Calculatoarele

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Calculatoarele.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popescu Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Argument 2
Cap.1. Scurt istoric al calculatorului 4
Cap.2. Tastatura 5
2.1 Tipuri de tastaturi 6
2.1.1 Tastaturile ergonomice 6
2.1.2 Tastaturile fără fir 6
2.1.3 Tastaturile speciale 7
Cap.3. Mouse-ul 8
3.1 Constructia mouse-ului 8
3.2 Tipuri de mouse 9
3.2.1 Mouse cu bila 9
3.2.2 Mouse optic 9
3.2.3. Trackball 10
3.3. Intretinerea mouse-ului 11 Cap.4. Scaner-ul 12
4.1 Tipuri de scanere 13
4.1.1 Handscanner 13
4.1.2 Flatbed 13
4.1.3 Scaner cu tractor 14
4.2 Instalarea unui anumit scanner 14
Cap.5. Imprimanta 19
5.1 Tipuri de imprimante 19
5.1.1 Imprimantele matriciale 19
5.1.2 Imprimantele cu jet de cerneală 19
5.1.3 Imprimantele cu laser 20
5.2 Instalarea unei imprimante 21
5.2.1 Instalarea software a imprimantei 21
5.3 Intretinerea si depanarea imprimantei 24
Cap.6 Multifunctionala 26
Cap.7 Monitorul 27
7.1 Tipuri de monitoare 27
7.1.1 Monitorul CRT 27
7.1.2 Monitorul LCD 27
7.1.3 Monitorul TFT 28
7.2 Intretinerea monitorului 29
Cap. 8 Bibliografia 31

Extras din document

ARGUMENT

Se spune că „omul cât trăieşte învaţă”.O dovadă în acest sens este imensul interes pe care îl prezintă cursurile de iniţiere în calculatoare cu zeci şi sute , chiar mii de adulţi Ei urmează aceste cursuri pentru a se instrui într-un domeniu nou , pentru a se perfecţiona în profesie , sau pur şi simplu pentru a se instrui în general Dacă adulţii nu au avut acest privilegiu la timpul lor , de ce nu ar putea beneficia copiii lor de realizările în domeniul tehnologiei avansate din zilele noastre

Educaţia este , poate , investiţia cea mai valoroasă pe care o poate face societatea pentru copii Dacă până nu de mult computerele reprezentau un lux pentru şcoli , acum , ele au devenit un element strict necesar pentru educarea oricărui elev Computerele nu îi vor transforma în utilizatori pasivi , ele vor acorda o importanţă corespunzătoare aptitudinilor de bază ca : citirea , scrierea , aritmetica Îi vor ajuta să-şi îmbunătăţească abilităţile din toate domeniile , permiţând profesorilor să realizeze materiale didactice mai interesante , mai captivante Folosind desene viu colorate , videoclipuri şi efecte sonore este transmisă şcolarului o cantitate enormă de informaţii care au rolul de a consolida cunoştinţele predate în clasă Pe măsură ce elevii cresc , computerele devin tot mai importante pentru descoperirea lucrurilor şi a conceptelor noi

Calculatoarele nu mai reprezintă un lux Toţi le folosim , într-un fel sau altul După părerea multora , ele sunt indispensabile pentru stocarea şi folosirea de informaţii , dar şi pentru jocuri Au deschis orizonturi complet noi cu privire la modalităţile de învăţare Chiar şi problemele zilnice pot fi rezolvate mai uşor dacă folosim un computer Mai presus de toate , însă , putem face o grămadă de lucruri noi. Printre acestea se numără găsirea cu uşurinţă a unor informaţii sau prezentarea de imagini , efecte sonore şi filme.

Cap.1

Scurt istoric al calculatorului

Primul calculator a fost inventat cu 300 de ani in urma, si anume in 1642, inventand prima masina de calcul aritmetic, Blaise Pascal (1623-1662) si-a dat seama ca acest mecanism, reprezenta o unealta a gandirii.

-in anul 1885 in America, William Seward Burroughs (1857-1898) trece la fabricarea unui model imbunatatit de masini de calcul.

-in anul 1920 incepe o noua etapa in construirea de masini de calcul; de acum inaite se trece la introducerea dispozitivelor electromagnetice, cum ar fi releele electromagnetice, sesizoare electrice, motoroase electrice si imprimarea informatiilor pe banda de hartie sau pe cartele perforate.

-In ani 1939-1944 profesorul H Aiken a realizat primul calculator automat, denumit Mark-1

- in acelasi timp, John Newmann pune la punct codificarea operatiilor din calculator aplicand codul binar.

- primul calculator propri-zis denumit Eniac a fost realizat in ani 1942-1946 si continea circa 18000 tuburi electronice, era destul de voluminos, iar functionarea lui necesita un consum destul de mare de curent electric.

Calculatorul reprezinta ansamblul format din sistemul de echipamente si sistemul de programe aferente:

– functia de comanda si control

– functia de memorare

– functia de intrare

– functia de prelucrare

– functia de iesire

Functia de intrare:

- permite introducerea manuala a informatiei in system sau preluarea acesteia dintr-o retea de comunicatie

- informatia se va prelucra imediat sau se stocheaza in vederea prelucrarii ulterioare

- informatia va fi transmisa mai departe prelucrata sau neprelucrata

Functia de iesire:

- trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

- natura informatiei transferate la iesire

- natura suportului pe care se va transforma informatia

- destinatarul

- mijlocul de comunicare

- functiile determina unitati functionale care determina componentele materiale si in final cele hardware

- sistemele de programe -> componenta informationala -> resurse software

Sisteme periferice

Sunt dispozitive conectate si controlate de calculator si care asigura conexiunea intre calculator si mediul exterior (om), ele pot asigura stocarea unui volum de date.

Cap.2

Tastatura

Tastatura reprezintă principalul echipament periferic de introducere a datelor în calculator.

Funcţionarea este următoarea: la acţionarea unei taste, tastatura detectează o activitate care este bazată pe interpretarea unor semnale electrice. Tastele sunt montate pe mici pistonaşe dispuse pe o grilă electrică senzorială; o folie din plastic este intercalată în scop de protecţie între taste şi grila electrică – folia fiind perforată în dreptul tastelor, pentru a le permite acestora să stabilească contact electric cu grila.Activarea unei taste stabileşte un contact electric cu grila şi antrenează o modificare de semnătură electrică. Procesorul tastaturii urmăreşte în permanenţă fiecare contact al tastelor cu grila, iar în momentul în care o tastă este activată prin apăsare, se detectează o modificare în răspunsul sem-nalului electric, fapt ce este interpretat sub formă de caracter tastat. Fiecare tastă are asociat un număr de identificare care poartă denumirea de cod de scanare, cod care este reţinut de către tastatură prin intermediul procesorului propriu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculatoarele.doc