ERP Exman-Navision

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 2063
Mărime: 2.73MB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

Introducere

Am ales sa facem acest proiect pentru modulul “Gestiune stocuri” intr-un sistem integrat. Acest modul, ne-am propus sa-l descriem cu ajutorul a doua sisteme ERP, si anume: Exman ESCO&EXO si Microsoft Navision 4.0.

La ora actuala majoritatea companiilor doresc sa-si integreze afacerile astfel incat sa raspunda intr-un mod cat mai eficient la cerintele pietei.

Sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) raspund in foarte mare masura acestor nevoi, ele deja fiind folosite de majoritatea companiilor mari si incetul cu incetul ele sunt folosite si in firmele mici si mijlocii.

Un sistem ERP reprezinta o imbinare a practicilor de management al afacerilor cu tehnologia informatiilor, prin care procesele de afaceri ale unei companii sunt integrate in cadrul sistemului informatic, in vederea atingerii unor obiective de business specifice.

De-a lungul timpului, tehnicile si practicile de management au evoluat intr-un set de regului general acceptate (best practices) specifice fiecarei verticale de business.

Desi rezultate in urma unui proces de sedimentare indelungat, aceste "best practices" sunt si ele supuse necesitatii continue de resincronizare cu modificarile structurale ale mediului de afaceri.

Rolul unui ERP este de a facilita incorporarea si actualizarea acestora in cadrul proceselor de business ale companiei. Tehnologia informationala reprezinta infrastructura hardware, software, retelistica si comunicatii necesara implementarii unui ERP.

O companie poate decide implementarea unui sistem ERP pe o infrastructura IT optima, astfel incat procesele de afaceri sa opereze la un randament care sa permita atingerea obiectivelor de business prestabilite.

1. Partea teoretica

Stocurile si productia in curs de executie reprezinta bunurile materiale, lucrari si servicii destinate sa fie consumate la prima lor utilizare, sa fie vandute in situatia in care au starea de marfa sau produse rezultate din prelucrare, precum si productia in curs de executie aflata sub forma productiei neterminate.

In contabilitatea financiara a intreprinderii stocurile sunt clasificate si delimitate in functie de urmatoarele criterii: fizic, destinatia, faza ciclului de exploatare si locul de creare a gestiunilor. In functie de aceste criterii exista urmatoarele structuri:

a) materii prime

b) materiale consumabile

c) semifabricate, produse finite si produse reziduale

d) animale

e) productia in curs de fabricatie

f) marfurile

g) ambalajele

2. Studiu de caz

In cele ce urmeaza v-om prezenta modul de manifestare a stocurilor in cadrul celor doua sisteme ERP alese, Exman ESCO&EXO si Microsoft Navision 4.0.

Un modul privind gestiunea stocurilor din cadrul unui sistem ar trebui sa fie orientat pentru satisfacerea necesitatilor de urmarire si informare legate de fluxul fizic al bunurilor stocabile in cadrul unitatii, sistemul venind in ajutorul utilizatorului prin interfete dedicate generarii si urmaririi documentelor de gestiune, cat si a rapoartelor partial definite de utilizator.

Preview document

ERP Exman-Navision - Pagina 1
ERP Exman-Navision - Pagina 2
ERP Exman-Navision - Pagina 3
ERP Exman-Navision - Pagina 4
ERP Exman-Navision - Pagina 5
ERP Exman-Navision - Pagina 6
ERP Exman-Navision - Pagina 7
ERP Exman-Navision - Pagina 8
ERP Exman-Navision - Pagina 9
ERP Exman-Navision - Pagina 10
ERP Exman-Navision - Pagina 11
ERP Exman-Navision - Pagina 12
ERP Exman-Navision - Pagina 13
ERP Exman-Navision - Pagina 14
ERP Exman-Navision - Pagina 15
ERP Exman-Navision - Pagina 16
ERP Exman-Navision - Pagina 17
ERP Exman-Navision - Pagina 18
ERP Exman-Navision - Pagina 19
ERP Exman-Navision - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • ERP Exman-Navision .doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Tranzitie - Enterprise Resource Planning

Introducere La inceputul secolului XXI societatile din lumea întreaga sunt în continua evolutie. Actualele schimbari economice, sociale, politice,...

Baze de Date - Proiect în SQL

1. Descrierea bazei de date si a entitatilor Baza de date contine informatii despre produsele aflate intr-un depozit de aparate si accesorii de...

Analiza Sistemului Informational pentru Departamentul de Contabilitate a unei Societati Comerciale

Cunoasterea mecanismului economic Date de identificare: Denumire : S.C. Baduc S.A. Departamentul : Contabilitate. Sediu central:Str. Mr. Alex...

CDMA

REZUMAT Code Division Multiple Access (CDMA) este tehnologia de telefonie mobila digitala inventata si comercializata de QUALCOMM. CDMA...

Arhitectura Calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Informatică

Capitolul 1. CONCEPTE PRIVIND SISTEMELE INFORMAŢIONALE ŞI SISTEMELE INFORMATICE ALE ORGANIZAŢIILOR ECONOMICE 1.1. Implicaţii ale tehnologiei...

Managenmentul și Proiectarea Sistemelor Informatice

1.1.Sisteme, sistemul informational si abordarea sistemica V.M. Gluseav spune ca, expresia neuniformitatii distributiei substantei si energiei în...

Aplicatii Software in Business

INTRODUCERE IN MICROSOFT NAVISION DEZVOLTARE I – C/SIDE Bine ati venit Stim ca pregatirea este o componenta vitala in retinerea valorii...

Ai nevoie de altceva?