Crearea unui Site Web

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Crearea unui Site Web.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 88 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cornel Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

CUPRINS 3
1.Introducere 5
1.1. Contextul 5
Oportunitatea creării unui site web al organizaţiei 6
Alegerea (obţinerea) unui nume de domeniu 9
Promovarea site-ului web
Tehnologia Flash pentru realizarea site-urilor web
2. Fundamentare teoretică 12
2.1. Modele de aplicaţii 12
2.1.1. Aplicaţii pe un singur nivel (single tier) sau monolitice 12
2.1.2. Aplicaţii pe două niveluri (two tier) sau Client/Server 12
2.1.3. Aplicaţii pe trei niveluri (three tier) 13
2.1.4. Aplicaţii bazate pe web 13
2.1.5. Beneficiile sistemelor pe n nivele 14
2.2 Tehnologia Java pentru construirea aplicaţiilor pe nivele 14
2.2.1 Scenariul aplicaţiei pe mai multe niveluri 15
2.2.2 Tehnologii middle-tier pentru construirea aplicaţiilor pe nivele 16
2.2.2.1 Vechea tehnologie CGI 16
2.2.2.2 Tehnologia ASP 16
2.2.2.3. Tehnologia PHP 16
2.3. Obiectele de acces la date 17
2.3.1 Modelarea datelor 17
2.3.1.1. Obiectele business, relaţii între entităţi 17
2.3.1.2 Nivelul Interfaţă Obiect Business 18
2.3.1.3 Modele Business. Modelul bazei de date raţionale 18
2.4.1Servlets
2.3.4.2. Tehnologia JSP 19
2.4.2.1. Primirea cererii 23
2.4.2.2. Translatarea paginii 23
2.4.3. Suport pentru dezvoltarea data tier ului 24
2.5. Principii generale in proiectarea bazelor de date 26
2.5.1. Modelul relaţional 27
2.5.2. Normalizarea 28
2.5.3.1. Prima forma normala (FN1) 29
2.5.3.2. A doua forma normala (FN2) 29
2.5.3.3. A treia forma normala (FN3) 30
2.5.3.4. A patra forma normala (FN4) 30
2.5.3.5. A cincea forma normala (FN5) 31
2.6 SQL SERVER 2.6.1.Un nivel ridicat de disponibilitate 33
2.6.2.Securitate ridicată a datelor 35
3.PROIECTAREA SI ARHITECTURA SISTEMULUI
3.1 Specificatiile sistemului
3.2 Arhitectura sistemului
4. PROIECTAREA ÎN DETALIU A SISTEMULUI 38
4.1. Proiectarea bazei de date 38
Tabela 39
4.2.Vederi si alte comenzi SQL utilizate: 39
CREATE VIEW totaluri 39
Select * from users where username=username and parola=password 40
4.3. Design 41
4.3.1. Aplicaţia web 41
index.html 42
4.4. Implementarea 50
5. PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE ŞI UTILIZAREA SISTEMULUI 55
5. 1.Cerintele hard şi soft ale aplicaţiei 55
5.2 Punerea în funcţiune şi operarea 55
6. Concluzii 56
7. BIBLIOGRAFIE 58
8. ANEXE 59
showLogin.jsp 59
newUser.jsp 60
browse.jsp 62
checkLogin.jsp 64
checkNewUser.jsp 65
error.jsp 65
logOut.jsp 66
processOrder.jsp 66
showDetails.jsp 68
showTotal.jsp 69
Catalog.java 72
connection.java 74
Item.java 76
Login.java 77
newUser.java 77
Order.java 80
showOrder.java 82
TotalOrder.java 84

Extras din document

1. INTRODUCERE

1.1. Contextul

Într-o eră în care informaţia devine din ce în ce mai abundentă şi din ce în ce mai necesară apare nevoia ca această informaţie să fie clasificată, ordonată, aranjată. Clasificarea şi ordonarea informaţiilor este vitală pentru evitarea acumulărilor inutile şi nefolositore de informaţii. Aceste acumulări de informaţii trebuie să fie strict la obiect, adică să avem doar informaţia care ne este utilă.

Domeniul gestiunii informaţiilor abordează problema organizării, stocării şi regăsirii în timp util a datelor de care dispunem despre un anumit subiect. Neîndoielnic că fiecare dintre noi ne confruntăm continuu cu această problemă. Agenda personală, cartea de telefon, sunt mijloace simple de organizare, păstrare şi regăsire a datelor de care avem nevoie la un moment dat. Această problemă legată de stocarea informaţiilor, organizarea şi regăsirea lor a fost rezolvată cu ajutorul bazelor de date.

O bază de date este o colecţie de informaţii corelate, referitoare la un anumit subiect sau colectate, organizate şi memorate într-un anumit scop. Sistemul care permite colectarea, organizarea, memorarea şi regăsirea informaţiilor dintr-o bază de date se numeşte sistem de gestiune a bazelor de date. Acest sistem poate să fie unul convenţional în care informaţiile sunt stocate pe hârtie, depuse în dosare, registre, rafturi, încăperi, etc., sau poate să fie computerizat, caz în care informaţiile sunt păstrate pe suport magnetic în volume, repertorii, fişiere pe suport magnetic. În cazul stocării informaţiilor pe suport magnetic, operarea în baza de date se face prin intermediul unor programe.

S-a ajuns astfel la o situaţie în care fiecare firmă sau instituţie trebuie să îşi dezvolte propriul sistem informatic de gestionare a bazei de date, dat fiind faptul că încă nu există un sistem informatic atât de general şi de flexibil încât să se adapteze cerinţelor oricărei organizaţii. Cu atit mai mult, pentru o societate comerciala, posibilitatea de a lucra nemijocit cu clientul (local dar si la distanta) este o oportunitate deosebita. Prin realizarea iesirii pe Internet si dand clientului posibilitatea sa gaseasca singur, de acasa, toate informatiile, ba mai mult, dand posibilitatea sa vizualizeze catalaoge de produse, deviz si lucrari de referinta reprezinta un pas important in realizarea integrarii propriilor date si sisteme de afaceri cu alti oameni si alte firme din tara si din strainatate

1.2. Specificarea temei

Având în vedere cerinţele actuale şi viitoare ale economiei de piata, în lucrarea de faţă, am realizat proiectarea unui site pentru firma BizZu Shop & Service S.R.L. care are ca obiect principal de activitate Vanzarea si Service-ul Calculatoarelor si Telefoanelor mobile.

Pornind de la faptul ca lansarea pe Internet a unei firme este ceva la moda in zilele noastre, si un fapt care face o firma sa fie cunoscuta pe plan international, am realizat un website care sa reflecte cat mai fidel realitatea. De aceea, site-ul cuprinde urmatoarele sectiuni:

- Sectiunea About- care descrie pe scurt istoricul firmei;

- Sectiunea Products- care descrie pe scurt produsele puse spre vanzare;

- Sectiunea Service- care descrie serviciile oferite de catre BizZu Shop & Service;

- Sectiunea Contact- care permite sa luam contact cu reprezentantii legali ai firmei;

- Sectiunea Comenzi-prin care se poate realiza comandarea unor lucrari si realizarea unui deviz pentru clientul potential.

În partea teoretică sunt prezentate pe scurt modelele de aplicaţii pentru lucrul cu baza de date, tehnologia Java pentru construirea aplicaţiilor pe nivele, obiectele de acces la date, si tehnologia JSP.

Partea practică conţine descrierea proiectării şi implementării aplicaţiilor. Aplicaţia este destinată unei firme de constructii şi implementează posibilitatea de a prelua comenzi on-line prin intermediul internetului.

1.3 Oportunitatea creării unui site web al organizaţiei

La prima vedere, crearea şi dezvoltarea unui site web al organizaţiei reprezintă o problemă deja rezolvată. Într-adevăr, din punct de vedere strict tehnic, crearea acestuia nu mai constituie un obstacol în faţa organizaţiilor care doresc acest lucru. Microsoft FrontPage Express (un program specializat în crearea de pagini web integrat în cadrul Internet Explorer) sau Macromedia Flash au rezolvat problema.

Site-ul de web va ajuta sa micsorati costurile legate de distribuirea informatiilor, avand in vedere ca plasarea informatiilor pe web si trimiterea lor catre clienti este cu mult mai putin costisitoare decat tiparirea si trimiterea lor prin posta.

Informatia poate fi actualizata imediat, instant pe site-ul de web, ceea ce este mult mai rapid si mai putin costisitor decat retiparirea unor materiale promotionale,servirea mai buna a clientilor

Un site web bine realizat inseamna pentru clienti acces la informatii 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana. Puteti facilita de asemenea plasarea de comenzi online si verificarea stadiului in care se afla comenzile, puteti plasa online un catalog de produse si puteti oferi un formular pentru contactarea personalului firmei prin e-mail. Pentru clienti, toate acestea inseamna comoditate si o servire mai buna,mai multe vanzari si un profit mai mare!

Poate cel mai important scop al prezentei online este reprezentat de marirea vanzarilor. Prin intermediul unui site de web va puteti prezenta produsele si serviciile oamenilor din intreaga lume, avand astfel acces la noi piete, la care nu ati putea ajunge in alte moduri.

Prin site-ul de web va puteti prezenta firma si oferta clientilor din intreaga lume. Prezenta pe Internet poate genera nenumarate oportunitati de afaceri internationale pentru compania dumneavoastra.

Cel mai sigur mod de a impune pe piata un produs este un design impecabil.

Armonizarea functionalului cu esteticul are ca efect o satisfactie deosebita. Simpla referire la o renumita companie este legata instantaneu de imaginea prin care aceasta este reprezentata.

În primul caz este vorba despre furnizarea unui volum de informaţii atractive şi suficiente pentru a determina o reacţie favorabilă a clienţilor: cumpărarea sau comandarea produselor (serviciilor) promovate sau cel puţin solicitarea de informaţii suplimentare despre acestea.

În al doilea caz este vorba despre diferenţierea organizaţiei în raport cu competitorii săi, în general .

Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea unui Site Web.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ DIN BUCURESTI FACULTATEA DE AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE