optimă. Pentru aceasta peste procesor se fixează un răcitor ("cooler") compus dintr-un radiator pe care se află fixat un ventilator.

Radiatorul este format dintr-un postament care se continuă cu o structură lamelară şi este construit de obicei din aluminiu dar poate avea şi părţi din cupru, care este un mai bun conductor de căldură. Postamentul vine în contact cu suprafaţa procesorului, de la care preia căldura degajată de acesta şi o disipează cu ajutorul structurii lamelare în mediul înconjurător. Acest tip de răcire se numeşte răcire pasivă.

Preview document

Caiet de practică - Pagina 1
Caiet de practică - Pagina 2
Caiet de practică - Pagina 3
Caiet de practică - Pagina 4
Caiet de practică - Pagina 5
Caiet de practică - Pagina 6
Caiet de practică - Pagina 7
Caiet de practică - Pagina 8
Caiet de practică - Pagina 9
Caiet de practică - Pagina 10
Caiet de practică - Pagina 11
Caiet de practică - Pagina 12
Caiet de practică - Pagina 13
Caiet de practică - Pagina 14
Caiet de practică - Pagina 15
Caiet de practică - Pagina 16
Caiet de practică - Pagina 17
Caiet de practică - Pagina 18
Caiet de practică - Pagina 19
Caiet de practică - Pagina 20
Caiet de practică - Pagina 21
Caiet de practică - Pagina 22
Caiet de practică - Pagina 23
Caiet de practică - Pagina 24
Caiet de practică - Pagina 25
Caiet de practică - Pagina 26
Caiet de practică - Pagina 27
Caiet de practică - Pagina 28
Caiet de practică - Pagina 29
Caiet de practică - Pagina 30
Caiet de practică - Pagina 31
Caiet de practică - Pagina 32
Caiet de practică - Pagina 33
Caiet de practică - Pagina 34
Caiet de practică - Pagina 35
Caiet de practică - Pagina 36
Caiet de practică - Pagina 37
Caiet de practică - Pagina 38
Caiet de practică - Pagina 39
Caiet de practică - Pagina 40
Caiet de practică - Pagina 41
Caiet de practică - Pagina 42
Caiet de practică - Pagina 43
Caiet de practică - Pagina 44
Caiet de practică - Pagina 45
Caiet de practică - Pagina 46
Caiet de practică - Pagina 47
Caiet de practică - Pagina 48
Caiet de practică - Pagina 49
Caiet de practică - Pagina 50
Caiet de practică - Pagina 51
Caiet de practică - Pagina 52
Caiet de practică - Pagina 53
Caiet de practică - Pagina 54
Caiet de practică - Pagina 55
Caiet de practică - Pagina 56
Caiet de practică - Pagina 57
Caiet de practică - Pagina 58
Caiet de practică - Pagina 59
Caiet de practică - Pagina 60
Caiet de practică - Pagina 61
Caiet de practică - Pagina 62
Caiet de practică - Pagina 63
Caiet de practică - Pagina 64
Caiet de practică - Pagina 65
Caiet de practică - Pagina 66
Caiet de practică - Pagina 67
Caiet de practică - Pagina 68
Caiet de practică - Pagina 69

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica.doc

Alții au mai descărcat și

Calculatoare - introducere, componente - structură și funcționare

ARGUMENT Lucrarea de fata prezinta principalele aspecte ale arhitecturii si organizarii calculatoarelor numerice. Materialul este organizat astfel...

Caiet de practică la calculatoare și automatizări

INFIINTARE: 15.02.1993 sub denumirea de S.C." EFF EFF Romania" S.R.L. Lugoj. DENUMIREA ACTUALA: S.C. NOVAR ELECTRIC ROMANIA SRL SCHIMBARE DE...

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Configurarea unei Plăci de Rețea

Testarea functionarii interfetei de retea Pentru a va asigura ca ati configurat corect placa de retea si ati stabilit adresa IP, testati...

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică SC Kenion Construct SRL

Cap.1 Prezentarea societatii S.C. Kenion Construct SRL Perioada de desfășurare a programului : 24.02.2020 - 05.06.2020 - Denumirea : SC KENION...

Caiet de practică agenție de turism

Introducere Caietul de practică de faţă are drept scop prezentarea activitaţii pe care am desfăşurat-o în cadrul S.C. SINCRON CONSULTED S.R.L....

Caiet de practică de specialitate - managementul companiei Vodafone

Cap I Prezentarea Companiei VODAFONE VODAFONE este cea mai mare companie de comunicaţii mobile din lume având o gamă completă de servicii de...

Caiet de practică - bere

STAGIUL DE PRACTICĂ Perioada de desfăşurare : De la 5 iulie 2010 până la 23 iulie 2010 Program de lucru zilnic, între orele 10:00 – 14:00...

Caiet de practică tehnologică și de organizare

1. Legea 258/2007 privind practica elevilor si studentilor Art. 1 Practica este activitatea desfăşurată de elevi şi studenţi, in conformitate cu...

Caiet de practică la Banca BRD

1. Prezentarea de ansamblu a unitatii economice 1.1. Profilul de activitate, statutul juridic, dimensiunea si complexitatea activitatii BRD –...

Caiet de practică - Primăria Comunei Puiești

Caiet de practica Primaria comunei Puiesti , perioada 13.06.2011-24.06.2011 1 Organizare, funcţionare şi reglementare privind autorităţile...

BRD - Caiet de practică

BRD este o bancă comercială care este una dintre cele mai importante bănci private din România. Acționarul principal al BRD este Société Générale,...

Ai nevoie de altceva?