Evidenta Produselor AVON

Imagine preview
(4/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Evidenta Produselor AVON.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, mdb de 20 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Capitolul I :
Elemente de baza despre Acces
Capitolul II :
a.Proiectarea si implementarea bazei de date.
b.Sistemul de gestiune al bazelor de date.
c.Relatii intre tabele.
Capitolul III :
Structura bazei de date
a.Tabele
b.Interogari
c.Formulare
d.Rapoarte
Capitolul IV :
Securitatea bazei de date
Capitolul V:
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Capitolul I

Elemente de baza despre Acces

Utilizatorii traditionali ai bazelor de date sunt organizatii guvernamentale, banci, spitale, scoli etc.

O baza de date relationata poate avea mai multe tabele ceea ce ne permite sa lucram cu informatii din toate tabelele.

Baza de date este un ansamblu de colectii de date, organizat pe niveluri, accesibila mai multor utilizatori. Exista trei tipuri de baze de date: relationale, ierarhice si retea.

Microsoft Access este un sistem de baze relational(SGBDR)ce pune la dispozitia utilizatorilor aplicatii complexe care sa ajute la crearea si manipulare bazelor de date si la obtinerea rapoartelor pe baza acestor date.

Microsoft Access dispune de un limbaj de programare procedural foarte puternic si flexibil, limbaj orientat pe obiecte prin care programatorii isi pot descrie datele si aplicatiile(Visual Basic for Aplications).

Orice activitate in Access se desfasoara asupra unei baze de date, prima operatie pe care o face un utilizator cand intra in Access este sa deschida o baza de date sau sa creeze o baza de date noua.

Organizarea datelor in vederea prelucrarii pe calculator este o activitate tot asa de importanta ca si realizarea programelor. Cele doua componente principale ale unui sistem informatic sunt datele si programele, ce se gasesc intr-o stransa interdependenta.

Organizarea datelor pe memoria externe a parcurs in timp mai multe stadii: fisiere, fisiere cu legaturi si a culminat cu bazele de date actuale.

Majoritatea sistemelor informatice actuale lucreaza cu baze de date.

Baza de date poate fi definita ca un ansamblu de date elementare sau structurate, accesibile unei comuniuni de utilizatori. Mai concret, o baza de date, este un ansamblu de fisiere intercorelate, care contin nucleul de date necesare unui sistem informatic(aplicatie informatica).

Tema pe care am ales-o pentru acest atestat este “Evidenta produselor AVON”, iar acest proiect permite gestionarea vanzarilor facute de firma AVON.

Capitolul II

a.Proiectarea si implementarea bazei de date

Inainte de a incepe activitea de realizare a bazei de date, este necesara o perioada de timp pentru proiectarea ei. Pentru a proiecta o baza de date, trebuie parcurse urmatoarele etape:

1. Se determine necesitatea sau rolul acestei baze de date.

2. Se decide asupra elementelor(tabelelor) pe care le va contine baza de date.

3. Se specifica campurile care intra in componenta tabelelor si se determine campurile din fiecare tabel care contine valori unice. Un camp sau o cambinatie de campuri care identifica in mod unic o anumita inregistrare dintr-un tabel se numeste cheie primara.

4. Se decide asupra legaturilor care se vor stabili intre tabele. O relatie creeaza o legatura intre doua tabele prin care includerea cheii primare a unui tabel in alt tabel.

5. Se construiesc tabelele, se stabilesc legaturile intre acestea si se populeaza baza de date cu exemple de date.

6. Se creeaza formulare, rapoarte, interogari si pagini de acces la date.

b.Sistemul de gestiune al bazelor de date

Un sistem de gestiune a bazelor de date constituie o interfata intre utilizatori si BD, care permite in principal crearea, actualizarea si consularea acesteia.

Principalele functii pe care le indeplineste un SGBD sunt urmatoarele:

1)memorarae datelor pe suportul exterm prin sistemul de gestiune a fisiserelor;

2)gestiunea datelor si a legaturilor dintre ele in vederea unei regasiri rapide prin intermediul sistemului de acces(SGBD intern);

3)introducerea si extragerea datelor din/ spre exterior in forma ceruta de utilizatori prin intermediul SGBD-ului extern.

Fisiere in arhiva (2):

  • Evidenta Produselor AVON
    • s.doc
    • s.mdb

Alte informatii

Are o parte scrisa in care este prezentata baza de date din Access si aplicatia in sine.