EcoSmart Transport

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2357
Mărime: 794.98KB (arhivat)
Publicat de: Ionut M.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariana Mocanu
Proiectul este la materia: Proiect Metodologia pentru Consultanța Serviciilor Informatice si are ca scop proiectarea unei platforme inteligente pentru integrarea și managementul circulației pe autostrăzile de pe teritoriul Uniunii Europene a vehiculelor electrice si hibride.

Extras din proiect

1. Contextul proiectului

Lucrarea de față dorește proiectarea unei platforme inteligente pentru integrarea și managementul circulației pe autostrăzile de pe teritoriul Uniunii Europene a vehiculelor electrice si hibride.

Platforma oferă servicii de recomandare a rutelor, potrivite pentru fiecare participant al traficului, prin considerarea necesităților tehnice, economice și temporale, precum și prin monitorizarea continuă a traficului și carosabilului. Datele utilizate vor fi obținute prin intermediul senzorilor și camerelor video amplasate la nivelul autostrăzilor și prin sistemele de monitorizare a stării tehnice a drumului, aglomerării și a punctelor de încărcare electrică.

Schema generală a aplicației cuprinde toate elementele implicate în rezolvarea problemei și evidențiază modul de interacțiune al acestora, care duce de la o cerere a unui utilizator, la găsirea drumului optim:

Pentru implementarea soluției s-a plecat de la un format european standardizat de date bazat pe modelul INSPIRE. Diagrama UML a datelor folosite pentru elementele rețelei de drumuri este prezentată în diagrama de mai jos:

Pentru fiecare segment de drum, INSPIRE oferă o serie de proprietăți utile în implementarea aplicației:

Datele utilizate de aplicație provin de la următoarele surse ce folosesc framework-ul public oferit de INSPIRE și astfel facilitează prelucrarea datelor:

a) OpenChargeMap.io - oferă informații cu privire la locațiile punctelor de reîncărcare publice pentru mașinile electrice.

b) EV-Charging.com - oferă informații despre costul, disponibilitatea și distanțele dintre stațiile de reîncărcare.

c) Data.Gov - oferă toate informațiile cu privire la infrastructura drumurilor, starea drumurilor, indicele de aglomerație relativ, categorii de drumuri, noduri de acces și legătură.

Bibliografie

INSPIRE Transport Data specifications: http://inspire.ec.europa.eu/Themes/115/2892

EV-Charging data export: https://ev-charging.com/at/en/services/export

Data.Gov XML data: https://data.gov.uk/dataset/naptan

OpenChargeMap API: https://openchargemap.io/site/develop

Preview document

EcoSmart Transport - Pagina 1
EcoSmart Transport - Pagina 2
EcoSmart Transport - Pagina 3
EcoSmart Transport - Pagina 4
EcoSmart Transport - Pagina 5
EcoSmart Transport - Pagina 6
EcoSmart Transport - Pagina 7
EcoSmart Transport - Pagina 8
EcoSmart Transport - Pagina 9
EcoSmart Transport - Pagina 10
EcoSmart Transport - Pagina 11
EcoSmart Transport - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • EcoSmart Transport.docx

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?