Evidenta Personalului unei Intreprinderi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evidenta Personalului unei Intreprinderi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 39 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Purcel Ion Puiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

CAPITOLUL 1. GENERALITĂŢI 3
CAPITOLUL 2. MICROSOFT ACCESS- NOŢIUNI DE BAZĂ 5
2.1. LANSAREA PROGRAMULUI ACCESS 5
2.2. OBIECTELE PROGRAMILUI ACCESS 7
2.2.1. CREAREA UNUI TABEL 12
2.2.2. CREAREA UNEI INTEROGĂRI 16
2.2.3. CREAREA UNUI FORMULAR 19
2.2.4. CREAREA UNUI RAPORT 22
CAPITOLUL 3. APLICAŢIE- „EVIDENŢA PERSONALULUI UNEI ÎNTREPRINDERI” 25
BIBLIOGARFIE 39

Extras din document

CAPITOLUL 1

GENERALITĂŢI

Microsoft Office este un pachet de aplicaţii care sunt disponibile si ca programe independente. Microsoft Office este mult mai puternic decat suma aplicaţiilor componente deoarece le combină în aşa fel încat nu mai trebuie sa le gândim ca aplicaţii în sine. Putem în schimb să ne concentrăm asupra documentelor (fişierelor) cu care lucrăm.

Exista mai multe ediţii de Microsoft Office care cuprind diverse combinatii de aplicaţii primare si secundare. Microsoft Access este un puternic si robust sistem de gestionare a bazelor de date relationale pentru crearea de aplicaţii clasice sau de tip client-server. Access are o interfaţă cu utilizatorul cu un aspect unitar cu cel al programelor Microsoft Word si Microsoft Excel. Ca toate componentele pachetului Office, Access conţine o multitudine de facilităţi pentru Internet, pentru crearea de documente HTML publicabile în intranet si Internet. Access conţine multe subrutine wizard si alte elemente ajutătoare concepute pentru utilizatorii de aplicaţii pentru baza de date începatori.

Principalul motiv al succesului programului Access este faptul ca aduce pe suprafaţa de lucru o mare parte din facilităţile sistemelor pentru baze de date relaţionale client/server, denumite si baze de date SQL. Bazele de date relaţionale client/server sunt elementul de legatură pentru transferul aplicaţiilor de baze de date de pe calculatoare personale si calculatoare mainframe în reţele de calculatoare- o operaţie denumită reducerea aplicaţiei. În ciuda puterii programului Access, acest sistem de baze de date relaţionale poate fi folosit cu uşurinţa de utilizatorii fără cunoştinţe de programare. Butoanele de pe numeroasele bare cu instrumente, care sunt aproape identice în toate aplicaţiile pachetului Office, oferă variante de comandă rapidă pentru opţiunile din meniuri. O colecţie bogată de wizard-uri şi aplicaţii de completare rezolvă majoritatea operaţiilor repetitive legate de crearea si modificarea tabelelor, interogărilor, formularelor, graficelor si rapoartelor.

Access a fost proiectat în vederea creării de aplicatii multiutilizator, în care fişierele bazelor de date sunt partajate în reţea, iar Access foloseşte un sistem de securitate complex pentru a împiedica persoanele neautorizate să citească sau să modifice bazele de date create.

Access are o structură unică pentru baze de date care pot combina toate tabelele de date înrudite şi indexurile, formularele, rapoartele si codurile VBA ale acestora într-un singur fişier mdb. Access poate importa date din şi poate exporta date în cele mai cunoscute formate de fişier pentru baze de date şi foi de calcul tabelar, precum şi ca fişiere de text. De asemenea, Access poate ataşa fişiere cu tabele dBase, FoxPro şi Paradox la bazele de date şi permite lucrul cu aceste fişiere. Programul Access poate fi folosit şi pe staţii de lucru care au rolul de clienţi pentru servere de reţea cu fişiere şi baze de date în cadrul sistemelor client/server pentru baze de date.

Ca atare, Access îndeplineşte toate cerinţele pentru un sistem profesional de gestionare a bazelor de date relaţionale, fiind totodată şi un instrument profesional de dezvoltare pentru lucrul cu baze de date client/server.

CAPITOLUL 2

MICROSOFT ACCESS – NOŢIUNI DE BAZĂ

2.1. LANSAREA PROGRAMULUI ACCESS

Pentru lansarea în execuţie a lui Access se intră pe “START”-“PROGRAMS” – “MICROSOFT ACCESS”, acesta din urmă identificat printr-o cheie. Se deschide caseta de dialog “Microsoft Access”, prin care se oferă posibilitatea de a crea o nouă baze de date sau de a deschide una existentă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evidenta Personalului unei Intreprinderi.doc

Alte informatii

Am realizat o bază de date numită „Personal” care conţine tabele, interogări, formulare şi rapoarte necesare ţinerii evidenţei angajaţilor.