ERP Exman-Navision

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 2063
Mărime: 2.73MB (arhivat)
Publicat de: Costel Onofrei
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

Am ales sa facem acest proiect pentru modulul “Gestiune stocuri” intr-un sistem integrat. Acest modul, ne-am propus sa-l descriem cu ajutorul a doua sisteme ERP, si anume: Exman ESCO&EXO si Microsoft Navision 4.0.

La ora actuala majoritatea companiilor doresc sa-si integreze afacerile astfel incat sa raspunda intr-un mod cat mai eficient la cerintele pietei.

Sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) raspund in foarte mare masura acestor nevoi, ele deja fiind folosite de majoritatea companiilor mari si incetul cu incetul ele sunt folosite si in firmele mici si mijlocii.

Un sistem ERP reprezinta o imbinare a practicilor de management al afacerilor cu tehnologia informatiilor, prin care procesele de afaceri ale unei companii sunt integrate in cadrul sistemului informatic, in vederea atingerii unor obiective de business specifice.

De-a lungul timpului, tehnicile si practicile de management au evoluat intr-un set de regului general acceptate (best practices) specifice fiecarei verticale de business.

Desi rezultate in urma unui proces de sedimentare indelungat, aceste "best practices" sunt si ele supuse necesitatii continue de resincronizare cu modificarile structurale ale mediului de afaceri.

Rolul unui ERP este de a facilita incorporarea si actualizarea acestora in cadrul proceselor de business ale companiei. Tehnologia informationala reprezinta infrastructura hardware, software, retelistica si comunicatii necesara implementarii unui ERP.

O companie poate decide implementarea unui sistem ERP pe o infrastructura IT optima, astfel incat procesele de afaceri sa opereze la un randament care sa permita atingerea obiectivelor de business prestabilite.

1. Partea teoretica

Stocurile si productia in curs de executie reprezinta bunurile materiale, lucrari si servicii destinate sa fie consumate la prima lor utilizare, sa fie vandute in situatia in care au starea de marfa sau produse rezultate din prelucrare, precum si productia in curs de executie aflata sub forma productiei neterminate.

In contabilitatea financiara a intreprinderii stocurile sunt clasificate si delimitate in functie de urmatoarele criterii: fizic, destinatia, faza ciclului de exploatare si locul de creare a gestiunilor. In functie de aceste criterii exista urmatoarele structuri:

a) materii prime

b) materiale consumabile

c) semifabricate, produse finite si produse reziduale

d) animale

e) productia in curs de fabricatie

f) marfurile

g) ambalajele

2. Studiu de caz

In cele ce urmeaza v-om prezenta modul de manifestare a stocurilor in cadrul celor doua sisteme ERP alese, Exman ESCO&EXO si Microsoft Navision 4.0.

Un modul privind gestiunea stocurilor din cadrul unui sistem ar trebui sa fie orientat pentru satisfacerea necesitatilor de urmarire si informare legate de fluxul fizic al bunurilor stocabile in cadrul unitatii, sistemul venind in ajutorul utilizatorului prin interfete dedicate generarii si urmaririi documentelor de gestiune, cat si a rapoartelor partial definite de utilizator.

Preview document

ERP Exman-Navision - Pagina 1
ERP Exman-Navision - Pagina 2
ERP Exman-Navision - Pagina 3
ERP Exman-Navision - Pagina 4
ERP Exman-Navision - Pagina 5
ERP Exman-Navision - Pagina 6
ERP Exman-Navision - Pagina 7
ERP Exman-Navision - Pagina 8
ERP Exman-Navision - Pagina 9
ERP Exman-Navision - Pagina 10
ERP Exman-Navision - Pagina 11
ERP Exman-Navision - Pagina 12
ERP Exman-Navision - Pagina 13
ERP Exman-Navision - Pagina 14
ERP Exman-Navision - Pagina 15
ERP Exman-Navision - Pagina 16
ERP Exman-Navision - Pagina 17
ERP Exman-Navision - Pagina 18
ERP Exman-Navision - Pagina 19
ERP Exman-Navision - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • ERP Exman-Navision .doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Navision Prezentare ERP

Dezvoltarea economică din ultimul deceniu a cunoscut cote din ce în ce mai mari. Modul în care intreprinderile îşi desfaşoară activitatea este...

Ai nevoie de altceva?