Customer Relationship Management

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 17605
Mărime: 486.16KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Pavel
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

CRM - ASPECTE GENERALE

Managementul relaţiilor cu clienţii (CRM= Customer Relationship Management) s-a dezvoltat într-un element major al strategiei de afaceri a numeroase firme şi se bazează pe crearea si dezvoltarea unor relaţii personalizate cu clienţii în scopul creşterii profitabilităţii acestora. O strategie de tip CRM permite unei firme o adaptare rapidă a comportamentului organizaţional la schimbările apărute pe piaţă şi astfel firma va putea satisface mult mai bine doleanţele si exigenţele clienţilor săi. Managementul relaţiei cu clienţii (Customer Relationship Management - CRM) este un instrument vital pentru o companie moderna. El a evoluat dintr-o tehnologie mai veche care unea un apel telefonic cu un ecran care oferea anumite informaţii – CTI sau Computer Integrated Telephony.

Clientului i se oferea o posibilitate de a se simţi din nou important prin mesajul pe care îl putea primi. Evoluţia spre CRM a constat in folosirea Internetului şi utilizarea poteţialului bazelor de date. Abundenţa de date personale, folosirea caracteriticilor specifice clientului indiferent de modul in care el contacteaza firma transformă marketingul clasic in marketingul personalizat 1 la 1.

Nu există in prezent o definiţie unică pentru CRM , in primul rând pentru că există o varietate foarte mare de CRM.

Important este ca un client constată că este tratat cu consideraţie , ca sunt cunoscute problemele lui şi uneori este redirectat la acelasi operator , creându-se o relaţie aproape personala. Operator care va fi perceput ca o persoana apropiata dacă el va avea pe ecran şi va folosi in convorbire date ale clientului cum ar fi ziua nasterii şi zodia ,detalii despre familie , copii, fotografia.

Desigur CRM este un intrument si totul depinde de modul in care este folosit.

Există patru definiţii ale Customer Relationship Management, prima dintre acestea provine de la Metagroep care în anul 2000 definea CRM ca fiind “automatizarea proceselor de afaceri integrate orinzontal care implică puncte de contact cu clienţii de tip front office (marketing, vanzări, service, suport mentenanţa) folosind multiple canale de livrare interconectate”.

Această definiţie pune accent pe importanţa inovaţiilor tehnologice în realizarea contactului dintre furnizori şi clienţi (interacţiunea prin intermediul interfeţelor electronice .

O definiţie cu totul diferită sugerează faptul că CRM-ul este “un proces care abordează toate aspectele privind identificarea clienţilor, realizarea relaţiilor cu clienţii, crearea cunoştintelor legate de clienţi şi modelarea percepţiei acestora asupra organizaţiei şi a produselor acesteia”.

In cadrul acestei definiţii importanţa mijloacelor tehnologice este plasată în plan secundar, în favoarea dobandirii unei perspective aprofundate asupra preferinţelor clienţilor, a anticiparii nevoilor acestora şi a creerii unei baze de date privind obiceiurile lor de consum (existand posibilitatea fidelizarii şi oferirii de avantaje promoţionale); momentul efectiv al tranzacţiei devine mai putin important decat crearea unei relaţii profitabile pe termen lung.

A treia definiţie apartine grupului Gartner, descriind CRM ca fiind “o strategie de afaceri permisa de posibilitaţile IT, ale carei rezultate optimizează profitabilitatea, veniturile şi satisfacţia clienţilor prin organizarea în jurul segmentelor de clienţi, adoptand un comportament orientat spre satisfacerea nevoilor clienţilor şi implementand procese centrate pe client”.

Inovatia acestei definiţii consta în postularea managementului relaţiei cu clienţii ca fiind o strategie, orientată în doua direcţii: îmbunătăţirea încasărilor şi satisfacerea consumatorului.

În final, cea mai exhaustiva definiţie aparţine lui Regis McKenna, care introduce conceptul de marketing în timp real. Aceasta are în vedere faptul că CRM urmareşte crearea unei infrastructuri care să poata fi folosita în dezvoltarea unor relaţii client-furnizor pe termen lung. Acest lucru impune, în acelaşi timp, înlăturarea barierelor dintre companie şi client: un client poate astfel căuta într-o baza de date existenta unui anumit produs în stoc, urmari stadiul livrarii produsului comandat şi citi opiniilor altor utilizatori. Aceasta abordare presupune o apropiere între cele două entitati, cat şi o intruziune în desfăşurarea activităţii celor doi.

In concluzie, conceptul de management al relaţiei cu consumatorul presupune efortul de coordonare a relaţiilor cu clienţii, în fiecare moment de contact al acestora cu marca, pentru a maximiza potenţialul acestei experienţe. CRM isi propune sa ofere informatii cu valoare unica despre client, elaborate pe baza informatiilor primite de la acesta. CRM reprezinta o extensie a celebrului principiu „clientul nostru - stapanul nostru” avand de data aceasta atuul tehnologiei.

Managementul relatiei cu clientii este un instrument vital pentru o companie moderna. El a evoluat dintr-o tehnologie mai veche care unea un apel telefonic cu un ecran de calculator care oferea anumite informatii – CTI sau Computer Integrated Telephony. Clientului i se oferea o posibilitate de a se simti din nou important prin mesajul personalizat pe care-l putea primi.

CRM-ul este, mai presus de orice, o strategie care exprima decizia organizatiei de a dezvolta impreuna cu clientul un parteneriat pe termen lung, bazat pe cunoasterea nevoilor sale in diferitele etape ale relatiei cu acesta, livrand produse si furnizand servicii care sa corespunda asteptarilor consumatorului. Aceasta strategie inglobeaza atat o filozofie de business care plaseaza clientul in centrul afacerii, cat si uneltele necesare punerii ei in practica. Dintre aceste unelte cea mai importanta este suportul IT, fara de care informatiile despre client nu pot fi exploatate la potentialul lor maxim.

Cele trei mari componente ale CRM sunt: clientul, managementul si relatiile dintre clienti si antrepriza.

Preview document

Customer Relationship Management - Pagina 1
Customer Relationship Management - Pagina 2
Customer Relationship Management - Pagina 3
Customer Relationship Management - Pagina 4
Customer Relationship Management - Pagina 5
Customer Relationship Management - Pagina 6
Customer Relationship Management - Pagina 7
Customer Relationship Management - Pagina 8
Customer Relationship Management - Pagina 9
Customer Relationship Management - Pagina 10
Customer Relationship Management - Pagina 11
Customer Relationship Management - Pagina 12
Customer Relationship Management - Pagina 13
Customer Relationship Management - Pagina 14
Customer Relationship Management - Pagina 15
Customer Relationship Management - Pagina 16
Customer Relationship Management - Pagina 17
Customer Relationship Management - Pagina 18
Customer Relationship Management - Pagina 19
Customer Relationship Management - Pagina 20
Customer Relationship Management - Pagina 21
Customer Relationship Management - Pagina 22
Customer Relationship Management - Pagina 23
Customer Relationship Management - Pagina 24
Customer Relationship Management - Pagina 25
Customer Relationship Management - Pagina 26
Customer Relationship Management - Pagina 27
Customer Relationship Management - Pagina 28
Customer Relationship Management - Pagina 29
Customer Relationship Management - Pagina 30
Customer Relationship Management - Pagina 31
Customer Relationship Management - Pagina 32
Customer Relationship Management - Pagina 33
Customer Relationship Management - Pagina 34
Customer Relationship Management - Pagina 35
Customer Relationship Management - Pagina 36
Customer Relationship Management - Pagina 37
Customer Relationship Management - Pagina 38
Customer Relationship Management - Pagina 39
Customer Relationship Management - Pagina 40
Customer Relationship Management - Pagina 41
Customer Relationship Management - Pagina 42
Customer Relationship Management - Pagina 43
Customer Relationship Management - Pagina 44
Customer Relationship Management - Pagina 45
Customer Relationship Management - Pagina 46
Customer Relationship Management - Pagina 47
Customer Relationship Management - Pagina 48
Customer Relationship Management - Pagina 49
Customer Relationship Management - Pagina 50
Customer Relationship Management - Pagina 51
Customer Relationship Management - Pagina 52
Customer Relationship Management - Pagina 53
Customer Relationship Management - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Customer Relationship Management.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Implicații manageriale ale dezvoltării afacerii SC Trend SRL Alba-Iulia

INTRODUCERE În mediul dinamic şi puternic concurenţial al economiei globale contemporane, indiferent de specific şi anvergură, dezvoltarea...

Relațiile cu Clienții și Procesul de Comunicare în Serviciile Publice Sanitare

Introducere Relatiile cu clientii şi comunicarea dintre aceştia este o strategie comercială ce are ca scop stabilirea unei legături strânse şi de...

Studiu Privind Sistemele de Management al Relațiilor cu Clienții

INTRODUCERE În această lucrare îmi propun să realizez un studiu privind sistemele de management al relaţiilor cu clienţii şi să evidenţiez...

Customer Relationship Management

CRM - ASPECTE GENERALE Managementul relaţiei cu clienţii (Customer Relationship Management - CRM) este un instrument vital pentru o companie...

Managementul relațiilor cu clienții la SC Electro Promex SRL

Partea I- DEFINIREA NOŢIUNII MANAGEMENTULUI RELAŢIILOR CU CLIENŢII 1.1. Prezentarea conceptului de management a relaţiilor cu clienţii...

Le role de la relation avec la clientele bancaire

CHAPITRE 1. ASPECTS GENERALES CONCERNANT LA RELATION BANQUE-CLIENTELE 1.1 Le système bancaire Le système bancaire est un ensemble...

Human Resources Involved în Customer Relatonship Management - BRD Group Societe General

1. Introduction There is a close relation between Customer Relationship Management and Human Resources in every organization or enterprise, the...

Customer Relationship Management

CRM - aspecte generale Exista patru definitii ale Customer Relationship Management, prima dintre acestea provine de la Metagroep care in anul 2000...

Ai nevoie de altceva?